170 Α' 2011

ΝΟΜΟΣ 3996/2011

Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΑΕΔ
Άρθρο 67 - Διεύθυνση Συντονισμού ΟΑΕΔ
05 Αυγούστου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 170
5 Αυγούστου 2011

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3996
Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 67Διεύθυνση Συντονισμού ΟΑΕΔΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού συστήνεται Διεύθυνση Συντονισμού και Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης, που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Εργατικού Δυναμικού. Στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης ανήκει: ο σχεδιασμός, η οργάνωση, ο συντονισμός και η ανάπτυξη της αποτελεσματικής επιχειρησιακής λειτουργίας του Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης σε συνεργασία με τις λοιπές Διευθύνσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση της παραγράφου 1 συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: α. Τμήμα Οργάνωσης και Παρακολούθησης Υπηρεσιών Απασχόλησης Στην αρμοδιότητα του Τμήματος ανήκει: η οργάνωση, η ανάπτυξη, ο συντονισμός, η παρακολούθηση και εποπτεία του δικτύου των Υπηρεσιών Απασχόλησης, σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εσωτερικής οργάνωσης και απόδοσης, αξιοποιώντας εθνικές και ευρωπαϊκές συνεργασίες. β. Τμήμα Δράσεων Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιχειρήσεων Στην αρμοδιότητα του Τμήματος ανήκει: ο συντονισμός, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της διαδικασίας καταγραφής αναγκών των ανέργων και των επιχειρήσεων, μέσω της εξατομικευμένης προσέγγισης των χαρακτηριστικών τους. Σχεδιάζει και αναπτύσσει κατάλληλες μεθοδολογίες και εργαλεία για να ενισχύσει την ένταξη – επανένταξη – παραμονή ατόμων σε θέσεις εργασίας, καθώς και να αναπτύξει τη διασύνδεση με τις επιχειρήσεις. Παράλληλα οργανώνει και συντονίζει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στην ως άνω Διεύθυνση προΐσταται υπάλληλος της κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ή ΠΕ Πληροφορικής ενώ στα τμήματα προΐστανται υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού ή ΤΕ Πληροφορικής ή ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το προσωπικό που σύμφωνα με την προϊσχύουσα νομοθεσία ανήκει στην Ειδική Υπηρεσία ΚΠΑ μεταφέρεται με την ίδια εργασιακή σχέση στη Διεύθυνση Συντονισμού και Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο χρόνος υπηρεσίας, ο οποίος διανύθηκε σε θέση Υπευθύνου Τομέα της Ειδικής Υπηρεσίας ΚΠΑ, λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας σε θέση Προϊσταμένου Τμήματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Οργανισμού, εξειδικεύονται και συμπληρώνονται οι αρμοδιότητες της ανωτέρω Διεύθυνσης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η παρ. 8 του άρθρου 12 του ν. 3144/2003 (Α΄ 111) αντικαθίσταται ως εξής: «8. Στους σκοπούς του ΟΑΕΔ περιλαμβάνεται και ο σκοπός που σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 2956/2001 είχε η Εταιρεία «Υπηρεσίες Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.».»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Κάθε γενική ή ειδική διάταξη νόμου και κάθε κανονιστική πράξη κατά το μέρος που αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι οργανικές θέσεις που είχαν μεταφερθεί από τον ΟΑΕΔ στην Ειδική Υπηρεσία ΚΠΑ επαναφέρονται στον Οργανισμό.