74 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4250/2014

Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Άρθρο 17
26 Μαρτίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 74
26 Μαρτίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4250
Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 17

Σύσταση Ενιαίου Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας 1. Το άρθρο 12 του ν. 2919/2001 (Α΄128) αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 12 Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας 1. Συνιστάται Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΦΑΕΤ), ο οποίος αποτελεί Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπάγεται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και λειτουργεί υπό τη διοικητική και οικονομική μέριμνα και ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σκοπός του ΕΦΑΕΤ είναι η διεξαγωγή, ανάπτυξη και αξιοποίηση της επιστημονικής και τεχνο− λογικής έρευνας για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας. Ο ΕΦΑΕΤ χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους πόρους που προβλέπονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 7, οι οποί− οι πιστώνονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε Κωδικό Αριθμό Εξόδων Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας. 2. Η παρ. 9 του άρθρου 25 του ν. 2292/1995 (Α΄35) καταργείται.» 2. Το άρθρο 14 του ν. 2919/2001 (Α΄128) αντικαθίσταται ως εξής: «14. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αε− ροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνη− τικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων και συγχωνεύονται στoν ΕΦΑΕΤ. Μέχρι την έκδοση και εφαρμογή της από− φασης αυτής, τα ανωτέρω ερευνητικά κέντρα εξακο− λουθούν να υφίστανται και να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις που τα διέπουν. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας καθορίζε− ται η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΑΕΤ και καταρτίζεται Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας του, με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την οργάνωση, διάρθρωση, λειτουργία και χρηματοδότησή του, τις ορ− γανικές του θέσεις και τη στελέχωσή τους, την εξειδί− κευση των δραστηριοτήτων και των αρμοδιοτήτων του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 12.» 3. Το άρθρο 13 του ν. 2919/2001 (Α΄128) τροποποιείται ως ακολούθως: α. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 αντικαθίσταται ως εξής: «α. Έναν εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντι− κών Εξοπλισμών και Επενδύσεων». β. Η υποπαράγραφος γ΄ της παραγράφου 1 αντικαθί− σταται ως εξής: «Τρεις (3) εκπροσώπους του ΕΦΑΕΤ». γ. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 αντικαθίστα− ται ως εξής: «Το ΕΣΑΕΤ εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δια της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ιδίως:».

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟI ΥΠΟΥΡΓΟI
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ