76 Α' 2015

ΝΟΜΟΣ 4332/2015

Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ΙθαγένειαςΤροποποίηση του Ν. 4251/2014 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 2011/98/ΕΕ σχετικά με την ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους−μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος−μέλος και 2014/36/ ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ - ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Άρθρο 9
09 Ιουλίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 76
9 Ιουλίου 2015

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4332
Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ΙθαγένειαςΤροποποίηση του Ν. 4251/2014 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 2011/98/ΕΕ σχετικά με την ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους−μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος−μέλος και 2014/36/ ΕΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 9ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το τμήμα Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Γενικής Διεύθυνσης Ιθαγένειας και Μεταναστευτικής Πολίτικης, της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζεται από την έναρξη ισχύος του Π.δ. 105/2014 (Α΄ 172), ως Υπεύθυνη Αρχή για την εφαρμογή της 435/2007/ ΕΚ απόφασης του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2007 για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών για την περίοδο 2007 έως 2013, ως μέρος του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

(α) Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας, της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ορίζεται από την έναρξη ισχύος του Π.δ. 113/2014 (Α΄ 180), ως Υπεύθυνη Αρχή για την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 573/2007/ΕΚ απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2007 για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για την περίοδο 2007 έως 2013, ως μέρος του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών». (β) Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το εδάφιο β΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 3938/2011 (Α΄ 61) και η περίπτωση ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του Π.δ. 82/2011 (Α΄ 98), όπως ισχύουν, καταργούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το Τμήμα Δ΄ − Χρηματοδοτικών Δοσοληψιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση της Διεύθυνσης Λογαριασμών Δημοσίου, της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Δημόσιου Λογιστικού, της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται, από την έναρξη ισχύος του Π.δ. 111/2014 (Α΄ 178), ως Αρχή Πιστοποίησης Δαπανών των Ταμείων του Γενικού Προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών» για την περίοδο 2007−2013. Οι αρμοδιότητες της Αρχής Πιστοποίησης ασκούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του Π.δ. 111/2014 (Α΄ 178).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ως Αρχή Ελέγχου των Ταμείων του Γενικού Προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών» για την περίοδο 2007−2013. Από την έναρξη ισχύος του Π.δ. 111/2014 (Α΄ 178) έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, τις πράξεις της Αρχής Ελέγχου για το Γενικό Πρόγραμμα «Αλληλεγγύη και Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών» εγκρίνει ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οι πράξεις της Αρχής Ελέγχου, εγκρίνονται από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του άρθρου 11 του Ν. 4314/2014 (Α΄ 265). Οι αρμοδιότητες της Αρχής Ελέγχου ασκούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 44 και 46 του Π.δ. 111/2014 (Α΄ 178).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με απόφαση των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών, δύναται να καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα εφαρμογής των παραγράφων 1 − 4, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των ανωτέρω Αρχών, τη συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνιστάται αυτοτελής Υπηρεσία με τίτλο «Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου −Υποδοχής και Ένταξης (Υ.Δ.Ε.Π.Α.Υ.Ε.)», η οποία υπάγεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική και συγκροτείται ως Ενιαίος Διοικητικός Τομέας, του οποίου προΐσταται Μετακλητός Ειδικός Γραμματέας με βαθμό Β΄, κατηγορίας ειδικών θέσεων. Η «Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου − Υποδοχής και Ένταξης (Υ.Δ.Ε.Π.Α.Υ.Ε.)» ορίζεται ως Εντεταλμένη Αρχή για την εφαρμογή των διατάξεων του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και των ειδικότερων Κανονισμών 516/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και 515/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας για την περίοδο 2014−2020.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Στην «Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου −Υποδοχής και Ένταξης (Υ.Δ.Ε.Π.Α.Υ.Ε.)» μπορεί να ανατεθεί η διαχείριση πρόσθετων δράσεων στο πλαίσιο άλλων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με αντικείμενο το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών. Οι πρόσθετες αρμοδιότητες που ανατίθενται σε αυτή κατανέμονται μεταξύ των μονάδων της, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που ασκούν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η συνιστώμενη Υπηρεσία επιτρέπεται να έχει κοινές γενικές υπηρεσίες, ιδίως σε θέματα προσωπικού, διοικητικής μέριμνας, εκκαθάρισης αποδοχών, υλικοτεχνικής υποστήριξης και μηχανοργάνωσης με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αυτό ορίζεται στο Π.δ. 105/2014 (Α΄ 72). Η στελέχωση της Υπηρεσίας γίνεται με μετακίνηση προσωπικού από το Υπουργείο ή με απόσπαση προσωπικού μόνιμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από φορείς του Δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994 (Α΄ 28), όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένης και της ΜΟΔ Α.Ε. Η απόσπαση ή μετακίνηση προσωπικού στην Υπηρεσία πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών ή μόνη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική αντιστοίχως, μετά από ερώτημα και σχετική κρίση της επιτροπής αξιολόγησης, του δεύτερου εδάφιου του στοιχείου α΄ του άρθρου 18, του Ν. 3614/2007 (Α΄ 267), όπως ισχύει, μόνο ως προς την κάλυψη των ελάχιστων τυπικών προσόντων. Η απόσπαση ή μετακίνηση προσωπικού γίνεται είτε κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων είτε μετά από διαπίστωση σχετικής υπηρεσιακής ανάγκης. Από την ως άνω διαδικασία εξαιρείται το προσωπικό των υφιστάμενων υπεύθυνων αρχών (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων), το οποίο μετακινείται ή αποσπάται στην Υπηρεσία, μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων, χωρίς άλλη προϋπόθεση. Η μετακίνηση ή η απόσπαση προσωπικού, γίνεται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων με χρονική διάρκεια τεσσάρων (4) ετών και δυνατότητα παράτασης για μία ή περισσότερες φορές για ίσο χρονικό διάστημα. Ειδικώς προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, η απόσπαση ή μετακίνηση προσωπικού στην Υπηρεσία πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατά περίπτωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Στην Υπηρεσία συνιστάται μία θέση προϊσταμένου και τρεις θέσεις προϊστάμενων μονάδων. Οι ανωτέρω θέσεις συνιστώνται για θητεία τεσσάρων ετών, η οποία μπορεί να παρατείνεται για μία ή περισσότερες φορές για ίσο χρονικό διάστημα. Η ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένου της Υπηρεσίας γίνεται με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική και η ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένου μονάδας γίνεται με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα που προΐσταται της Υπηρεσίας, μετά από ερώτημα και σχετική κρίση της επιτροπής αξιολόγησης, του δεύτερου εδαφίου του στοιχείου α΄ του άρθρου 18, του Ν. 3614/2007 (Α΄ 267), όπως ισχύει, μόνο ως προς την κάλυψη των ελάχιστων τυπικών προσόντων. Οι αποδοχές του προϊσταμένου της Υπηρεσίας καθορίζονται στο ύψος των αποδοχών που προβλέπονται για τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Υπουργείου. Οι αποδοχές των προϊστάμενων μονάδων καθορίζονται στο ύψος των αποδοχών που προβλέπονται για τον προϊστάμενο Τμήματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

α) Ο χρόνος υπηρεσίας των αποσπώμενων ή μετακινούμενων υπαλλήλων του Δημόσιου ή ευρύτερου δημοσίου τομέα θεωρείται χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. β) Ο χρόνος υπηρεσίας του προϊσταμένου της Υπηρεσίας συνυπολογίζεται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης. γ) Ο χρόνος υπηρεσίας των προϊσταμένων μονάδων της Υπηρεσίας συνυπολογίζεται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Τμήματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Αρμόδιες Αρχές για την εφαρμογή του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και των ειδικότερων Κανονισμών 516/2014, 515/2014 και 513/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για τη σύσταση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την περίοδο 2014−2020, ορίζονται οι εξής: α. Η Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών» που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζεται ως Υπεύθυνη Αρχή για την εφαρμογή των διατάξεων του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, όπως εξειδικεύεται στον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1042/2014 και των ειδικότερων Κανονισμών 516/2014, 515/2014 και 513/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, για τη σύσταση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για την προγραμματική περίοδο 2014−2020. Με την απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 58 του Ν. 4314/2014 (Α΄ 265), με την οποία αναδιαρθρώνεται η Ειδική Υπηρεσία, καθορίζονται οι πρόσθετες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ως Υπεύθυνη Αρχή. β. Η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.)/ Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ως Αρχή Ελέγχου της παρ.1β του άρθρου 25 του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για την περίοδο 20142020. Οι αρμοδιότητες της Αρχής Ελέγχου ασκούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4314/2014 (Α΄ 265) και στα άρθρα 44 και 46 του Π.δ. 111/2014 (Α΄ 178). γ. Η παρ. 5 του άρθρου 3 του Ν. 3938/2011 (Α΄ 61), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζεται ως Εντεταλμένη Αρχή των ειδικότερων Κανονισμών 516/ 2014, 515/2014, 513/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την περίοδο 2014−2020. Αναλαμβάνει την άσκηση μέρους των καθηκόντων της Υπεύθυνης Αρχής στον τομέα των επιστροφών, των εξωτερικών συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1γ του άρθρου 25 του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, όπως αυτά εξειδικεύονται στο άρθρο 5 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1042/2014. Για την άσκηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων της, η Υπηρεσία υπάγεται στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως.» δ. Η «Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου − Υποδοχής και Ένταξης (Υ.Δ.Ε.Π.Α.Υ.Ε.)», ορίζεται ως Εντεταλμένη Αρχή των ειδικότερων Κανονισμών 516/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και 515/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την προγραμματική περίοδο 2014−2020. Αναλαμβάνει την άσκηση μέρους των καθηκόντων της Υπεύθυνης Αρχής στον τομέα της πρώτης υποδοχής και της υποδοχής αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων και της ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1γ του άρθρου 25 του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, όπως αυτά εξειδικεύονται στο άρθρο 5 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1042/2014. ε.αα) Η «Υπηρεσία Ασύλου» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζεται ως Εντεταλμένη Αρχή του ειδικότερου Κανονισμού 516/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την προγραμματική περίοδο 2014−2020. Αναλαμβάνει την άσκηση μέρους των καθηκόντων της Υπεύθυνης Αρχής στον τομέα του ασύλου, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1γ του άρθρου 25 του Οριζόντιου Κανονισμού 514/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, όπως αυτά εξειδικεύονται στο άρθρο 5 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1042/2014. ββ) Στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου συστήνεται «Τμήμα Διαχείρισης και Εφαρμογής Προγραμμάτων», στο οποίο προΐσταται υπάλληλος κατηγορίας Ε.Ε.Π. ή Π.Ε. Διοικητικού−Οικονομικού. Η επιλογή του Προϊσταμένου γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. Με απόφαση του Διευθυντή είναι δυνατή η ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 17 του Π.δ. 104/2012 (Α΄ 172), όπως ισχύει. Η στελέχωση του Τμήματος γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Ν. 3907/2011 (Α΄ 7) κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Ο χρόνος υπηρεσίας των αποσπώμενων ή μετακινούμενων υπαλλήλων του Δημόσιου ή ευρύτερου δημοσίου τομέα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Για τις ανάγκες στελέχωσης του προαναφερόμενου Τμήματος αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου κατά πέντε (5) συνολικά θέσεις, ήτοι: τρεις (3) θέσεις κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού − Οικονομικού, μία (1) θέση κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού − Λογιστικού και μία (1) θέση κατηγορίας ΔΕ Διοικητικού − Λογιστικού. γγ) Η παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 3907/2011 (Α΄ 7), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «3. Οι οργανικές θέσεις προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, κατά κατηγορία και κλάδο, είναι οι ακόλουθες: α. 28 θέσεις κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού − Οικονομικού β. 2 θέσεις κατηγορίας ΠΕ Πληροφορικής γ. 2 θέσεις κατηγορίας ΠΕ Επικοινωνίας και ΜΜΕ δ. 3 θέσεις κατηγορίας ΤΕ Πληροφορικής ε. 11 θέσεις κατηγορίας ΔΕ Διοικητικού − Λογιστικού στ. 8 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού ζ. 3 θέσεις κατηγορίας ΤΕ Διοικητικού − Λογιστικού. » δδ) Στην παρ. 4 του άρθρου 1 του Ν. 3907/2011 (Α΄ 7), όπως ισχύει, προστίθεται η περίπτωση ζ΄ ως εξής: «ζ) Τμήμα Διαχείρισης και Εφαρμογής Προγραμμάτων, το οποίο υλοποιεί δράσεις με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς, θεσμικούς ή άλλους πόρους».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Για τις χρηματοδοτήσεις και πληρωμές των έργων που εντάσσονται στο πολυετές Εθνικό Πρόγραμμα ισχύουν αναλογικά όσα προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2, 4, 5, 6, και 7 του άρθρου 27 του Ν. 4314/2014 (Α΄ 265). Οι πληρωμές από τα Ταμεία που χρηματοδοτούν το Χρηματοδοτικό Πλαίσιο 2014−2020 σε εφαρμογή του αντίστοιχου πολυετούς Εθνικού Προγράμματος, αποτελούν έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων και αποδίδονται με ευθύνη της Διεύθυνσης Λογαριασμών του Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αντίστοιχους λογαριασμούς που τηρούνται στην «Τράπεζα της Ελλάδος».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Με απόφαση των οικείων Υπουργών και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα εφαρμογής των παραγράφων 6 έως 11, σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των ανωτέρω Εντεταλμένων Αρχών τις αρμοδιότητές τους, τον αριθμό των θέσεων που απαιτούνται, τα προσόντα κάλυψης των θέσεων αυτών και τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, καθορίζονται ρυθμίσεις για το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου της εφαρμογής του πολυετούς Εθνικού Προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Πλαίσιο 2014−2020 για τα Ταμεία Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας, εξειδικεύοντας τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ταμεία αυτά.

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΟI ΥΠΟΥΡΓΟI
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ.α.α.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ