117 Α' 2007

ΝΟΜΟΣ 3566/2007

Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».

Άρθρο 170 - Ένταξη συμβασιούχων σε κλάδους του Υπουργείου Εξωτερικών
05 Ιουνίου 2007

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 117
5 Ιουνίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3566
Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 170Ένταξη συμβασιούχων σε κλάδους του Υπουργείου ΕξωτερικώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Υπάλληλοι που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, η οποία, πριν από την έναρξη της ισχύος του Ψηφίσματος της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ΄ Αναθεωρητικής Βουλής του Ελλήνων (ΦΕΚ 84 Α΄/17.4.2001), έχει συναφθεί ή μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, μπορούν να ενταχθούν στους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού και Διοικητικών Γραμματέων του Υπουργείου Εξωτερικών, που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 65 του παρόντος νόμου, σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις. Για την ένταξη αυτή απαιτείται: α) αίτηση του ενδιαφερομένου που υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, β) τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 1 του άρθρου 66 του παρόντος νόμου γενικά προσόντα διορισμού, εκτός από το ανώτατο όριο ηλικίας, καθώς και τα ειδικά προσόντα του κλάδου στον οποίο εντάσσονται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ένταξη πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 34 του παρόντος νόμου. Κριτήρια για την ένταξη αποτελούν ιδίως οι ανάγκες της υπηρεσίας, η εν γένει ικανότητα του υπαλλήλου, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του και η επάρκειά του για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προσδιορίζει, με βάση τα ασκούμενα από τον υπάλληλο καθήκοντα και τα προσόντα του, τον κλάδο στον οποίο εντάσσεται. Οι εντασσόμενοι στον κλάδο ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού, εάν είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου κατατάσσονται στο βαθμό Ε΄ και εάν είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. στο βαθμό ΣΤ΄. Οι εντασσόμενοι στον κλάδο Διοικητικών Γραμματέων κατατάσσονται στον εισαγωγικό βαθμό. Οι ανωτέρω εντασσόμενοι υπάλληλοι τοποθετούνται στην επετηρίδα μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους του οικείου κλάδου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι υπάλληλοι που δεν θα ενταχθούν κατά τα ανωτέρω εξακολουθούν να διέπονται από το αρχικό συμβατικό τους καθεστώς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι εντασσόμενοι υπάλληλοι μετατίθενται σύμφωνα με τις σχετικές με τον κλάδο στον οποίο εντάσσονται διατάξεις του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών ορίζονται η διαδικασία και οι ειδικότερες λεπτομέρειες της εφαρμογής του παρόντος άρθρου.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2007
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 25 Μαΐου 2007
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ