96 Α' 2000

Νόμος 2830/2000

Κώδικας Συμβολαιογράφων.

Άρθρο 84 - Οριστική απόφαση.
16 Μαρτίου 2000

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 96

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2830
Κώδικας Συμβολαιογράφων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 84Οριστική απόφαση.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για την έκδοση της οριστικής απόφασης το συμβού­ λιο διασκέπτεται και ακολουθεί ψηφοφορία με την παρου­ σία και του γραμματέα. Αν σε κάποιο ζήτημα σχηματίζονται περισσότερες από δύο γνώμες, όσοι ψήφισαν υπέρ της δυσμενέστε­ ρης για τον εγκαλούμενο γνώμης ή υπέρ της βαρύτε­ ρης ποινής προσχωρούν στην αμέσως ευνοϊκότερη. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε καθένα από τα ζητή­ ματα που έχουν τεθεί βεβαιώνεται από το πρακτικό της διάσκεψης, το οποίο υπογράφεται από όλους τους παρισταμένους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η οριστική απόφαση πρέπει να περιέχει τη σύνθεση του συμβουλίου, το ονοματεπώνυμο του εγκαλούμενου, μνεία της παράστασής του ή της προσήκουσας κλήσης του, περίληψη της κατηγορίας, καθώς και την απολογία του εγκαλούμενου, που υποβλήθηκε μαζί με τους ουσιώ­ δεις ισχυρισμούς, το αιτιολογικό και το διατακτικό. Η από­ φαση πρέπει να στηρίζεται σε αποδεδειγμένα πραγματι­ κά περιστατικά και όχι σε απλές υπόνοιες και πρέπει να αι­ τιολογείται τόσο για τη διαπίστωση της ενοχής όσο και για την επιβολή ή την επιμέτρηση της ποινής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το σχέδιο της απόφασης υπογράφεται από τα μέλη του συμβουλίου και το πρωτότυπο από τον πρόεδρο και τον γραμματέα και καταχωρίζεται στο βιβλίο αποφάσεων του συμβουλίου. Ως χρόνος έκδοσης της απόφασης λαμβάνεται η ημερομηνία υπογραφής της από τον πρόε­ δρο.

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2000
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠ.-ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2000
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ