96 Α' 2000

Νόμος 2830/2000

Κώδικας Συμβολαιογράφων.

Άρθρο 88 - Αποφάσεις που υπόκεινται σε εκτέλεση.
16 Μαρτίου 2000

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 96

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2830
Κώδικας Συμβολαιογράφων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 88Αποφάσεις που υπόκεινται σε εκτέλεση.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι πειθαρχικές αποφάσεις εκτελούνται όταν κατα­ στούν αμετάκλητες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου διαβιβάζει αντίγραφο της απόφασης, που εξέδωσε το συμβούλιο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στον εισαγγελέα που άσκη­ σε πειθαρχική δίωξη για να εποπτεύσει την εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε και στο Συμβολαιο­ γραφικό Σύλλογο, στον οποίο υπάγεται ο εγκαλούμενος συμβολαιογράφος. Οι αμετάκλητες αποφάσεις κατα­ χωρούνται στον ατομικό φάκελο του συμβολαιογράφου. Οι δικογραφίες φυλάσσονται στο αρχείο του συμβου­ λίου που εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε κάθε Συμβολαιογραφικό Σύλλογο τηρείται βιβλίο θεωρημένο από τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, στο οποίο σημειώνονται οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν στους συμβολαιογράφους της περι­ φέρειας του συλλόγου. Στο αλφαβητικό αυτό βιβλίο καταχωρούνται οι αποφάσεις κάθε περίπτωσης και τα αντίγραφα των αποφάσεων που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο τοποθετούνται στο φάκελο κάθε συμβολαιογράφου. Για τις πειθαρχικές αποφάσεις που εκδόθηκαν πριν από την ισχύ του Κώδικα αυτού οι Συμβολαιογραφικοί Σύλ­ λογοι υποχρεούνται να ζητήσουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή από τους αρμόδιους εισαγγελείς πρωτοδι­ κών και εφετών να τους χορηγήσουν αντίγραφα των αποφάσεων αυτών ατελώς για την καταχώρηση των ποινών στο παραπάνω βιβλίο και την τοποθέτησή τους στον ατομικό φάκελο του συμβολαιογράφου που αφο­ ρούν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Μετά ένα χρόνο από τη δημοσίευση του Κώδικα αυτού ο αρμόδιος εισαγγελέας της πειθαρχικής διαδικα­ σίας μπορεί να ζητήσει από το σύλλογο αντίγραφο της πειθαρχικής κατάστασης του εγκαλούμενου συμβολαιο­ γράφου. Στο αποστελλόμενο αντίγραφο της πειθαρχικής κατάστασης δεν αναγράφεται η ποινή της επίπληξης με­ τά πενταετία από την αμετάκλητη απόφαση, του προ­ στίμου μετά δεκαετία και της προσωρινής παύσης μετά δεκαπενταετία.

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2000
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠ.-ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2000
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ