ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 16
26 Ιανουαρίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3525
Πολιτιστική Χορηγία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 17ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο Υπουργείο Πολιτισμού συνιστώνται επτακόσιες σαράντα μία (741) θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κατάταξη των υπαλλήλων που απασχολήθηκαν στο εποπτευόμενο από τον Υπουργό Πολιτισμού νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.), στην εκτέλεση και υποστήριξη έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 11 του π.δ. 164/2004, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Α.Σ.Ε.Π.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Επίσης, συνιστώνται είκοσι εννέα (29) θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κατάταξη υπαλλήλων που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, που είχαν συναφθεί προ του έτους 2001, στο Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η κατάταξη του προσωπικού στις συνιστώμενες θέσεις κατά ειδικότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι κατατασσόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές της θέσης τους από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της περί κατάταξής τους απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η προϋπηρεσία των υπαλλήλων αυτών που διανύθηκε στο Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. είτε με σύμβαση έργου είτε με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου λαμβάνεται υπόψη μόνο για την εξέλιξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Για τους κατατασσόμενους ισχύει ο χρονικός περιορισμός της παραγράφου 2 του άρθρου 70 του ν. 2683/ 1999 (ΦΕΚ 19 Α΄) για τη μετάταξη σε ανώτερη βαθμίδα σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 12 του ν. 3230/2004 (ΦΕΚ 44 Α΄). Ως ημερομηνία πρόσληψης νοείται η ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της περί κατάταξής τους απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Από τους κατατασσόμενους, όσοι απασχολούνται στα έργα τις πιστώσεις των οποίων διαχειρίζεται το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. θα παραμείνουν ως αποσπασμένοι σε αυτά μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Όσοι απασχολούνται στη Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης του Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. θα εξακολουθήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως αποσπασμένοι σε αυτή για τρία (3) χρόνια. Οι αποσπάσεις αυτές μπορούν να παραταθούν για μια ακόμη τριετία με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Διακοπή της απόσπασης στο Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε. του παραπάνω προσωπικού γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2007
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ − ΠΕΤΡΑΛΙΑ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2007
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ