225 Α' 2008

ΝΟΜΟΣ 3712/2008

Οργάνωση του συστήματος επίσημης μετάφρασης, σύσταση Μεταφραστικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ορκωτοί μεταφραστές και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ - ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 46
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1
05 Νοεμβρίου 2008

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 225
5 Νοεμβρίου 2008

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3712
Οργάνωση του συστήματος επίσημης μετάφρασης, σύσταση Μεταφραστικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ορκωτοί μεταφραστές και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α) Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 άρθρου 2 του ν. 1791/1988 (ΦΕΚ 141 Α) αντικαθίσταται ως εξής: «Ο Πρόεδρος είναι ταυτόχρονα και Γενικός Διευθυντής του ΕΚΕΜ.» β) Στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου προστίθεται εδάφιο, ως εξής: «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος των αποδοχών του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου και των κατηγοριών προσωπικού που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος νόμου, καθώς και το ποσό της αποζημίωσης κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Επιστημονικού Συμβουλίου του δεύτερου εδαφίου της επόμενης παραγράφου για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων. Στον Πρόεδρο−Γενικό Διευθυντή του ΕΚΕΜ δεν καταβάλλεται αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.» γ) Η παράγραφος 3 του ως άνω άρθρου αντικαθίσταται ως εξής: «3. Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα προσόντα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ο τρόπος λειτουργίας του, ο τρόπος εκπροσώπησης του ΕΚΕΜ δικαστικώς και εξωδίκως, ο τρόπος διαχείρισης, τα τηρούμενα βιβλία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία του ΕΚΕΜ. Με όμοια απόφαση εκδίδεται κανονισμός προσωπικού και οργάνωσης του Κέντρου, συνιστάται Επιστημονικό Συμβούλιο στο Κέντρο και ορίζεται η συγκρότηση του. Ως προς τον τρόπο ανάθεσης ερευνών, μελετών και κάθε έργου, στο πλαίσιο της επιστημονικής δραστηριότητας του Κέντρου, ισχύουν κατ’ αναλογία οι διατάξεις του άρθρου 13 παράγραφος 2 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3566/2007 (ΦΕΚ 117 Α΄), και οι οποίες ρυθμίζουν τα αντίστοιχα ζητήματα για το Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Με την απόφαση του πρώτου εδαφίου μπορούν να καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες, τα όργανα, η δημοσιότητα και κάθε ζήτημα σχετιζόμενο με την ανάθεση συμβάσεων του Κέντρου.»

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2008
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. AΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ−ΠΕΤΡΑΛΙΑ
ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2008
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ