138 Α' 2005

Νόμος 3345/2005

Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΘΕΜΑΤΑ Ο.Τ.Α. ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ
Άρθρο 5 - Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και άλλα οικονομικά και οργανωτικά θέματα Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού
16 Ιουνίου 2005

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 138

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3345
Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 5Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και άλλα οικονομικά και οργανωτικά θέματα Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το δεύτερο και το τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 25/1975 (ΦΕΚ 74 Α'), όπως συμπληρώθηκαν με την παρ. 14 του άρθρου 9 του ν. 2503/1997, αντικαθίστανται ως εξής: "Ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυ­ νη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της Δ.Ε.Η., απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθα­ ριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλε­ ται σε βάρος των υποχρέων ολόκληρο το τέλος που αναλο­ γεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από το χρόνο απαλλαγής."

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 175 του π.δ. 410/1995, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 22 του ν. 3274/2004, προστίθεται εδάφιο ως εξής: "Ανάλογη αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριά­ σεις λαμβάνουν και τα μέλη των συμβουλίων Κοινοτήτων με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες κατοίκους."

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι Επιτροπές της παρ. 6 του άρθρου 13 του ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α'), καθώς και του β' εδαφίου της παρ. 1 του άρ­ θρου 9 του ν. 3274/2004 μπορούν να συνεδριάζουν και με μό­ νη τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Δι­ οίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο τέλος της παρ. 12 του άρθρου 9 του ν. 2623/ 1998 (ΦΕΚ 139 Α') προστίθενται εδάφια ως εξής: "Σε κάθε Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού συνιστάται τριμελής επι­ τροπή, η οποία αποτελείται από έναν δημοτικό ή κοινοτικό σύμβουλο ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου ή του Συνδέσμου ως Πρόεδρο και δύο Προϊστα­ μένους Διευθύνσεων ή Τμημάτων του οικείου Ο.Τ.Α. ως μέλη και ελλείψει αυτών, από άλλους μονίμους υπαλλήλους του ίδιου Ο.Τ.Α.. Η επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας ή του Προέδρου του διοικητι­ κού συμβουλίου του νομικού προσώπου ή του Συνδέσμου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο γραμματέας της Επιτρο­ πής. Έργο της Επιτροπής είναι ο έλεγχος των δικαιολογητι­ κών και η κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομι­ κών καθορίζεται αποζημίωση για τον Πρόεδρο, τα Μέλη και τον Γραμματέα της Επιτροπής."

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 30 του ν. 3274/2004 οι λέξεις "και του Δήμου Τσοτυλίου Ν. Κοζάνης" αντικαθίστανται από τις λέξεις "και των Δήμων Πτολεμαϊδας και Τσοτυλίου Ν. Κοζάνης".

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2005
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2005
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ