175 Α' 2013

ΝΟΜΟΣ 4179/2013

Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, αναδιάρθωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Δ΄ - ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 45
08 Αυγούστου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 175
8 Αυγούστου 2013

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4179
Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, αναδιάρθωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 45

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 30.6.2013 του Ελληνικού Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από Έργα Υποδομής, Κατασκευές Έργων Ύδρευσης Ν.Π.Δ.Δ., Κατασκευή και Συντήρηση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κ.λπ., καθώς και οι μη φορολογικές οφειλές της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. προς το Ελληνικό Δημόσιο θα προσδιοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Οικονομικών. Τυχόν οφειλές που θα προκύψουν, το ύψος των οποίων θα προσδιοριστεί αναλυτικά και κατά έτος στην αναφερόμενη στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου κοινή υπουργική απόφαση, θα καλυφθούν από την ειδική πίστωση που έχει προβλεφθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Οι ανωτέρω οφειλές θα εξοφληθούν με μοναδικό δικαιολογητικό στοιχείο πληρωμής την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου κοινή υπουργική απόφαση και εφόσον η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. παραιτηθεί από κάθε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του ν. 2939/ 2001.

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2013
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
XAΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ