117 Α' 2007

ΝΟΜΟΣ 3566/2007

Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».

Άρθρο 37 - Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής
05 Ιουνίου 2007

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 117
5 Ιουνίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3566
Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 37Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και ΠληροφορικήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για την εκπλήρωση των σκοπών της Διευθύνσεως Μηχανοργάνωσης Επικοινωνιών και Πληροφορικής, συνιστάται επταμελές Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής, το οποίο απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη, που ορίζονται με διετή θητεία, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών: α. τον Γενικό Διευθυντή Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης, ως Πρόεδρο, αναπληρούμενο, σε περίπτωση κωλύματος, από τον Διευθυντή Προσωπικού, β. τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Μηχανοργάνωσης Επικοινωνιών και Πληροφορικής, αναπληρούμενο, σε περίπτωση κωλύματος, από έναν τμηματάρχη της Διευθύνσεως, ως εισηγητή με ψήφο, γ. έναν (1) Καθηγητή Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, σε βαθμίδα, τουλάχιστον, Επίκουρου Καθηγητή σε συναφές με το έργο του Συμβουλίου αντικείμενο, με τον αναπληρωτή του, που ορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, με διετή θητεία, με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 1 − 6 του ν. 2530/1997 (ΦΕΚ 218 Α΄), δ. έναν (1) υπάλληλο του Κλάδου Πληροφορικής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης – Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που προτείνεται, με τον αναπληρωτή του, από τον αρμόδιο Υπουργό, με διετή θητεία, ε. έναν (1) υπάλληλο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που προτείνεται, με τον αναπληρωτή του, από τον Πρόεδρο αυτής, με διετή θητεία, στ. τον Συντονιστή Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον αναπληρωτή του, ζ. έναν (1) εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνιών και Πληροφορικής του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον αναπληρωτή του, που ορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών, με διετή θητεία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής μετέχει ως γραμματέας, χωρίς ψήφο, υπάλληλος του Υπουργείου, οριζόμενος από τον Πρόεδρο. Αυτός τηρεί, με ιδία ευθύνη, βιβλίο πρωτοκόλλου, στο οποίο καταχωρίζονται, κατ’ αύξοντα αριθμό, οι εισηγήσεις, ως και βιβλίο πρακτικών, στο οποίο καταχωρίζονται, κατά συνεδρία, οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις οποιονδήποτε υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών ή ιδιώτη, για παροχή πληροφοριών, σχετικά με τα θέματα που συζητούνται σε αυτό. Το Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής συνέρχεται, συγκαλούμενο από τον Πρόεδρό του, που ορίζει και τα προς συζήτηση θέματα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής γνωμοδοτεί για θέματα που: Α. εισηγείται ο προϊστάμενος της Διευθύνσεως Μηχανοργάνωσης Επικοινωνιών και Πληροφορικής και ανάγονται: α. στην ανάπτυξη υποδομών επικοινωνιών και πληροφορικής κτηρίων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και των κτηρίων όπου στεγάζονται οι αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας, β. στην αγορά και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και εφαρμογών επικοινωνιών και πληροφορικής των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ελλάδα και των διπλωματικών και προξενικών αρχών, γ. στη μελέτη και ανάπτυξη νέων συστημάτων επικοινωνιών και πληροφορικής για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών του, δ. στη διαλειτουργικότητα και διαδραστικότητα των πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στη διασύνδεση και ολοκλήρωσή τους με τα αντίστοιχα συστήματα των διεθνών οργανισμών, καθώς και με εκείνα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και λοιπών εγχώριων οργανισμών και φορέων, ε. στην ασφάλεια των πληροφορικών και επικοινωνιακών συστημάτων και εν γένει των κρίσιμων υποδομών που τα υποστηρίζουν, καθώς και τις ακολουθητέες πολιτικές προς την κατεύθυνση αυτή, Β. παραπέμπει σε αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών ή ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ή ο Γενικός Διευθυντής Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το Συμβούλιο Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής είναι σε απαρτία όταν είναι παρόντα πέντε (5) μέλη του, στα οποία περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του. Οι αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα λειτουργίας του Συμβουλίου Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2007
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 25 Μαΐου 2007
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ