121 Α' 2009

ΝΟΜΟΣ 3774/2009

Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Άρθρο IX - Αξιωματούχοι και Προσωπικό
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8
21 Ιουλίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 121
21 Ιουλίου 2009

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3774
Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Σύμφωνα με το Άρθρο VI, παράγραφος 2 του Καταστατικού, επιτρέπεται να διατεθεί στον ΕυρΟΔΔ με καθεστώς δανεισμού ή απόσπασης, προσωπικό του Ελληνικού δημόσιου τομέα του ν. 1232/1982, εφόσον το ζητήσει ο ΕυρΟΔΔ,. Το προσωπικό αυτό θα συνεχίσει να λαμβάνει τον μισθό μαζί με όλα τα επιδόματα και τις επιπλέον απολαβές από την υπηρεσία προέλευσης τους. Ως προσωπικό νοούνται όλα τα είδη προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού όλων των κατηγοριών του Υπουργείου Εξωτερικών ή όποιας άλλης ειδικής κατηγορίας προσωπικού καθώς και δικηγόροι. Επιπλέον, εφόσον ζητηθεί από τον ΕυρΟΔΔ, προσωπικό όλων των ειδών κατά τα ανωτέρω μπορεί να έλθει στον ΕυρΟΔΔ κατ’ εφαρμογή των ακόλουθων διατάξεων: α. Τις διατάξεις του άρθρου 32, παράγραφος 20, του ν. 2190/1994. Κατά την διάρκεια της απόσπασης, τα μέλη του προσωπικού αυτά συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους με όλα τα επιδόματα και τις επιπλέον απολαβές από την υπηρεσία προελεύσεως. Το αυτό εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη παρόμοια διάταξη που θα προβλεφθεί στο μέλλον. β. Τις διατάξεις του Άρθρου 7 του ν. 3320/2005. γ. Τις διατάξεις του Άρθρου 51, παράγραφοι 4, 5 και 6 του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και κάθε άλλη υπάρχουσα διάταξη, ή όποια άλλη που μπορεί να τεθεί σε ισχύ στο μέλλον, για μεταφορά, απόσπαση, κλπ, δημοσίων υπαλλήλων, ή για την υπαγωγή υπαλλήλων στην διάθεση διεθνών οργανισμών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Φ. ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.