107 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4261/2014

Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
05 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 107
5 Μαΐου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4261
Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΜΕΡΟΣ Β΄ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Άρθρο 167Τροποποιήσεις του ν. 1667/1986ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 1667/1986 (Α΄ 196) διαγράφονται οι λέξεις «ο αριθμός των χιλίων πεντακοσίων και μίας προαιρετικών μερίδων μπορεί να ανέλθει μέχρι το 2% του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων» και αντικαθίστανται ως εξής «το καταστατικό μπορεί να επιτρέπει την απόκτηση από κάθε συνεταίρο απεριόριστου αριθμού προαιρετικών μερίδων».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο τέλος της παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 1667/1986 προστίθεται νέα περίπτωση γ΄ ως εξής: «γ) Επιτρέπεται η έκδοση προαιρετικών μερίδων χωρίς δικαίωμα ψήφου με προνόμιο, το οποίο θα συνίσταται σε δικαίωμα απόληψης μερίσματος πολλαπλασίου εκείνου που αντιστοιχεί σε κάθε κοινή συνεταιριστική μερίδα. Κατά τη διανομή των καθαρών κερδών και του προϊόντος της εκκαθάρισης όλες ανεξαιρέτως οι συνεταιριστικές μερίδες ικανοποιούνται στην ίδια σειρά. Για τη λήψη απόφασης που αφορά την έκδοση των ανωτέρω προνομιούχων προαιρετικών συνεταιριστικών μερίδων και τον καθορισμό του ως άνω πολλαπλασιαστή του μερίσματος, η γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού βρίσκεται σε απαρτία σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 και απαιτείται η προβλεπόμενη στην παράγραφο 6 του άρθρου 5 πλειοψηφία.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα εδάφια που προστέθηκαν με την παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 3867/2010 (Α΄ 128) στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 1667/1986, καταργούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1667/1986, μετά τις λέξεις «προς τον αριθμό των μερίδων» προστίθενται οι λέξεις «με δικαίωμα ψήφου».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Μετά το τέταρτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 1667/1986, προστίθενται τα ακόλουθα εδάφια: «Τα πλήρους απασχόλησης εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που όντως διευθύνουν τη δραστηριότητα των πιστωτικών συνεταιρισμών, που λειτουργούν ως πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του συνεταιρισμού.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο άρθρο 8 του ν. 1667/1986 προστίθενται νέες παράγραφοι 4 και 5 ως ακολούθως: «4. Στους πιστωτικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν ως πιστωτικά ιδρύματα συγκροτείται Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων αποτελούμενη από τρία μέλη που εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση. Η διάρκεια της θητείας των μελών της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων είναι μεγαλύτερη κατά ένα έτος από τη διάρκεια της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να κατέχει θέση με εκτελεστικές αρμοδιότητες στον πιστωτικό συνεταιρισμό που λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα και να μετέχει συγχρόνως στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων. 5. Έργο της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων είναι η κατάρτιση καταλόγου των υποψηφίων εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που όντως θα διευθύνουν τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού. Τα υποψήφια μέλη πρέπει να πληρούν τα εκάστοτε ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας, όπως αυτά καθορίζονται στο νόμο και στις σχετικές αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Τουλάχιστον δύο (2) μήνες πριν από τη Γενική Συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού κατά την οποία πρόκειται να εκλεγούν ένα ή περισσότερα εκ των ανωτέρω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κατάλογος υποβάλλεται στην Τράπεζα της Ελλάδος προς προληπτική εποπτική αξιολόγηση και έγκριση της καταλληλότητας των υποψηφίων. Ο κατάλογος περιέχει τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό υποψηφίων από τον αριθμό των προσώπων που πρόκειται να εκλεγούν. Αν κάποιο ή κάποια από τα υποψήφια πρόσωπα κριθούν ακατάλληλα από την Τράπεζα της Ελλάδος και ο αριθμός των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι υπολείπεται του διπλασίου του αριθμού των προσώπων που πρόκειται να εκλεγούν, η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση της αρνητικής αξιολόγησης της Τράπεζας της Ελλάδος, υποβάλλει συμπληρωματικό κατάλογο. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι να κριθούν κατάλληλοι τουλάχιστον διπλάσιοι υποψήφιοι από τον αριθμό των προσώπων που πρόκειται να εκλεγούν.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, τα Διοικητικά Συμβούλια των πιστωτικών συνεταιρισμών, που λειτουργούν ως πιστωτικά ιδρύματα, συγκαλούν Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού για την ανάδειξη των μελών της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων.

Άρθρο 168Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με πιστωτικά ιδρύματαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το άρθρο 68 του ν. 4150/2013 (Α΄ 102) αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, ως εξής: «Σε περίπτωση μεταβίβασης, και ανεξαρτήτως του χρόνου συντέλεσης αυτής, στοιχείων ενεργητικού και παθητικού υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, τα οποία ανήκουν σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας, προς ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο απόφασης εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μέλους, στην οποία έχουν την έδρα τους τα πιστωτικά ιδρύματα, για τη μεταβίβαση αρκεί η κατάρτιση ιδιωτικού εγγράφου και αυτή σημειώνεται, σε όσες περιπτώσεις απαιτείται, ατελώς στα οικεία δημόσια βιβλία και αρχεία, με αίτηση του προς ον η μεταβίβαση προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, η σύμβαση μεταβίβασης που καταρτίζεται με ιδιωτικό έγγραφο, αποτελεί το νόμιμο τίτλο κτήσης των μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε άλλης διατύπωσης. Δεν οφείλεται, επίσης, οποιοδήποτε τέλος ή φόρος, εάν απαιτηθεί η κατάρτιση χωριστής πράξης για τα μεταβιβαζόμενα περιουσιακά στοιχεία. Στη συγκεκριμένη μεταβίβαση δεν εφαρμόζεται το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα. Για το κύρος της μεταβίβασης και το αντιτάξιμό της έναντι τρίτων, οι οποίοι είναι υποκείμενα δικαιωμάτων, υποχρεώσεων ή συμβατικών σχέσεων που μεταφέρονται στο προς η μεταβίβαση πιστωτικό ίδρυμα, δεν απαιτείται αναγγελία προς αυτούς ή συναίνεσή τους. Σε περίπτωση παροχής κεφαλαιακής ενίσχυσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο της ως άνω μεταβίβασης, δεν εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου 7α του ν. 3864/2010 (Α΄ 119), ούτε οι διατάξεις περί τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στην περίπτωση διανομής μερίσματος για τη χρήση 2013, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 3723/2008 (Α΄ 250), η διανομή περιορίζεται αποκλειστικά στη διανομή μετοχών. Οι μετοχές αυτές δεν πρέπει να προέρχονται από επαναγορά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ποσό φόρου (κύριου και προσαυξήσεων), που βεβαιώνεται μετά από φορολογικό έλεγχο σε βάρος πιστωτικού ιδρύματος το οποίο έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορά σε ανέλεγκτες διαχειριστικές χρήσεις μέχρι και τη θέση του σε ειδική εκκαθάριση, δύναται να συμψηφισθεί με πιστωτικό υπόλοιπο φόρου εισοδήματος που έχει προκύψει κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 109 του μέχρι 31.12.2013 ισχύσαντος ν. 2238/1994 και αντιστοιχεί στον φόρο που παρακρατήθηκε επί εισοδημάτων φορολογηθέντων κατά ειδικό τρόπο, (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) εισοδημάτων από τόκους αλλοδαπής προέλευσης, καθώς και από τόκους ομολόγων ημεδαπών επιχειρήσεων χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 8 του ν. 3310/2005 (Α΄ 107) προστίθεται τρίτο εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τα Πιστωτικά Ιδρύματα που εκάστοτε ανακεφαλαιοποιούνται σύμφωνα με το ν. 3864/2010 (Α΄ 119) και συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις, την ανωτέρω υποχρέωση έχουν τα φυσικά πρόσωπα που φέρουν τις ιδιότητες του πρώτου εδαφίου και έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.»

Άρθρο 169Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το άρθρο 5 παρ. 2 του π.δ. 237/1986 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «2. Η κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη: Α. Αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης, Β. ισχύει για όσο χρόνο ορίζεται στο ασφαλιστήριο, και Γ. αποδεικνύεται, έναντι των οργάνων που είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων της παραγράφου 4 του παρόντος, από την κατοχή του ασφαλιστηρίου, το οποίο αποστέλλει ο ασφαλιστής στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης εντός πέντε (5) ημερών από την είσπραξη του ασφαλίστρου. Δ. Σε περίπτωση ελέγχου από όργανα, που είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος των πέντε (5) ημερολογιακών ημερών αρκεί η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του απαιτούμενου ποσού ασφάλισης του οχήματος.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο άρθρο 5 του π.δ. 237/1986 μετά το τέλος της παραγράφου 2, προστίθενται παράγραφοι 2.α, 2.β και 2.γ ως εξής: «2.α. Η ασφαλιστική επιχείρηση μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του ζημιωθέντος τρίτου, μετά την πάροδο δεκαέξι (16) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου. 2.β. Ανανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης επιτρέπεται μόνον μετά την εμπρόθεσμη καταβολή του ασφαλίστρου της επόμενης ασφαλιστικής περιόδου, το αργότερο έως την λήξη της ισχύουσας ασφαλιστικής σύμβασης. 2.γ. Η ασφαλιστική επιχείρηση ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το Κέντρο Πληροφοριών για την έναρξη και τη διάρκεια ισχύος κάθε νέας ασφαλιστικής σύμβασης και κάθε ανανέωση αυτής.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το στοιχείο α΄ της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 237/ 1986 αντικαθίσταται ως εξής: «α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για έξι (6) μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο στοιχείο α΄ της παρ. 6 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986 πριν από τις λέξεις «αιτιολογημένη προσφορά» προστίθεται η λέξη «έγγραφη».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στο στοιχείο β΄ της παρ. 6 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986 πριν από τις λέξεις «αιτιολογημένη απάντηση» προστίθεται η λέξη «έγγραφη».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο στοιχείο α΄ της παρ. 7 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986 πριν από τις λέξεις «αιτιολογημένη προσφορά» προστίθεται η λέξη «έγγραφη».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Στο στοιχείο β΄ της παρ. 7 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986 πριν από τις λέξεις «αιτιολογημένη απάντηση» προστίθεται η λέξη «έγγραφη».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Στο άρθρο 6 του π.δ. 237/1986 προστίθεται όγδοη παράγραφος ως εξής: «8. Ο χρόνος πληρωμής που αναφέρει η προσφορά αποζημίωσης, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις δέκα (10) ημέρες από την προσφορά, εκτός αντίθετης ειδικής συμφωνίας των μερών. Αν συμφωνηθεί αυτούσια αποκατάσταση της ζημιάς, ο χρόνος αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) ημέρες από τη συμφωνία, εκτός αντίθετης ειδικής συμφωνίας των μερών.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Στο άρθρο 6 του π.δ. 237/1986 προστίθεται ένατη παράγραφος ως εξής: «9. Για την εφαρμογή των παραγράφων 6 και 7 του παρόντος, με την αίτηση αποζημίωσης εξομοιώνονται οι δηλώσεις ατυχήματος που υποβάλλονται σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 1 του παρόντος, η τυχόν φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος του Συστήματος Άμεσης Πληρωμής (Σ.Α.Π.), και κάθε εν γένει έγγραφη με επιστολή είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τηλεομοιοτυπία ενημέρωση προς τον ασφαλιστή είτε από τον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης είτε από τον τρίτο δικαιούχο αποζημίωσης, ότι επήλθε ο ασφαλιζόμενος κίνδυνος.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986 αντικαθίσταται η φράση «μετά τη λήξη του διμήνου», σε «μετά τη λήξη του τριμήνου».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Η παρ. 4 του άρθρου 6α του π.δ. 237/1986 διαγράφεται από το άρθρο 6α και προστίθεται αυτούσια στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 6 του π.δ. 237/1986.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Η παρ. 1 του άρθρου 6α του π.δ. 237/1986 καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Η παρ. 2 του άρθρου 6α του π.δ. 237/1986 αναριθμείται σε παράγραφο 1 και η παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής: «2. Όπου προβλέπεται έγγραφη επικοινωνία του ασφαλιστή με τον λήπτη της ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο ή τον δικαιούχο αποζημίωσης, η επικοινωνία αυτή μπορεί να γίνεται είτε με επιστολή είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τηλεομοιοτυπία ή με αποστολή μηνύματος σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας, σε στοιχεία επικοινωνίας που οι τελευταίοι έχουν δηλώσει εγγράφως ή με νόμιμα ηχογραφημένη συνομιλία ότι επιθυμούν μέσω αυτών να συναλλάσσονται με τον ασφαλιστή.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Η παρ. 2 του άρθρου 11 του π.δ. 237/1986 καταργείται και οι παράγραφοι 3 και 4 αναριθμούνται σε 2 και 3 αντιστοίχως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Το άρθρο 11α του π.δ. 237/1986 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 11α Πρόωρη λύση της ασφαλιστικής σύμβασης 1. Τα μέρη που συμβάλλονται στην ασφαλιστική σύμβαση μπορούν να λύουν αυτήν, οποτεδήποτε, με έγγραφη συμφωνία. 2. Ο λήπτης της ασφάλισης ή/και ο ασφαλισμένος μπορούν να καταγγέλλουν την ασφαλιστική σύμβαση οποτεδήποτε, με επιστολή που αποστέλλεται είτε με μορφή τηλεομοιοτυπίας είτε ηλεκτρονικά, στα στοιχεία επικοινωνίας που αναγράφει η ασφαλιστική επιχείρηση στην επίσημη ιστοσελίδα της και στα κάθε είδους έντυπά της. Τα αποτελέσματα της καταγγελίας ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη επέρχονται άμεσα από την ημερομηνία περιέλευσης αυτής στην ασφαλιστική επιχείρηση. 3. Η ασφαλιστική επιχείρηση μπορεί, με επιστολή, να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση μόνο για παράβαση ουσιώδους όρου αυτής από τον λήπτη της ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο και βαρύνεται με την απόδειξη της παράβασης. Με τη δήλωση της καταγγελίας, η οποία απευθύνεται στο λήπτη της ασφάλισης ή/και τον ασφαλισμένο, γνωστοποιείται ότι, η μη συμμόρφωσή τους με τον παραβιασθέντα ουσιώδη όρο εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της καταγγελίας, επιφέρει τη λύση της ασφαλιστικής σύμβασης. 4. Η επιστολή της προηγούμενης παραγράφου αποστέλλεται στη διεύθυνση της κατοικίας ή διαμονής του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο. Ως κατοικία ή διαμονή, θεωρείται και η τελευταία διεύθυνση που ο λήπτης της ασφάλισης ή/και ο ασφαλισμένος δήλωσε εγγράφως στην ασφαλιστική επιχείρηση. Τα αποτελέσματα της επιστολής επέρχονται ανεξάρτητα από την άρνηση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου να παραλάβουν αυτή ή τη μη ανεύρεσή τους στις διευθύνσεις κατοικίας, ή διαμονής ή τη μη προσέλευσή τους στο ταχυδρομείο για την παραλαβή της. 5. Σε κάθε περίπτωση πρόωρης λήξης της ισχύος της σύμβασης ασφάλισης σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου, η ασφαλιστική επιχείρηση ενημερώνει σχετικά το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου. Ειδικά στην περίπτωση της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από την 30ή ημέρα από την αποστολή της σχετικής επιστολής. Η ασφαλιστική επιχείρηση δύναται να αντιτάξει έναντι του τρίτου ζημιωθέντος τη λύση της σύμβασης ασφάλισης μόνον μετά την πάροδο δεκαέξι (16) ημερών από την ενημέρωση των προηγούμενων εδαφίων.» 6. Στην παρ. 1 του άρθρου 15 του π.δ. 237/1986, μετά τις λέξεις «αρμόδια αρχή», προστίθενται οι λέξεις «κατά τις διατάξεις του άρθρου 49 παρ. 2γ του ν. 2696/1999 (Α΄ 57).» 7. Η παρ. 4 του άρθρου 38 του π.δ. 237/1986 καταργείται. 8. Εισάγεται τελική διάταξη με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Τελικές Διατάξεις Καταργείται η υπ’ αριθμ. Κ4/2674/14.12.1977 (Β΄ 1291) Απόφαση του Υπουργού Εμπορίου.»

Άρθρο 170Τροποποιήσεις του ν. 3867/2010 και του ν.δ. 400/1970ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3867/2010 προστίθεται νέo εδάφιo με το εξής περιεχόμενο: «Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να ακολουθεί, με την έκδοση σχετικών κανονιστικών της πράξεων, τις κατευθυντήριες γραμμές, συστάσεις και τα πρότυπα που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων στο πλαίσιο εφαρμογής της παρ. 1α΄ του άρθρου 8 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1094/ 2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (L 331, 15.12.2010).»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περίπτωση λγ΄ του άρθρου 2Α του ν.δ. 400/1970 τροποποιείται ως εξής: «λγ. «Εκκαθαριστής» είναι κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, διοριζόμενο από τις αρμόδιες αρχές ή κατά περίπτωση από τα διοικητικά όργανα ασφαλιστικής επιχείρησης, έργο του οποίου είναι η διαχείριση των διαδικασιών εκκαθάρισης.»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Άρθρο 171Τροποποιήσεις του ν. 4182/2013ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4182/2013 (Α΄ 185) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Σε περίπτωση ύπαρξης κοινωφελούς περιουσίας, η οποία βρίσκεται σε τόπο όπου δεν έχει την έδρα του κανείς από τους εγγεγραμένους στο μητρώο, διορίζεται πρόσωπο από τα κληρωθέντα κατ’ αρχήν σε όμορο νομό και εάν αυτό δεν είναι δυνατό από οποιονδήποτε νομό. Στην περίπτωση αυτή, η μη αποδοχή του λειτουργήματος δεν αποτελεί λόγο διαγραφής από το Μητρώο.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4182/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Το αρμόδιο όργανο διοίκησης περιουσιών είναι υποχρεωμένο, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος Κώδικα, να αναγγείλει την ύπαρξη των περιουσιών στις υπηρεσίες που τηρούν τους φακέλους και το Μητρώο και να προσκομίσει μέχρι 11.8.2014 όλα τα απαιτούμενα για την κατάρτιση των φακέλων στοιχεία. Εάν παρέλθουν άπρακτες οι ανωτέρω προθεσμίες επιβάλλονται για την κάθε μία σε βάρος των υπευθύνων οι κυρώσεις της παραγράφου 2 περίπτωση α΄ του άρθρου 71 και η αρμόδια αρχή προχωρά στην αντικατάστασή τους.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο άρθρο 38 του ν. 4182/2013 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής: «7. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται θέματα χορήγησης οικονομικών βοηθημάτων και βραβείων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το άρθρο 48 του ν. 4182/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Οι συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών συνάπτονται με τις κάτωθι διαδικασίες αναλόγως προϋπολογισμού. Ειδικότερα, για προϋπολογισμό: α) που υπερβαίνει τις εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, με ανοικτό διαγωνισμό και δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σε κάθε άλλη ιστοσελίδα που κρίνεται σκόπιμο, είκοσι (20) ημέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, β) που υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, με πρόχειρο διαγωνισμό κατόπιν πρόσκλησης σε τρεις (3) τουλάχιστον οικονομικούς φορείς συναφείς με το δημοπρατούμενο αντικείμενο, γ) που υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, εγγράφως με απευθείας ανάθεση, ύστερα από λήψη τριών τουλάχιστον έγγραφων προσφορών, δ) μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, εγγράφως με απευθείας ανάθεση σε οικονομικό φορέα της επιλογής του οργάνου διοίκησης της κοινωφελούς περιουσίας, μετά από συνοπτική έρευνα αγοράς. Για τις συμβάσεις των οποίων ο προϋπολογισμός είναι ίσος ή κατώτερος από χίλια (1.000) ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, το όργανο διοίκησης μπορεί να προσφύγει στον οικονομικό φορέα της επιλογής του χωρίς την υποχρέωση σύναψης σχετικής έγγραφης σύμβασης (αγορά με τιμολόγια). Το κείμενο και το περιεχόμενο της προκήρυξης, όπου αυτή απαιτείται, εξειδικεύεται και εγκρίνεται κάθε φορά από το αρμόδιο όργανο της διοίκησης. Στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός υπερβαίνει το εκάστοτε όριο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, τότε εφαρμόζονται όλες οι ειδικές προβλέψεις των διατάξεων αυτής. 2. Στις περιπτώσεις ανοικτού και πρόχειρου διαγωνισμού κριτήριο επιλογής αποτελεί αποκλειστικά η χαμηλότερη τιμή εκ των προμηθευτών των οποίων οι προσφορές έχουν κριθεί ως αποδεκτές με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους της προκήρυξης. 3. Οι συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών ποσού μεγαλύτερου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ χωρίς ΦΠΑ υποβάλλονται στην αρμόδια αρχή για έγκριση. Η αρμόδια αρχή οφείλει να εγκρίνει τις συμβάσεις μέσα σε προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή τους, μετά την παρέλευση της οποίας τεκμαίρεται η έγκριση. 4. Όταν λόγοι κατεπείγοντος επιβάλλουν την παράλειψη του διαγωνισμού μπορεί να επιτρέπεται, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση της αρμόδιας αρχής, η χωρίς διαγωνισμό σύναψη ή τροποποίηση συμβάσεων που αφορούν εκκαθάριση, διοίκηση και διαχείριση περιουσιών υπέρ κοινωφελών σκοπών ή έργων του παρόντος κεφαλαίου. 5. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται οι ειδικότεροι όροι των διαγωνισμών της παραγράφου 1, οι όροι των συμβάσεων που υπογράφονται και η εξαίρεση από την υποχρέωση διεξαγωγής διαγωνισμού σε περιπτώσεις κατεπείγοντος. 6. Οι συμβάσεις που έχουν ως αντικείμενο την προμήθεια έργων τέχνης, τη συγγραφή ή προμήθεια επιστημονικών ή λογοτεχνικών συγγραμμάτων και οι οποίες διενεργούνται στο πλαίσιο της εκτέλεσης του σκοπού της κοινωφελούς περιουσίας εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος και συνάπτονται ελεύθερα, με ευθύνη του οργάνου διοίκησης της περιουσίας και σχετική ενημέρωση της αρμόδιας αρχής.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η παράγραφος 7 του άρθρου 58, η οποία προστέθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 32 του ν. 4223/2013, αντικαθίσταται ως εξής: «7. Για τις συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 48.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Τα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 2 του άρθρου 64 του ν. 4182/2013 αντικαθίστανται ως εξής: «Οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος κώδικα, να αναγγείλουν την ύπαρξη των κληρονομιών για τις οποίες είναι υπεύθυνοι στην αρμόδια αρχή και να προσκομίσουν έως 11.8.2014 τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή. Εάν παρέλθουν άπρακτες οι ανωτέρω προθεσμίες επιβάλλονται για την κάθε μία σε βάρος των υπευθύνων οι κυρώσεις της παραγράφου 2 περίπτωση α΄ του άρθρου 71 και η αρμόδια αρχή προχωρά στην αντικατάστασή τους.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 61 του ν. 4182/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «Η πρόσκληση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμόδιας αρχής επί έναν τουλάχιστον μήνα και η προθεσμία για την αναγγελία αρχίζει από την ημερομηνία που ορίζεται στην πρόσκληση.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η παρ. 5 του άρθρου 32 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287) καταργείται.

Άρθρο 172Ρυθμίσεις του ν. 2971/2001ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Μέχρι τις 31.12.2014, ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής θεωρούνται, για την εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/ 2001, ως όμορες, ακόμα και αν μεταξύ των προβολών που εκκινούν από τις πλάγιες πλευρές της επιχείρησης και του αιγιαλού παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα, εφόσον έχουν ήδη αιτηθεί ή αιτηθούν εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου προς την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) μέσω της οικείας Κτηματικής Υπηρεσίας, την μίσθωση του ανωτέρω τμήματος δημοσίου κτήματος που ορίζεται από τις προβολές, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. υποχρεούται να προβεί στη σύναψη των μισθωτηρίων συμβολαίων, εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη νομοθεσία που τη διέπει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αιτούντες εντός δέκα (10) ημερών από τη σύναψη της μίσθωσης με τον οικείο Ο.Τ.Α. του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού ή και της παραλίας, υποχρεούνται να προκαταβάλλουν, επί ποινή ακυρότητας της μίσθωσης αιγιαλού και έναντι του οριστικού μισθώματος που θα προσδιοριστεί από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ποσό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) του μισθώματος που ορίζεται στην ως άνω μίσθωση αιγιαλού ή και παραλίας. Η καταβολή πραγματοποιείται με κατάθεση του οφειλόμενου ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.. Αντίγραφο του καταθετηρίου κοινοποιείται άμεσα στον οικείο Ο.Τ.Α.. Σε περίπτωση μη σύναψης μίσθωσης με την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. λόγω μη συνδρομής των προβλεπόμενων προϋποθέσεων, εφαρμόζονται οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των δημοσίων κτημάτων και το προκαταβληθέν ποσό συμψηφίζεται με τυχόν επιβληθησόμενα πρόστιμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Υπόχρεοι να υποβάλουν την αίτηση της παραγράφου 1 είναι και όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν εγείρει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με αίτημα την αναγνώριση ή επιδίκαση της κυριότητας του δημοσίου κτήματος που παρεμβάλλεται μεταξύ της επιχείρησής τους και του προς μίσθωση αιγιαλού, εφόσον δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση. Η υποβολή της αίτησης της παραγράφου 1 δεν συνιστά εξώδικη ομολογία αναγνώρισης κυριότητας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σε περίπτωση αμετάκλητης αναγνώρισης ή επιδίκασης της κυριότητας του δημοσίου κτήματος υπέρ των φυσικών ή νομικών προσώπων του προηγούμενου εδαφίου, το καταβληθέν προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. μίσθωμα αποδίδεται από την εταιρεία στους δικαιούχους άτοκα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το αντάλλαγμα του εδαφίου γ΄ της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 (Α΄ 285) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, πλην τουριστικών δημοσίων κτημάτων (Τ.Δ.Κ.), σε όμορα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το οποίο καταβάλλεται στο Δημόσιο, υπολογίζεται για το έτος 2014 από τον πολλαπλασιασμό του ενός τετάρτου (1/4) της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για κάθε κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα επί τον αριθμό των κλινών.

Άρθρο 173Ρυθμίσεις σχετικά με τα τυχερά παίγνιαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τέλος της περίπτωσης δ΄ του άρθρου 25 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Παιγνιομηχάνημα, το οποίο έχει εγκατεστημένο τυχερό παίγνιο ή μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση σε σύστημα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων ή/και φέρει σύστημα υπολογισμού, καταγραφής ή απόδοσης οικονομικού οφέλους στον παίκτη, θεωρείται, για τις ανάγκες του νόμου αυτού, παιγνιομηχάνημα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο άρθρο 25 του ν. 4002/2011, προστίθενται περιπτώσεις ιη΄, ιθ΄ και κ΄, ως εξής: «ιη. Διοργάνωση παιγνίου: Διοργάνωση παιγνίου υφίσταται όταν διαζευκτικά: α. Υφίσταται η συγκρότηση ή/και η διάθεση σε τρίτους υποδομής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή παιγνίου, και η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει χώρους ή/και ανάλογο εξοπλισμό ή/και μέσα διεξαγωγής παιγνίου παροχή των σχετικών υπηρεσιών. β. Διενεργείται προώθηση της δυνατότητας διεξαγωγής παιγνίου σε τρίτους. γ. Προσφέρεται παίγνιο προς διεξαγωγή ενδεικτικά είτε με την πρόσκληση τρίτων να συμμετέχουν σε αυτό είτε με την παρουσίαση των παιγνίων στα σημεία της υποδομής που είναι δυνατή η διεξαγωγή τους είτε με την ανάρτηση των παιγνίων σε οθόνες ηλεκτρονικών μέσων διεξαγωγής. Το παίγνιο διοργανώνει εκείνος που κατέχει ή/και διαθέτει σε τρίτους υποδομή διεξαγωγής ή/και διενεργεί την προώθηση της δυνατότητας διεξαγωγής σε τρίτους ή/και προσφέρει παίγνιο προς διεξαγωγή. ιθ. Διεξαγωγή παιγνίου: Διεξαγωγή παιγνίου υφίσταται όταν διαζευκτικά: α. Κατατίθεται από τον παίκτη χρηματικό ποσό ή περιουσιακό στοιχείο, προκειμένου αυτός να συμμετέχει στο παίγνιο. β. Πραγματοποιήθηκε έναρξη του παιγνίου, στο οποίο συμμετέχει ο παίκτης. γ. Ολοκληρώθηκε το παίγνιο, στο οποίο συμμετείχε ο παίκτης. δ. Αποδίδονται στον παίκτη κέρδη. Το παίγνιο διεξάγει εκείνος που το διοργανώνει ή/και εκείνος που λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τις υποδομές διεξαγωγής του παιγνίου ή/και εκείνος που έχει στην κατοχή του χώρους διεξαγωγής. κ. Όπου στις κείμενες διατάξεις, πλην του άρθρου 52 του νόμου αυτού, υφίσταται η έννοια της διεξαγωγής εννοείται και η έννοια της διοργάνωσης και αντιστρόφως.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο άρθρο 27 του ν. 4002/2011 προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως εξής: «3. Η προϋπόθεση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 42 ισχύει και για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, τους διευθύνοντες και εντεταλμένους συμβούλους, τους διαχειριστές, τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές και γενικά για κάθε εντεταλμένο πρόσωπο που είτε άμεσα από το νόμο είτε από ιδιωτική βούληση είτε με δικαστική απόφαση συμμετέχει στη διοίκηση ή στη διαχείριση νομικού προσώπου, το οποίο είναι αδειοδοτημένος πάροχος ή παραχωρησιούχος υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, καθώς και για κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι πάροχος τέτοιων υπηρεσιών είτε ως αδειοδοτημένος πάροχος είτε ως νόμιμος παραχωρησιούχος είτε ως νόμιμος αντισυμβαλλόμενος αδειοδοτημένου παρόχου ή παραχωρησιούχου είτε ως προσωπικό, που με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχει στη διεξαγωγή ή/και τον έλεγχο των παιγνίων. 4. Για τη χορήγηση πιστοποίησης ή άδειας καταλληλότητας που απαιτείται από τις κείμενες διατάξεις περί παιγνίων μπορεί, μέχρι τη θέσπιση εθνικών προδιαγραφών, να εφαρμόζονται ισχύουσες προδιαγραφές άλλων κρατών−μελών της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ., όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, τις άδειες και τις συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί μεταξύ των αδειοδοτημένων παρόχων και του Ελληνικού Δημοσίου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το τελευταίο εδάφιο της υποπερίπτωσης γγ΄ της περίπτωσης α΄ της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4002/ 2011 αντικαθίσταται από εδάφια ως εξής: «Ο τρόπος, η διαδικασία και τα είδη του ασκούμενου ελέγχου ορίζονται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Οι έλεγχοι αφορούν ενδεικτικά τη νομιμότητα διεξαγωγής του παιγνίου, την τήρηση των κανόνων διεξαγωγής του, την εφαρμογή των όρων της άδειας, την οικονομική διαχείριση του παιγνίου, την απόδοση των κερδών στους παίκτες στο Δημόσιο και τους δικαιούχους φορείς του.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περίπτωση δ΄ της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «δ) Την τεχνική πραγματογνωμοσύνη κατόπιν αιτήματος από δικαστική αρχή, το Υπουργείο Οικονομικών, τις Αστυνομικές Αρχές ή αυτοβούλως. Ο τρόπος, ο τόπος και η διαδικασία εκτέλεσης της πραγματογνωμοσύνης καθορίζονται με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π.. Η Ε.Ε.Ε.Π., για τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης, μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνικούς παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων ή/και ανεξάρτητα εξειδικευμένα εργαστήρια ή οργανισμούς πιστοποίησης, που είναι καταχωρημένοι στα μητρώα της.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι περιπτώσεις α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 7 του άρθρου 28 του ν. 4002/2011, αντικαθίσταται ως εξής: «α. Ποσοστό 0,5% επί του μικτού κέρδους (GGR) όλων των τυχερών παιγνίων, που διεξάγονται στην Ελληνική Επικράτεια. Με την παρούσα διάταξη τροποποιούνται αντίστοιχα οι κείμενες διατάξεις που, ορίζουν την κατά περίπτωση οικονομική συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στo μικτό κέρδος τυχερών παιγνίων, η οποία μειώνεται κατά ίδιο ποσοστό. β. Ποσοστό 10% επί των επιβαλλόμενων διοικητικών προστίμων του άρθρου 51 του παρόντος νόμου, καθώς και επί των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται από την Ε.Ε.Ε.Π., με βάση άλλες διατάξεις, που αφορούν τους λοιπούς εν λειτουργία φορείς αδειοδότησης και ελέγχου, από την ημερομηνία κατά την οποία η Ε.Ε.Ε.Π. θα αναλάβει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των φορέων αυτών, όπως και επί εκείνων που έχουν ήδη επιβληθεί, αλλά δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Τα παραπάνω πρόστιμα εισπράττονται από την Ε.Ε.Ε.Π., η οποία, στο τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα, αποδίδει ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) του ποσού των προστίμων που έχει εισπραχθεί, στο Ελληνικό Δημόσιο. γ. Τα διοικητικά τέλη και παράβολα που ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού, καθώς και όσα προβλέπονται να καταβάλλονται, με βάση άλλες διατάξεις, σε λοιπούς εν λειτουργία φορείς αδειοδότησης και ελέγχου, τις αρμοδιότητες των οποίων αναλαμβάνει η Ε.Ε.Ε.Π..»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

α. Στο ενδέκατο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 μετά τις λέξεις «δημόσιου τομέα» τίθενται οι λέξεις «και των διατάξεων που τον διέπουν». β. Στο δέκατο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 διαγράφονται οι λέξεις «υποστηρίζεται διοικητικά και διαχειριστικά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ε.Ε.Ε.Π., μέσω των οποίων». γ. Στο δέκατο τέταρτο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 πριν τη λέξη «οικονομική» προστίθεται η λέξη «διοικητική». ε. Το δέκατο έβδομο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «Η Επιτροπή Ελέγχου συντάσσει έως το τέλος Μαρτίου κάθε έτους απολογισμό, ο οποίος ελέγχεται από ορκωτό ελεγκτή.» στ. Στο δέκατο όγδοο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 οι λέξεις «Η Ε.Ε.Ε.Π.» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Η Επιτροπή Ελέγχου» και οι λέξεις «για λογαριασμό της Επιτροπής» διαγράφονται. ζ. Μετά το δέκατο όγδοο εδάφιο της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η Επιτροπή Ελέγχου ενεργεί στο όνομά της, είναι φορέας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και παρίσταται αυτοτελώς σε κάθε είδους δίκες».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Το άρθρο 28 του ν. 4002/2011 τροποποιείται ως εξής: α. Στην αρχή της παραγράφου 9 πριν τις λέξεις «Η Ε.Ε.Ε.Π.» τίθενται οι λέξεις «Ανεξάρτητα από την ύπαρξη και λειτουργία νομικής υπηρεσίας». β. Προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής: «10. Από την 1.6.2014 η Ε.Ε.Ε.Π. καθίσταται καθολικός διάδοχος όλων των εκκρεμών, κατά την δημοσίευση του νόμου αυτού, δικών κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Υπουργού Οικονομικών, όπως και εκείνων που θα προκύψουν στο μέλλον, και οι οποίες έχουν ως αντικείμενο οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την αγορά παιγνίων. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών διαβιβάζουν στην Ε.Ε.Ε.Π. κάθε σχετικό, με τις παραπάνω υποθέσεις, φάκελο ή έγγραφο, προκειμένου να συγκροτηθεί το απαιτούμενο αρχείο διαχείρισης των υποθέσεων αυτών. Κατ΄ εξαίρεση, ο χειρισμός κάθε είδους δικαστικών υποθέσεων σχετικών με τα καζίνο, που αφορούν ή έχουν ως αιτία τους πράξεις ή παραλήψεις της Διοίκησης, οι οποίες εκκρεμούσαν μέχρι την ημερομηνία μεταφοράς αρμοδιοτήτων της παρ. 2 του άρθρου 92 του ν. 4182/2013, καθώς και όσων τέτοιων δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτή, για τις οποίες ο κρίσιμος χρόνος προσδιορίζεται πριν την παραπάνω ημερομηνία μεταφοράς αρμοδιοτήτων, παραμένει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο τις διεκπεραιώνει με την υπηρεσιακή υποστήριξη της Ε.Ε.Ε.Π.. Το αυτό ισχύει και για ζητήματα κρατικών ενισχύσεων, όπου, ως αρμόδια υπηρεσία, συνεχίζει να θεωρείται η υπηρεσία, από την οποία μεταφέρθηκαν οι παραπάνω αρμοδιότητες.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Η παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Ε.Π., θεσπίζεται ο Οργανισμός της Ε.Ε.Ε.Π..»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Η παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «3. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Ε.Π., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζεται ο Κανονισμός Παιγνίων, ο οποίος διακρίνεται στα ακόλουθα κεφάλαια: Κεφάλαιο πρώτο: Προδιαγραφές παιγνίων, εξοπλισμού και καταστημάτων παιγνίων. Κεφάλαιο δεύτερο: Αδειοδότηση παρόχων και πιστοποιήσεις προσώπων, παιγνίων, εξοπλισμού και καταστημάτων. Κεφάλαιο τρίτο: Προϋποθέσεις λειτουργίας και διεξαγωγής των παιγνίων. Κεφάλαιο τέταρτο: Εμπορική επικοινωνία. Κεφάλαιο πέμπτο: Προϋποθέσεις συμμετοχής των παικτών στα παίγνια. Κεφάλαιο έκτο: Μέτρα προστασίας του κοινού και των παικτών. Κεφάλαιο έβδομο: Έλεγχοι συμμόρφωσης. Κεφάλαιο όγδοο: Διοικητικά μέτρα και κυρώσεις. Με τον Κανονισμό Παιγνίων καθορίζονται, στο πλαίσιο των κειμένων διατάξεων, τα ειδικότερα θέματα και οι λεπτομέρειές τους σχετικά με τα παίγνια ως εξής: 1) Οι όροι των αδειών των παιγνίων. 2) Οι ειδικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα πρόσωπα που αιτούνται άδειες διεξαγωγής παιγνίων ή/και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς χορήγησης τέτοιων αδειών ή παραχώρησης δικαιωμάτων διεξαγωγής παιγνίων, οι κάτοχοι αδειών και πιστοποιήσεων, καθώς και η μορφή, ο τρόπος, η διαδικασία και τα όργανα διεξαγωγής των κάθε είδους ελέγχων. 3) Οι προϋποθέσεις πιστοποίησης και εγγραφής στα οικεία μητρώα των κατασκευαστών και των εισαγωγέων τυχερών παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων, όπως και των τεχνικών όλων των παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων, καθώς και ο τρόπος τήρησης των μητρώων αυτών. 4) Η ειδικότερη διαδικασία χορήγησης των αδειών και οι διαδικασίες παρακολούθησης, εποπτείας, ελέγχου, τήρησης των όρων των αδειών και των υποχρεώσεων του νόμου αυτού από τους κατόχους των αδειών. 5) Η διαδικασία πιστοποίησης, η διάρκειά της και η εγγραφή στα οικεία μητρώα των καταστημάτων, των παιγνιομηχανημάτων, των παιγνίων ή των ιστοτόπων διεξαγωγής παιγνίων, καθώς και ο τρόπος τήρησης των μητρώων αυτών. 6) Το περιεχόμενο και η μορφή της υποχρεωτικής σήμανσης της πιστοποίησης αναφορικά με τα παίγνια, τα καταστήματα, τα παιγνιομηχανήματα και τους ιστοτόπους, καθώς και το περιεχόμενο και η μορφή της υποχρεωτικής σήμανσης της απαγόρευσης εισόδου στα άτομα της παραγράφου 1 του άρθρου 33 σε καταστήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή σε ιστοτόπους διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. 7) Ο τρόπος επικύρωσης μέσω του Π.Σ.Ε.Ε. της συμμετοχής σε τυχερά παίγνια σύμφωνα με το άρθρο 32. 8) Ο τρόπος έκδοσης και παραλαβής της ατομικής κάρτας παίκτη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής, καθώς και πρόσθετοι περιορισμοί που μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτήν από τον ίδιο τον παίκτη. 9) Οι κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού που αφορούν τους κατόχους άδειας, όσους εκμεταλλεύονται παίγνια, τους παρόχους, τους παίκτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), τους διαφημιστές και κάθε εμπλεκόμενο στη σχετική διαδικασία. 10) Οι υποχρεώσεις του κατόχου ή των εκμεταλλευτών της άδειας προκειμένου να διασφαλίζεται η μη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια ατόμων της παραγράφου 1 του άρθρου 33. 11) Ο έλεγχος των συμβάσεων προσχώρησης στο παίγνιο που συνάπτουν οι παίκτες με τους κατόχους των αδειών ή όσους εκμεταλλεύονται, διεξάγουν και λειτουργούν τυχερά παίγνια, με στόχο την προστασία των παικτών από καταχρηστικές ή παρακωλυτικές πρακτικές, όπως δέσμευση ποσού για επόμενο στοίχημα, καταβολή ποσού κερδών εφόσον υπερβαίνει ορισμένο ύψος κερδών. 12) Ο τρόπος ενημέρωσης των παροχών υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) από την Ε.Ε.Ε.Π., προκειμένου να διασφαλίζεται η φραγή μη αδειοδοτημένων ιστοτόπων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου από τους χρήστες. 13) Οι απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξυπηρετητών (servers) και του λογισμικού των παιγνίων για τους κατόχους της άδειας και όσους εκμεταλλεύονται παίγνια είτε με παιγνιομηχανήματα είτε μέσω του διαδικτύου, καθώς και η περιοδικότητα και το ακριβές περιεχόμενο των δεδομένων που αποστέλλονται στην Ε.Ε.Ε.Π.. 14) Ο προσδιορισμός πανελλαδικά των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, των ελαχίστων αποστάσεων μεταξύ των πιστοποιημένων καταστημάτων και αναλόγως του τύπου της πιστοποίησης, από την κύρια είσοδο σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οικοτροφείων, η ελάχιστη επιφάνεια των χώρων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. 15) Τα θέματα του χρόνου λειτουργίας των επιχειρήσεων καζίνο εντός του έτους και του ωραρίου, καθώς και ο τρόπος και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των με κάθε σχέση απασχολουμένων ή συνεργαζομένων με τις επιχειρήσεις καζίνο. 16) Οι κανονιστικές αποφάσεις που προβλέπεται να εκδίδονται από τα διοικητικά όργανα οι αρμοδιότητες των οποίων μεταβιβάστηκαν στην Ε.Ε.Ε.Π. με βάση τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 92 του ν. 4182/ 2013, καθώς και εκείνες που προβλέπονται στα άρθρα 16 έως 23 του ν. 3229/2004. 17) Η εμπορική επικοινωνία των παιγνίων, τα της διαφημίσεως των παιγνίων, ιδιαίτερα των τυχερών, και οι κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν τις σχετικές δραστηριότητες. Η διαφήμιση πρέπει να εξασφαλίζει ένα ιδιαιτέρως αυστηρό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στον τομέα των παιγνίων και σε κάθε περίπτωση να είναι λελογισμένη και να περιορίζεται αυστηρά σε ό,τι απαιτείται προκειμένου να κατευθυνθούν οι καταναλωτές προς τα ελεγχόμενα δίκτυα παιγνίων. Η διαφήμιση δεν θα πρέπει να αποσκοπεί στην ενίσχυση της φυσικής ροπής των καταναλωτών προς τα παίγνια μέσω της ενθάρρυνσης της ενεργού συμμετοχής τους σε αυτά καθιστώντας μεταξύ άλλων κοινότυπα τα παίγνια ή προβάλλοντας μια θετική εικόνα σε σχέση με το γεγονός ότι τα πραγματοποιούμενα έσοδα προορίζονται για δραστηριότητες γενικού ενδιαφέροντος ή ακόμα αυξάνοντας τη δύναμη έλξης των παιγνίων μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων που προβάλλουν παραπλανητικώς σημαντικά κέρδη. 18. Οι τεχνικές απαιτήσεις και εξασφαλίσεις για τη λειτουργία του Πληροφορικού Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου (Π.Σ.Ε.Ε.), ώστε να επιτυγχάνεται: 18.1. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των μορφών παιγνίων και όλων των πιστοποιημένων παιγνιομηχανημάτων και ιστοτόπων. 18.2. Η παρακολούθηση και ο έλεγχος των παιγνιομηχανημάτων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, που είναι εγκατεστημένα στα πιστοποιημένα καταστήματα, καθώς και η παρακολούθηση και ο έλεγχος των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω αδειοδοτημένων ιστοτόπων. Ο χρόνος παρακολούθησης μπορεί να είναι πραγματικός ή/και μεταγενέστερος, μέσω αποθηκευμένων δεδομένων. Το είδος των δεδομένων, ο τρόπος μετάδοσης και αποθήκευσής τους, τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ο τόπος και ο χώρος που φυλάσσονται, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια. 18.3. Ο άμεσος εντοπισμός τεχνικών και λειτουργικών προβλημάτων παιγνιομηχανημάτων και κεντρικών πληροφοριακών συστημάτων. 18.4. Η συλλογή από τα παιγνιομηχανήματα και τα Κ.Π.Σ., η αποθήκευση, ανάλυση, επεξεργασία και παρουσίαση των αναγκαίων δεδομένων, για όλες τις μορφές τυχερών παιγνίων και για όλα τα παιγνιομηχανήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και ιστοτόπους. 18.5. Η διασφάλιση της ομαλής και αξιόπιστης διεξαγωγής όλων των μορφών παιγνίων. 19. Οι ελάχιστες απαιτούμενες λειτουργικές και επιχειρησιακές δυνατότητες των Κ.Π.Σ. και του δικτύου επικοινωνιών, οι διαδικασίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης, λειτουργίας και αναβάθμισης τους, καθώς και το επίπεδο πρόσβασης των κατόχων αδειών στα δεδομένα που συλλέγονται. 20. Το μέγιστο ποσό κέρδους που αποδίδει κάθε μορφή τυχερού παιγνίου, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής των κερδών, οι όροι μεγιστοποίησης κατά τυχαία περιοδικότητα (τζάκποτ) των κερδών που προκύπτουν στο διαδίκτυο ή από κάθε παιγνιομηχάνημα ή από όλα τα παιγνιομηχανήματα που λειτουργούν στο ίδιο πιστοποιημένο κατάστημα και οι όροι και οι τεχνικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της απόδοσης του ελάχιστου αποδιδόμενου ποσοστού κέρδους της παραγράφου 1, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ορθή, στατιστικά αμερόληπτη και ακριβής επίτευξή του, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου και της παραγράφου 1. 21. Ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία ταυτοποίησης των παικτών και καταβολής των κερδών τους στους λογαριασμούς που αυτοί τηρούν σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών. 22. Η μορφή, το περιεχόμενο, η διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της ατομικής κάρτας παίκτη, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη λειτουργία της. 23. Τον τύπο, τη μορφή και το περιεχόμενο των ειδικών σημάτων για τις χορηγούμενες πιστοποιήσεις. 24. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά και το ύψος του παραβόλου, όπου αυτό δεν προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις, για τη χορήγηση κάθε είδους προβλεπόμενης πιστοποίησης ή/και αδειοδότησης προσώπων, παιγνίων, τεχνικών μέσων διεξαγωγής παιγνίων, παιγνιομηχανημάτων, συστημάτων, εξοπλισμού, και καταστημάτων διεξαγωγής παιγνίων. 25. Την εξειδίκευση του είδους και του ύψους των επιβαλλόμενων διοικητικών κυρώσεων, εντός των ορίων που θέτουν οι κείμενες διατάξεις, ανά παράβαση ή ανά κατηγορία παραβάσεων ή ανά παιγνιομηχάνημα και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια. 26. Ο τρόπος και τα όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων, τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησής τους, τη διαδικασία είσπραξης των προστίμων, τον τρόπο καταβολής και την ειδικότερη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), όπως και κάθε σχετική λεπτομέρεια. 27. Τα ειδικότερα θέματα του άρθρου 53 του νόμου αυτού, περιλαμβανομένων των χαρακτηριστικών, των υποχρεώσεων, των δεσμεύσεων, των περιορισμών και των απαγορεύσεων που αφορούν τους κατόχους άδειας, του ελάχιστα αποδιδόμενου στους συμμετέχοντες ποσοστού κέρδους, καθώς και των αναγκαίων πιστοποιήσεων και των υποχρεώσεων και κυρώσεων που επιβάλλονται σε τρίτους που, με οποιονδήποτε τρόπο, εμπλέκονται στη διεξαγωγή και μετάδοση των παιγνίων του άρθρου αυτού. 28. Τα θέματα λειτουργίας του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων, τις ειδικεύσεις στα αντικείμενα του έλεγχου, την περιοδικότητα συμμετοχής των Ελεγκτών στους ελέγχους, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια. 29. Ο τρόπος, η διαδικασία και τα είδη του ασκούμενου ελέγχου ορίζονται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Οι έλεγχοι αφορούν ενδεικτικά τη νομιμότητα διεξαγωγής του παιγνίου, την τήρηση των κανόνων διεξαγωγής του, την εφαρμογή των όρων της άδειας, την οικονομική διαχείριση του παιγνίου, την απόδοση των κερδών στους παίκτες στο Δημόσιο και τους δικαιούχους φορείς του, όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, τις άδειες και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ των αδειοδοτημένων παρόχων και του Ελληνικού Δημοσίου. 30. Ο τρόπος πιστοποίησης των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που καθορίζει η Ε.Ε.Ε.Π. για τα κάθε είδους πληροφοριακά συστήματα των αδειοδοτημένων παρόχων παιγνίων. Κατά τη διαδικασία των πιστοποιήσεων αυτών, όπως και εκείνων των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 44 του παρόντος νόμου, καθώς και κάθε παιγνίου, εξοπλισμού ή μέσου που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή του, η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί να ζητά και να δέχεται, πιστοποιήσεις, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από ανεξάρτητα εξειδικευμένα εργαστήρια ή οργανισμούς πιστοποίησης, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Με τον παραπάνω Κανονισμό προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι φορείς αυτοί προκειμένου οι πιστοποιήσεις τους να γίνονται δεκτές. 31. Τα ειδικότερα κριτήρια, βάσει των οποίων η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβάλλεται με πράκτορες, ιδίως δε κριτήρια δημογραφικά, ώστε να υφίσταται εύλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των πρακτορείων σε κάθε περιοχή προς τον πληθυσμό της περιοχής αυτής, προκειμένου να αποτρέπεται μεγάλη συγκέντρωση πρακτορείων στην ίδια εδαφική περιοχή, κριτήρια και προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των βασικών σκοπών και των θεμελιωδών αρχών της πρακτόρευσης τυχερών παιγνίων, ιδίως δε την εμπέδωση της δημόσιας τάξης, την προστασία του κοινού από τον εθισμό στα τυχερά παίγνια, την πρόληψη της απάτης, την καταστολή του εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την προστασία των ανηλίκων και των καταναλωτών, την εξασφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου των τυχερών παιγνίων, την κανονική, απρόσκοπτη, ελεγχόμενη και ασφαλή διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων, καθώς και τον αυστηρό έλεγχο των όρων και των προϋποθέσεων διεξαγωγής της στοιχηματικής δραστηριότητας και της συμμετοχής του κοινού σε αυτή, ώστε με τον τρόπο αυτόν να εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των γεγονότων, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο της στοιχηματικής δραστηριότητας, οι βασικοί κανόνες, οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της επιχείρησης του πράκτορα. 32. Κάθε άλλο θέμα που από τις κείμενες διατάξεις προβλέπεται να ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων ή με σχετικές με τα θέματα αυτά κανονιστικές αποφάσεις της Ε.Ε.Ε.Π.. Όπου, στις κείμενες διατάξεις, αναφέρεται ο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων εννοείται ο Κανονισμός Παιγνίων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Στο άρθρο 29 του ν. 4002/2011 προστίθεται παράγραφοι 5 και 6 ως εξής: «5. Ο Κανονισμός Διεξαγωγής Παιγνίων και ο Οργανισμός της Ε.Ε.Ε.Π. ή οι αποφάσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 54, μπορούν να ενσωματώνουν μεταβατικές περιόδους έναρξης ισχύος όλων ή ορισμένων διατάξεών τους. 6. Με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. ορίζεται ο κώδικας της επίσημης ενιαίας ορολογίας που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν τα τυχερά παίγνια.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Στην περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4002/2011 διαγράφονται οι λέξεις «σε πραγματικό χρόνο (on line)» και μετά το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης αυτής τίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο χρόνος παρακολούθησης μπορεί να είναι πραγματικός ή/και μεταγενέστερος, μέσω αποθηκευμένων δεδομένων. Το είδος των δεδομένων, ο τρόπος μετάδοσης και αποθήκευσής τους, τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ο τόπος και ο χώρος που φυλάσσονται, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια καθορίζονται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Η παρ. 5 του άρθρου 31 του ν. 4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Τα κέρδη από τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου κατατίθενται σε λογαριασμό που τηρεί ο παίκτης σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. Με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. καθορίζεται το ύψος του ποσού που οφείλουν να έχουν οι κάτοχοι της άδειας σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Για το ύψος του ποσού λαμβάνονται υπόψη το είδος και το εύρος της άδειας.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Στο άρθρο 48 του ν. 4002/2011 προστίθενται παράγραφοι 7, 8, 9, 10 και 11 ως εξής: «7. Η Ε.Ε.Ε.Π. συντάσσει και αναθεωρεί κατάλογο αδειοδοτημένων παρόχων παιγνίων (white list), οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες παιγνίων με επίγειο τρόπο (land based), μέσω του διαδικτύου (on line) ή με άλλη εξ αποστάσεως μέθοδο (remote gambling), καθώς και πιστοποιημένων παιγνιομηχανημάτων, παιγνίων, χώρων και καταστημάτων διεξαγωγής παιγνίων, κατασκευαστών, εισαγωγέων και τεχνικών παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων, τον οποίο αναρτά στον ιστότοπό της, η δε ανάρτηση αυτή είναι επαρκής γνωστοποίηση και απόδειξη ύπαρξης της αναφερόμενης άδειας ή πιστοποίησης. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία στοιχεία, έτσι ώστε να απεικονίζονται με πληρότητα και σαφήνεια οι αδειοδοτήσεις και οι πιστοποιήσεις, προκειμένου να διευκολύνεται ο έλεγχος. 8. Η Ε.Ε.Ε.Π. συντάσσει και αναθεωρεί κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (black list), οι οποίοι παρέχουν τυχερά παίγνια με επίγειο τρόπο (land based), μέσω του διαδικτύου (on line) ή με άλλη εξ αποστάσεως μέθοδο (remote gambling), τον οποίο αναρτά στον ιστότοπό της, η δε ανάρτηση αυτή είναι επαρκής γνωστοποίηση και απόδειξη, ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες επιβολής κάθε είδους προβλεπομένων κυρώσεων από κάθε αρμόδιο φορέα, υπηρεσία ή Αρχή. Ο κατάλογος αναγράφει, όταν είναι διαθέσιμα, τα πρόσωπα που παρέχουν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων ή/και τους νομίμους εκπροσώπους, διαχειριστές, μέλη διοικητικού συμβουλίου, εταίρους και μετόχους τους, καθώς και κάθε είδους παράβαση που έχει διαπιστωθεί και κύρωση που έχει επιβληθεί. Όλοι οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο δεν επιτρέπεται να αδειοδοτηθούν ή με οποιονδήποτε τρόπο να συμμετέχουν σε αδειοδοτημένο φορέα παροχής υπηρεσιών παιγνίων στην Ελλάδα. Με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων ρυθμίζονται το χρονικό διάστημα διατήρησης της εγγραφής, καθώς και οι προϋποθέσεις άρσης της. 9. Προκειμένου για μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, στον παραπάνω κατάλογο (black list) εγγράφονται τα ονόματα χώρου (domain names) ή/και οι διευθύνσεις πρωτοκόλλου διαδικτύου (Internet Protocols) των μη αδειοδοτημένων ιστοτόπων που παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, ανεξαρτήτως των επιβαλλομένων διοικητικών κυρώσεων. Επιπλέον, στον κατάλογο, πέραν των ιστοτόπων, εγγράφονται και τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της παραγράφου 8 του άρθρου αυτού. 10. Μετά την εγγραφή στον κατάλογο, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), οφείλουν, χωρίς καθυστέρηση, πέραν της άμεσης άσκησης της υποχρέωσής τους, που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 51 του παρόντος, να διαβιβάσουν στην Ε.Ε.Ε.Π. κάθε στοιχείο νομικού και φυσικού προσώπου που έχει την ιδιοκτησία, τη χρήση ή/και την ευθύνη λειτουργίας των ιστοτόπων αυτών, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία εφαρμογής των κυρώσεων που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις. Η Ε.Ε.Ε.Π., επιπλέον, συντάσσει και αναθεωρεί κατάσταση, στην οποία περιλαμβάνονται λέξεις − κλειδιά (key words), που παραπέμπουν, άμεσα ή έμμεσα, σε διεξαγωγή τυχερών παιγνίων την οποία αποστέλλει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs). Μόλις χορηγηθεί η χρήση ηλεκτρονικής διεύθυνσης, η οποία περιλαμβάνει σε οποιοδήποτε σημείο της μία ή περισσότερες από τις λέξεις − κλειδιά της παραπάνω κατάστασης, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), οφείλουν, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη χορήγηση της χρήσης, να ενημερώσουν την Ε.Ε.Ε.Π. διαβιβάζοντας όλα τα στοιχεία του αιτούμενου και του χορηγηθέντος ονόματος χώρου (domain name). Στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου που παραβαίνει την υποχρέωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο του οποίου το κατώτερο και το ανώτερο όριο ορίζεται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων. 11. Για όλα τα στοιχεία που διαβιβάζονται στην Ε.Ε.Ε.Π. με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 49 και της παραγράφου 10 του άρθρου αυτού, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 34 του παρόντος νόμου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Το άρθρο 49 του ν. 4002/2011 τροποποιείται ως εξής: α. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι πληρωμές των ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια μέσω του διαδικτύου διενεργούνται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.» β. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 αντικαθίσταται ως εξής: «Ο κάτοχος της άδειας διατηρεί ίδιο λογαριασμό και ξεχωριστό λογαριασμό παικτών σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.» γ. Η παράγραφος 3 αντικαθίσταται ως εξής: «3. Η καταβολή του τιμήματος για τη συμμετοχή σε τυχερό παίγνιο μέσω του διαδικτύου γίνεται υποχρεωτικά σε αδειοδοτημένο κάτοχο άδειας, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου, πλην πιστωτικών ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με τρόπο που διασφαλίζει την ταυτοποίηση του παίκτη, όπως ειδικότερα καθορίζεται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.» δ. Η παράγραφος 4 αντικαθίσταται ως εξής: «4. Απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή τα ιδρύματα πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα να πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή, καθώς και πληρωμές ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια σε λογαριασμούς που τηρούν σε αυτά μη αδειοδοτημένοι πάροχοι τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, όπως αναφέρονται στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (black list) που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π. αναρτημένο στον ιστότοπό της. Τα παραπάνω ιδρύματα, διαβιβάζουν αμελλητί στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Ε.Ε.Ε.Π. κατάσταση με κάθε συναλλαγή ή πληρωμή που έχει πραγματοποιηθεί κατά τα παραπάνω, καθώς και όλα τα στοιχεία των λογαριασμών που έχουν συναλλαγεί και των προσώπων που τους κατέχουν. Στο πιστωτικό ίδρυμα ή στο ίδρυμα πληρωμών που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου αυτής επιβάλλεται, με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., πρόστιμο υπέρ του Δημοσίου ίσο με το δεκαπλάσιο κάθε ποσού που διακινήθηκε και τουλάχιστον ίσο με πεντακόσια (500) ευρώ.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16

Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 51 του ν. 4002/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί, κατά την κρίση της, πριν την επιβολή διοικητικής κύρωσης για τις παραβάσεις να προβαίνει στην παροχή οδηγιών, κατευθύνσεων και συστάσεων προκειμένου οι παραβάτες να συμμορφωθούν. Η παρόλα αυτά μη συμμόρφωση, αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση κατά την επιβολή της διοικητικής κύρωσης.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17

Η παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4002/2011 αναδιατυπώνεται ως εξής: «1. Απαγορεύεται η διοργάνωση και η διεξαγωγή παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή/και πιστοποίηση. Όποιος διεξάγει παίγνια χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο άδεια ή/και πιστοποίηση: α. Αν τα παίγνια διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ, ανά παιγνιομηχάνημα. β. Αν τα παίγνια διεξάγονται μέσω του διαδικτύου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από διακόσιες χιλιάδες (200.000) έως και πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. γ. Αν τα παίγνια που διεξάγονται είναι τυχερά τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή επτακοσίων χιλιάδων (700.000) ευρώ, ανεξάρτητα από τον τρόπο ή το μέσο διεξαγωγής των παιγνίων. δ. Όποιος διοργανώνει παίγνια, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες ή/και πιστοποιήσεις, χωρίς αυτά να διεξάγονται, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από εβδομήντα χιλιάδες (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Εφόσον τα παίγνια που διοργανώνονται είναι τυχερά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και με πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18

Οι παράγραφοι 2 του άρθρου 51 και 12 του άρθρου 52 του ν. 4002/2011 καταργούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 19

Μετά το άρθρο 52 του ν. 4002/2011 προστίθεται άρθρο 52Α ως εξής: «Άρθρο 52Α 1. Οι έλεγχοι διοργάνωσης και διεξαγωγής κάθε είδους παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή/και πιστοποίηση του καταστήματος, των παιγνιομηχανημάτων και των παιγνίων, που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ, στην περίπτωση των καταστημάτων, παιγνιομηχανημάτων και παιγνίων του άρθρου 39 του νόμου αυτού, καθώς και κάθε άλλων αδειοδοτημένων καταστημάτων, παιγνιομηχανημάτων και παιγνίων από την Ε.Ε.Ε.Π.. 2. Ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες στο νόμο και τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων διοικητικές κυρώσεις και με την επιφύλαξη της διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 54 του νόμου αυτού τα κάθε είδους παιγνιομηχανήματα ή/και εξοπλισμός ή/και μέσα διεξαγωγής παιγνίων, που καταλαμβάνονται, κατά τη διάρκεια των παραπάνω ελέγχων, να μην διαθέτουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση ή άδεια καταλληλότητας, αφού καταγραφούν και αποτυπωθούν φωτογραφικά, καταστρέφονται επιτόπου από τα όργανα που πραγματοποιούν τους ελέγχους αυτούς. Για την καταστροφή συντάσσεται ειδικό πρακτικό. Με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. ορίζεται η διαδικασία καταστροφής και ο τύπος και το περιεχόμενο του συντασσόμενου ειδικού πρακτικού. 3. Πρόσωπα που εισάγουν ή/και εμπορεύονται κάθε είδους εξοπλισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, καταγράφονται σε ειδικό μητρώο που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.. Η εισαγωγή ή/και εμπορία του παραπάνω εξοπλισμού από πρόσωπο που δεν είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο αυτό απαγορεύεται. 4. Η με κάθε τρόπο διάθεση σε τρίτο και η διακίνηση κάθε είδους εξοπλισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση και τον έλεγχο της Ε.Ε.Ε.Π.. Με απόφασή της ορίζεται η ακολουθούμενη διαδικασία και τα τηρούμενα έγγραφα. 5. Πρόσωπο το οποίο εισάγει ή/και εμπορεύεται ή/και διαθέτει με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτο ή/και διακινεί το ίδιο ή μέσω χρήσης υπηρεσιών μεταφοράς τρίτων κάθε είδους εξοπλισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, χωρίς να είναι καταγεγραμμένο στο ειδικό μητρώο της Ε.Ε.Ε.Π. ή/και χωρίς να έχει λάβει την εκ των προτέρων έγκριση για τη διάθεση ή/και διακίνηση του εξοπλισμού αυτού, θεωρείται διοργανωτής τυχερών παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και τιμωρείται με τις ποινές που προβλέπει η περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 52 του νόμου αυτού.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 20

Στο τέλος της παρ. 10 του άρθρου 7 του ν. 4038/ 2012 (Α΄ 14), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η Ε.Ε.Ε.Π. έχει νομική προσωπικότητα και παρίσταται αυτοτελώς σε κάθε είδους δίκες.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 21

α. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3229/ 2004 προστίθενται εδάφια ως εξής: «Η Ε.Ε.Ε.Π. φέρει ίδια σφραγίδα, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 του ν. 48/1975 (Α΄ 108). Τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π. μπορούν να θέτουν υπογραφή με μηχανικό μέσο, εφόσον διασφαλίζεται η μοναδικότητά του. Με απόφαση της Αρχής, ορίζεται ο αριθμός των σφραγίδων της περίπτωσης αυτής, τα διακριτικά σήμανσης της μοναδικότητας της κάθε μίας και τα της φύλαξής τους.» β. Οι περιπτώσεις β΄, γ΄, η΄ και ι΄ του άρθρου 17, η παράγραφος 2 του άρθρου 20, καθώς και οι περιπτώσεις α΄, η΄, ια΄ και ιδ΄ του άρθρου 21 του ν. 3229/2004, καταργούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 22

Στην περίπτωση α΄ της παρ. 4 του άρθρου 1 του ν. 3919/2011 (Α΄ 32), διαγράφεται η τελευταία λέξη «και», και προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής: «γ. στις κάθε είδους υπηρεσίες και επαγγέλματα που συνδέονται με τα παίγνια».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 23

α. Στο άρθρο 1 του ν. 2206/1994 (Α΄ 62) προστίθεται παράγραφος 17, ως εξής: «17. Στην περίπτωση έγκρισης εποχικής λειτουργίας επιχείρησης καζίνο, συνεχίζουν να καταβάλλονται όλα τα προβλεπόμενα από την άδεια ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης, τη σχετική σύμβαση και τις κείμενες διατάξεις οικονομικά δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου και των δικαιούχων φορέων του, η δε μη καταβολή τους επιφέρει τις συνέπειες που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις. Για κάθε μήνα της περιόδου διακοπής λειτουργίας του καζίνο, αντί της προβλεπόμενης από την άδεια, τη σύμβαση και τις κείμενες διατάξεις, συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου και των φορέων του στα μικτά κέρδη παιγνίων, καταβάλλεται τέλος εποχικής λειτουργίας, το οποίο ισούται, για κάθε μήνα διακοπής της λειτουργίας, με το ποσό που προκύπτει όταν το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου και των φορέων του στα μικτά κέρδη παιγνίων, όπως αυτό ορίζεται από την άδεια ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης, τη σύμβαση και τις κείμενες διατάξεις, πολλαπλασιαστεί με το μέσο όρο των μικτών κερδών παιγνίων της επιχείρησης, των τελευταίων δύο, πριν την διακοπή λειτουργίας, μηνών. Το τέλος εποχικής λειτουργίας καταβάλλεται με τον τρόπο και τη διαδικασία που καταβάλλεται η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη παιγνίων. Ως προς το χρόνο, το ήμισυ του συνολικού ποσού του τέλους καταβάλλεται πριν την έκδοση απόφασης έγκρισης εποχιακής λειτουργίας και αποτελεί τυπική προϋπόθεση συζήτησης της υπόθεσης. Το υπόλοιπο ήμισυ του τέλους καταβάλλεται πριν την έκδοση της απόφασης επαναλειτουργίας του καζίνο και αποτελεί επίσης τυπική προϋπόθεση έκδοσης της απόφασης αυτής. Εάν, κατά τη λήξη της περιόδου διακοπής λειτουργίας, η απόφαση λειτουργίας του καζίνο δεν έχει εκδοθεί, διότι δεν καταβλήθηκε το υπολειπόμενο τέλος, συνεχίζεται η επιβολή του ανά ημέρα μη λειτουργίας. Μετά την πάροδο δύο μηνών από την ημερομηνία λήξης της περιόδου διακοπής, εφόσον το σύνολο του οφειλομένου τέλους δεν έχει καταβληθεί πλήρως και ολοσχερώς, ανακαλείται αυτοδικαίως και οριστικά η άδεια ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης. Η περίοδος διακοπής λειτουργίας προσδιορίζεται στην αίτηση που υποβάλλει στην Ε.Ε.Ε.Π. η αδειούχος επιχείρηση καζίνο και είναι χρονικά συνεχής. Η περίοδος διακοπής διαρκεί για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί χωρίς να επιτρέπεται, ενδιάμεσα, η αναστολή της. Η Ε.Ε.Ε.Π. μπορεί κατά την κρίση της να δεχθεί, να απορρίψει ή να τροποποιήσει το ζητούμενο διάστημα της περιόδου διακοπής.» β. Το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 8 και η παράγραφος 12 του άρθρου 2, καθώς και η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2206/1994 (Α΄ 62) καταργούνται από 1.7.2014.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 24

Η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 4 του ν. 3051/2002 (Α΄ 220), ισχύει για τα μέλη και το προσωπικό που υπηρετεί στην Ε.Ε.Ε.Π., η δε προβλεπόμενη παράσταση μπορεί να λάβει χώρα και με δικηγόρους που υπηρετούν σε αυτήν ή με τους οποίους αυτή συνεργάζεται, με βάση τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 28 του ν. 4002/2011. Το αυτό ισχύει και για τα μέλη της Επιτροπής της παραγράφου 3Α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011, όπου η προβλεπόμενη παράσταση λαμβάνει χώρα με δικηγόρους, τους οποίους αυτή επιλέγει και συνεργάζεται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 25

Στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 23 του ν. 4141/2013 οι λέξεις «που υπηρετούσε την 31η Δεκεμβρίου 2012» αντικαθίστανται με τις λέξεις «που θα υπηρετεί την 31η Δεκεμβρίου 2014» και οι λέξεις «δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «που λήγει τη 16η Ιανουαρίου 2015».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 26

Η παρ. 8 του άρθρου 23 του ν. 4141/2013 (Α΄ 81) τροποποιείται ως εξής: Μετά το δεύτερο και πριν το τρίτο εδάφια προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο ως εξής: «Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου αυτής, μπορεί να πραγματοποιούνται με παράλληλη άσκησή τους από το όργανο που μεταβιβάζει.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 27

Στο τέλος του άρθρου 23 του ν.4141/2013 προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής: «10. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Ε.Π., καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός ημερών μετακίνησης εκτός έδρας, των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ε.Ε.Ε.Π. και απασχολούνται στον επιτόπιο έλεγχο των επιχειρήσεων καζίνο ή ανήκουν στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων του άρθρου 18 του ν. 3229/2004. Από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του άρθρου 92 του ν. 4182/2013 επιτρέπεται να καταβάλλεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στην Ε.Ε.Ε.Π. και απασχολούνται στον επιτόπιο έλεγχο των επιχειρήσεων καζίνο, καθώς και αμοιβή νυκτερινής απασχόλησης και απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4024/2011 εφόσον αυτοί, λόγω επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, απασχολήθηκαν ή θα απασχοληθούν στον επιτόπιο έλεγχο των επιχειρήσεων καζίνο.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 28

Στην παρ. 10 του άρθρου 34 του ν. 4223/2013 οι λέξεις «για διάστημα έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου» αντικαθίστανται με τις λέξεις «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 29

Η απόσπαση προσωπικού στην Ε.Ε.Ε.Π. πραγματοποιείται για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τη διάταξη του τρίτου εδαφίου του άρθρου 18 του ν. 3229/2004. Η διάρκεια υφισταμένων αποσπάσεων παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι τη συμπλήρωση του παραπάνω χρονικού διαστήματος. Αποσπάσεις, η διάρκεια των οποίων λήγει, μπορούν να ανανεώνονται, επίσης για ίδιο χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 30

Στις μισθώσεις ακινήτων από την Ε.Ε.Ε.Π. εφαρμόζονται οι διατάξεις του π.δ. 715/1979 (Α΄212). Όπου στο παραπάνω προεδρικό διάταγμα αναφέρεται το συλλογικό όργανο που διοικεί το Ν.Π.Δ.Δ., εννοείται η Ε.Ε.Ε.Π., οι δε εκεί αναφερόμενες επιτροπές και η σύνθεσή τους ορίζονται με απόφασή της. Υφιστάμενες μισθώσεις μπορούν να συμφωνούνται έως του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται από την παράγραφο 3 του άρθρου 26 του παραπάνω προεδρικού διατάγματος, εφόσον το ετήσιο μίσθωμα δεν ξεπερνά το ποσό που προκύπτει από τον υπολογισμό του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 4081/ 2012.

Άρθρο 174Τροποποιήσεις του ν. 4146/2013ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «α. παραχωρούνται άνευ ανταλλάγματος κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία, εφόσον μοναδικός μέτοχος παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο, με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις της επόμενης παραγράφου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα τρία πρώτα εδάφια της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 τροποποιούνται ως εξής: «3. Η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση δημόσιων ακινήτων που ευρίσκονται εντός της υπό αξιοποίηση περιοχής, καθώς και κτιρίων και εγκαταστάσεων με τα παραρτήματα και συστατικά τους, περιέρχονται στην Εταιρεία με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών. Με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης του προηγούμενου εδαφίου, τα παραπάνω ακίνητα και τα επ’ αυτών κτίρια, παραρτήματα και συστατικά τους, καθώς τα επ’ αυτών εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα, περιέρχονται από το δικαιούχο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία, η οποία δικαιούται να ενεργεί κάθε σχετική πράξη διαχείρισης, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης, υποχρεούται δε να τα προστατεύει με δικές της ενέργειες και δαπάνες. Από την ίδια ημερομηνία η εταιρεία υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε τυχόν ισχύουσες συμβάσεις μίσθωσης, παραχώρησης ή άλλες συμβάσεις διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ως άνω ακινήτων και κτιρίων, καθώς και των παραρτημάτων και συστατικών τους.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία νομιμοποιείται ενεργητικά και δικαιούται να παρίσταται ως διάδικος σε δίκες ή σε λοιπές διαδικαστικές πράξεις που αφορούν στα ακίνητα που της παραχωρούνται κατά τα ανωτέρω.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στο παραπάνω προσωπικό περιλαμβάνονται και τρεις (3) θέσεις νομικών συμβούλων με πάγια αντιμισθία, οι οποίες καλύπτονται με σχέση έμμισθης εντολής, καθώς και μία (1) θέση εσωτερικού ελεγκτή, η οποία καλύπτεται με σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η παρ. 11 του άρθρου 16 του ν. 4146/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «11. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» μπορεί να επιχορηγηθεί για την πραγματοποίηση του σκοπού της από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στο βαθμό που επιτρέπεται από τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες, καθώς και από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του σκοπού της, από δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και από οποιαδήποτε άλλη νόμιμη πηγή.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο άρθρο 16 του ν. 4146/2013 προστίθεται νέα παράγραφος 12 ως ακολούθως: «12. Εφόσον το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο, κάθε μεταβίβαση προς την εταιρεία περιουσιακού στοιχείου λόγω πώλησης, κληρονομίας, κληροδοσίας ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και κάθε μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού ή παθητικού, καθώς και κάθε μεταγραφή σχετικών πράξεων απαλλάσσονται από κάθε δημόσιο, δημοτικό, άμεσο ή έμμεσο φόρο, τέλος, εισφορά ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε Ν.Π.Δ.Δ., ασφαλιστικών οργανισμών ή τρίτων, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών και αμοιβών ή ανταποδοτικών τελών υποθηκοφυλάκων και πάσης φύσης ανταποδοτικών τελών. Η Εταιρεία απολαμβάνει όλων των διοικητικών, οικονομικών, φορολογικών, δικαστικών, ουσιαστικού και δικονομικού, δικαίου προνομίων και ατελειών του Δημοσίου και για την προσωρινή ρύθμιση των διαφορών που ανακύπτουν από την αμφισβήτηση της διακατοχής ακινήτων της, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 18 του νομοθετικού διατάγματος της 22.4/16.5/1926 και του άρθρου 22 του α.ν. 1539/1938 (Α΄ 488).»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Σ.Κ. ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Γ.Λ.Κ.
Άρθρο 175Τροποποίηση διατάξεων του ν. 3086/2002ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η παρ. 2 του άρθρου 5 του ν. 3086/2002, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 39 του ν. 4170/2013, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η Πλήρης Ολομέλεια αποτελείται από τον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους και τους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και συνεδριάζει νομίμως όταν παρίστανται περισσότερα από τα μισά μέλη της, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Εισηγητής ορίζεται μέλος της ή Πάρεδρος. Η Τακτική Ολομέλεια αποτελείται από τις συνθέσεις Α΄ και Β΄. Με απόφαση του Προέδρου, καθορίζονται, κατά την έναρξη κάθε δικαστικού έτους, τα Τμήματα που συμμετέχουν σε καθεμία από τις συνθέσεις της Τακτικής Ολομέλειας. Οι υποθέσεις εισάγονται προς συζήτηση στη σύνθεση της Τακτικής Ολομέλειας στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Τμήματος που ζήτησε την παραπομπή. Σε κάθε άλλη περίπτωση η υπόθεση εισάγεται στη σύνθεση εκείνη στην οποία συμμετέχει το Γραφείο Νομικού Συμβούλου στο οποίο υπεβλήθη το ερώτημα. Εισηγητής ορίζεται μέλος της ή Πάρεδρος. Η Τακτική Ολομέλεια συνεδριάζει νομίμως με παρουσία των δύο τρίτων (τουλάχιστον) των μελών της. Στην Ολομέλεια, πλήρη ή τακτική, προεδρεύει ο Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ. και αν δεν υπάρχει, είναι απών ή κωλύεται, ο αρχαιότερος από τους Αντιπροέδρους που παρίστανται.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3086/2002, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4170/ 2013, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Οι Τριμελείς Επιτροπές γνωμοδοτούν: α) Για τη συμβιβαστική επίλυση διαφορών ή αναγνώριση απαιτήσεων κατά του Δημοσίου, τη μη άσκηση αγωγών ή άλλων ενδίκων βοηθημάτων από το Δημόσιο, την παραίτηση από αγωγές ή άλλα ένδικα βοηθήματα, που ασκήθηκαν από αυτό, την αποδοχή αγωγών ή άλλων ενδίκων βοηθημάτων που ασκήθηκαν κατά του Δημοσίου, εφόσον η υπόθεση υπάγεται γενικά στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου, του Μονομελούς Πρωτοδικείου και του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου. Το αυτό ισχύει και για υποθέσεις, που υπάγονται στην καθ’ ύλη αρμοδιότητα και κάθε άλλου δικαστηρίου, εφόσον το αντικείμενο της διαφοράς δεν υπερβαίνει το ποσό της καθ’ ύλην αρμοδιότητας του Μονομελούς Πρωτοδικείου. β) Για τη μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί και την παραίτηση από ένδικα μέσα, που έχουν ασκηθεί, ανεξάρτητα από το αντικείμενο ή το ποσό της διαφοράς. Ειδικά για την αποδοχή δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες, λόγω ποσού της διαφοράς, είναι ανέκκλητες και συγχρόνως δεν υπόκεινται παραδεκτά σε αίτηση αναιρέσεως, αν δεν συντρέχουν λόγοι για την κατ’ εξαίρεση άσκηση του ενδίκου αυτού μέσου, οι Τριμελείς Επιτροπές αποφαίνονται με σχετική πράξη, που υπογράφεται από τα μέλη που τις συγκροτούν, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία εισηγήσεως και πρακτικού. Με την ίδια διαδικασία οι Τριμελείς Επιτροπές παραπέμπουν στο οικείο Τμήμα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 περίπτωση α΄ του παρόντος άρθρου, οποιαδήποτε υπόθεση της αρμοδιότητάς τους, εάν κρίνουν ότι παρουσιάζει ιδιαίτερη σπουδαιότητα ή μπορεί να έχει ευρύτερες δημοσιονομικές επιπτώσεις. Με πρακτικό γνωμοδότησης της Ολομέλειας μπορεί να παραπέμπεται στις Τριμελείς Επιτροπές κατηγορία υποθέσεων, μολονότι το αντικείμενο της διαφοράς δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά τους, εφόσον οι υποθέσεις αυτές είναι όμοιες κατά το πραγματικό και νομικό μέρος και τα ανακύπτοντα ζητήματα έχουν ήδη αντιμετωπισθεί από την Ολομέλεια και έχει κριθεί ότι παρέλκει η εισαγωγή τους στο Τμήμα ή στην Ολομέλεια. Η Τριμελής Επιτροπή της Κεντρικής Υπηρεσίας αποφαίνεται σε θέματα αρμοδιότητάς της για υποθέσεις επαρχιών στις οποίες δεν λειτουργούν Δικαστικά Γραφεία ή αν στα Δικαστικά Γραφεία που λειτουργούν δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Επιτροπής ή σε υποθέσεις Γραφείων Νομικών Συμβούλων ή Ειδικών Γραφείων Νομικών Συμβούλων στα οποία δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Επιτροπής λόγω του αριθμού των μελών του Ν.Σ.Κ. που υπηρετούν σε αυτά. Με απόφαση του Προέδρου του Ν.Σ.Κ. καθορίζεται ο τρόπος, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία άσκησης των παραπάνω αρμοδιοτήτων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 3086/2002, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4170/ 2013, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Τμημάτων συντάσσονται πρακτικά, αν υποβληθεί σχετικό αίτημα από μέλος τους, τα οποία υπογράφονται από εκείνον που προεδρεύει και τον γραμματέα. Οι γνωμοδοτήσεις της Ολομέλειας και των Τμημάτων υπογράφονται από εκείνον που προεδρεύει και τον εισηγητή της υπόθεσης. Τα πρακτικά γνωμοδοτήσεων σε δικαστικές και εξώδικες υποθέσεις, των μεν Τριμελών Επιτροπών υπογράφονται από αυτούς που μετέχουν, της δε Ολομέλειας και των Τμημάτων από εκείνον που προεδρεύει και τον εισηγητή της υπόθεσης.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το άρθρο 11 του ν. 3086/2002, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 43 του ν. 4170/2013, αντικαθίσταται ως εξής: «Η Γραμματεία του Ν.Σ.Κ. υπάγεται ως μονάδα απευθείας στον Πρόεδρο, διευθύνεται από Νομικό Σύμβουλο του Κράτους ή Πάρεδρο, που ορίζεται με απόφαση του Προέδρου και αποτελείται από τα Γραφεία: α) Σύνταξης και Αρχείου Πρακτικών του Ν.Σ.Κ., β) Διοίκησης και γ) Κυρίου Προσωπικού. Με απόφαση του Προέδρου στη Γραμματεία ορίζονται ως Γραμματέας και αναπληρωτής του δικαστικοί πληρεξούσιοι με τετραετή τουλάχιστον συνολική υπηρεσία. Ο Γραμματέας τηρεί τα πρακτικά συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των Τμημάτων, των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων του κυρίου προσωπικού και όπου αλλού προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Προϊστάμενοι των επιμέρους Γραφείων της Γραμματείας, τοποθετούνται διοικητικοί υπάλληλοι. Ο προϊστάμενος της Γραμματείας με πράξη του μπορεί να εξουσιοδοτήσει τον Γραμματέα και τους προϊσταμένους των Γραφείων της Γραμματείας για την υπογραφή εγγράφων κατ’ εντολή του.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στο άρθρο 32 του π.δ. 238/2003 (Α΄ 214), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 60 του ν. 4170/2013, προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής: «4. Ως χρόνος έναρξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας Επιθεώρησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2015. Μέχρι την ημερομηνία αυτή η επιθεώρηση των υπηρεσιακών μονάδων και λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 έως και 37 του π.δ. 238/2003

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το άρθρο 25Α του ν. 3086/2002, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 51 του ν. 4170/2013, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Με απόφαση του Προέδρου του Ν.Σ.Κ., που εκδίδεται είτε με δική του πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα Υπουργείου, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή Αρχής, των οποίων η νομική υπηρεσία διεξάγεται από το Ν.Σ.Κ., ορίζονται δικηγορικές εταιρείες ή δικηγόροι στην αλλοδαπή είτε για την παροχή νομικών υπηρεσιών είτε ειδικότερα για τη δικαστική εκπροσώπηση του Κράτους ή των λοιπών ανωτέρω φορέων ενώπιον δικαστηρίων ή αρχών στην αλλοδαπή. 2. Η δαπάνη για την αμοιβή των υπηρεσιών των ανωτέρω δικηγορικών εταιρειών ή δικηγόρων και τα λοιπά έξοδα βαρύνουν σε κάθε περίπτωση τον προϋπολογισμό του Υπουργείου ή του φορέα που ζητεί την παροχή νομικών υπηρεσιών ή για λογαριασμό του οποίου έγινε η ανάθεση από το Ν.Σ.Κ., στους οποίους και αποστέλλονται τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά πληρωμής για αναγνώριση, εκκαθάριση και πληρωμή. Σε περίπτωση που η σχετική δαπάνη αφορά σε υποθέσεις του ν. 4050/ 2012 η αναγνώριση, εκκαθάριση και πληρωμή της γίνεται κατά τις διατάξεις που εκάστοτε ισχύουν για τις δαπάνες του δημόσιου χρέους και βαρύνει τις αντίστοιχες πιστώσεις. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να ορίζεται η εφαρμογή του προηγουμένου εδαφίου και για άλλες κατηγορίες υποθέσεων που ανακύπτουν από πράξεις δημόσιου δανεισμού και διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Αμοιβές για τις οποίες κατά τον χρόνο έναρξης της ισχύος της παρούσας παραγράφου δεν έχει εκδοθεί εντολή πληρωμής εξοφλούνται κατά τα προηγούμενα εδάφια της παρούσας. 3. Οι δικηγορικές εταιρείες ή οι δικηγόροι υποχρεούνται να ενημερώνουν το Ν.Σ.Κ. για κάθε ενέργεια τους σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, καθώς και για το ύψος της οφειλόμενης για το συγκεκριμένο στάδιο αμοιβής, η οποία καταβάλλεται μετά το πέρας της σχετικής διαδικασίας. 4. Πριν από την άσκηση οποιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος ή ενδίκου μέσου, καθώς και για τη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς απαιτείται σχετική άδεια του Ν.Σ.Κ., η οποία χορηγείται, ύστερα από πρόταση της δικηγορικής εταιρείας ή του δικηγόρου. 5. Με απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του Προέδρου του Ν.Σ.Κ., ορίζεται η διαδικασία και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η παρ. 5 του άρθρου 24 του ν. 3086/2002 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Η αμοιβή των δικηγόρων του Δημοσίου καθορίζεται αποκλειστικά με έγγραφη συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και του δικηγόρου, της οποίας το περιεχόμενο καθορίζεται ενιαία για όλη την Επικράτεια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από σχέδιο συμφωνίας που υποβάλλεται προς το σκοπό αυτόν από το αρμόδιο Γραφείο Εκκαθάρισης Δαπανών του Ν.Σ.Κ.. Οι διατάξεις που αναφέρονται σε αμοιβές με βάση ποσοστό επί της αξίας του αντικειμένου της δίκης δεν εφαρμόζονται για τους δικηγόρους του Δημοσίου. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζεται η έγγραφη συμφωνία. Όταν το αντικείμενο της δίκης δεν αποτιμάται σε χρήμα, η αμοιβή καθορίζεται με βάση τη συμφωνία. Οι αμοιβές αυτές μπορούν κατά την εκκαθάρισή τους είτε να μειωθούν σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% έως 50 %, ιδίως όταν πρόκειται για χειρισμό μεγάλου αριθμού ομοίων υποθέσεων ή όταν ο δικηγόρος του Δημοσίου δεν χειρίστηκε την υπόθεση με την προσήκουσα επιμέλεια είτε να αυξηθούν αντίστοιχα, σε ποσοστό ομοίως από 20% έως και 50% κατ’ ανώτατο όριο, όταν επιδείχθηκε αποδεδειγμένα από το δικηγόρο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμέλεια ή σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας. Οι δικηγόροι του Δημοσίου για τις υπηρεσίες που παρέχουν προς αυτό, φορολογούνται με βάση τις αμοιβές που τους καταβάλλονται από το Δημόσιο. Διατάξεις που θεσπίζουν τεκμαρτό εισόδημα ανώτερο των καταβληθέντων από το Δημόσιο ποσών, δεν εφαρμόζονται ως προς το εισόδημα που προκύπτει από τις συγκεκριμένες αμοιβές.»

Άρθρο 176Τροποποιήσεις του ν. 4024/2011ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Η καθιέρωση με αμοιβή εργασίας πέρα από τις ώρες της υποχρεωτικής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. επιτρέπεται μόνο για την αντιμετώπιση εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών. Η υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού εγκρίνεται με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού στην οποία αναφέρονται σαφή και συγκεκριμένα στοιχεία που δικαιολογούν την ανωτέρω εργασία πέρα από το κανονικό ωράριο. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων, το χρονικό διάστημα και οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης τους μέσα στα όρια των πιστώσεων του Προϋπολογισμού τους, μη επιτρεπομένης της επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων. Οι κατά τα ως άνω ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις εκατόν είκοσι (120) ανά υπάλληλο κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και άλλες εκατόν είκοσι (120) κατά το δεύτερο. Με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για την έγκριση της υπερωριακής απασχόλησης οργάνου είναι δυνατή η αύξηση των κατά εξάμηνο ωρών υπερωριακής απογευματινής εργασίας μέχρι τις εκατόν πενήντα (150) ώρες κατ’ άτομο με ισόποση μείωση των ορίου του άλλου εξαμήνου. Ειδικά για τα πληρώματα ασθενοφόρων του Ε.ΚΑ.Β. οι ώρες απογευματινής υπερωριακής εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις τριάντα τρεις (33) ώρες ανά υπάλληλο μηνιαίως. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις επιτρέπεται η καθιέρωση υπερωριακής εργασίας με αμοιβή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή κατά τις νυχτερινές ώρες, προς συμπλήρωση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας είτε καθ` υπέρβαση αυτής, σε υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν, βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικά, στην καθ’ υπέρβαση εργασία, οι ώρες νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρεσίμων ημερών δεν μπορεί να υπερβούν τις ενενήντα έξι (96) ώρες κατά περίπτωση κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και άλλες ενενήντα έξι (96) κατά το δεύτερο. Με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για την έγκριση της καθ’ υπέρβαση εργασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες οργάνου, είναι δυνατή η αύξηση των κατά εξάμηνο ωρών υπερωριακής απογευματινής εργασίας μέχρι τις εκατόν είκοσι (120) ώρες κατ’ άτομο με ισόποση μείωση των ορίου του άλλου εξαμήνου. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται μετά από πλήρως αιτιολογημένη πρόταση του αρμόδιου για την έγκριση της απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης και της απασχόλησης κατά τις νυκτερινές ώρες, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες οργάνου είναι δυνατή η μεταβολή των ανωτέρω εξαμηνιαίων ορίων χωρίς υπέρβαση του συνολικού ετήσιου ορίου υπερωριακής απασχόλησης για κάθε υπάλληλο. Δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης. Για τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού η απόφαση καθιέρωσης υπερωριακής εργασίας εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο σύμφωνα με τα άρθρα 48 και 176 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, Α΄ 143), για τους Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού η απόφαση εκδίδεται από τον Περιφερειάρχη. Αύξηση των συνολικών αρχικών πιστώσεων του προϋπολογισμού για Υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες είναι δυνατή μόνο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από αιτιολογημένη πρόταση του διατάκτη, με εξαίρεση τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού. Η απόφαση καθιέρωσης υπερωριακής εργασίας για το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ. και των ΔΕΚΟ του κεφαλαίου Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), που υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του ν. 4024/2011, εκδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε φορέα και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι αποζημιώσεις των αποφοίτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που απασχολήθηκαν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για το έτος 2013 σύμφωνα με την αρ. Δ1Α 1049133 ΕΞ2013/20.3.2013 υπουργικής απόφασης θεωρούνται νόμιμες και μπορούν να πληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι δαπάνες για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που έγιναν μέχρι 31.12.2012, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 8 του άρθρου 45 του ν. 3943/2011 (Α΄ 66).

Άρθρο 177Ρύθμιση ζητημάτων Γενικών Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής ΠολιτικήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο άρθρο 15 του ν. 3492/2006 (Α΄ 210) όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 8, ως εξής: «8. (α) Το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) δεν εξετάζονται, δεν διώκονται και δεν ενάγονται για τα διαλαμβανόμενα σε έκθεση ελέγχου που συνέταξαν ή συνυπέγραψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Εξαιρούνται των ανωτέρω η περίπτωση δόλου, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και η παράβαση του καθήκοντος εχεμύθειας των ελεγκτικών οργάνων. (β) Το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ), εφόσον εξετάζονται ή διώκονται ή ενάγονται για αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις ή παραλείψεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ενώπιον των ποινικών ή πολιτικών δικαστηρίων, μπορούν να παρίστανται και να εκπροσωπούνται από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), κατόπιν εγγράφου αιτήματος του Προϊσταμένου της ΓΔΔΕ προς το Ν.Σ.Κ., στο οποίο βεβαιώνεται ότι ο διωκόμενος ή εναγόμενος ενήργησε προς το δημόσιο συμφέρον. (γ) Τα μέλη της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων (ΕΣΕΛ) και το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Ελέγχων της ΓΔΔΕ δεν υπέχουν προσωπικώς αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, εκτός εάν ενήργησαν με δόλο. Η διάταξη αυτή δεν απαλλάσσει τους ανωτέρω από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για παράβαση καθήκοντος και, εν γένει, για πράξεις ή παραλείψεις από βαρεία αμέλεια.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο άρθρο 16 του ν. 3614/2007 (Α΄ 267), όπως ισχύει, προστίθενται παράγραφοι ως εξής: «17. (α) Το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχων και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν εξετάζονται, δεν διώκονται και δεν ενάγονται για τα διαλαμβανόμενα σε έκθεση ελέγχου που συνέταξαν ή συνυπέγραψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Εξαιρούνται των ανωτέρω η περίπτωση δόλου, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και η παράβαση του καθήκοντος εχεμύθειας των ελεγκτικών οργάνων. (β) Το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχων και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε., εφόσον εξετάζονται ή διώκονται ή ενάγονται για αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις ή παραλείψεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ενώπιον των ποινικών ή πολιτικών δικαστηρίων, μπορούν να παρίστανται και να εκπροσωπούνται από μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), κατόπιν εγγράφου αιτήματος του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. προς το Ν.Σ.Κ., στο οποίο βεβαιώνεται ότι ο διωκόμενος ή εναγόμενος ενήργησε προς το δημόσιο συμφέρον. (γ) Τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) και το εν γένει προσωπικό των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχων και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. δεν υπέχουν προσωπικώς αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, εκτός εάν ενήργησαν με δόλο. Η διάταξη αυτή δεν απαλλάσσει τους ανωτέρω από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για παράβαση καθήκοντος και, εν γένει, για πράξεις ή παραλείψεις από βαρεία αμέλεια. 18. Τα προβλεπόμενα στην προηγούμενη παράγραφο εφαρμόζονται αναλόγως και σε περιπτώσεις διερεύνησης καταγγελιών από το προσωπικό της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε., εφόσον κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του κληθεί ενώπιον των Δικαστηρίων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α) Οι διατάξεις της περίπτωσης α΄ της νέας παραγράφου 8 του άρθρου 15 του ν. 3492/2006 (Α΄ 210), όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 1 του παρόντος, και της περίπτωσης α΄ της νέας παραγράφου 17 του άρθρου 16 του ν. 3614/2007 (Α΄267), όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 2 του παρόντος, έχουν εφαρμογή και για τους ελεγκτές του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και Ελεγκτών της ΕΔΕΛ και του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων, η σύσταση των οποίων προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 4151/2013 (Α΄ 103), όταν συμμετέχουν σε ελέγχους των αναφερομένων στις ανωτέρω παραγράφους Διευθύνσεων. β) Οι διατάξεις των περιπτώσεων β΄ και γ΄ της νέας παραγράφου 8 του άρθρου 15 του ν. 3492/2006 όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 1 του παρόντος και των περιπτώσεων β΄ και γ΄ της νέας παραγράφου 17 του άρθρου 16 του ν. 3614/2007 όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 2 του παρόντος, έχουν εφαρμογή και για τους ελεγκτές του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και Ελεγκτών της ΕΔΕΛ και του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων που φέρουν την υπαλληλική ιδιότητα όταν συμμετέχουν σε ελέγχους των αναφερομένων στις ανωτέρω παραγράφους Διευθύνσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Μέχρι την κατάρτιση του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και Ελεγκτών της ΕΔΕΛ και του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων, οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, έχουν εφαρμογή, πέραν του εν γένει προσωπικού των Διευθύνσεων Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων και των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχων καθώς και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. και σε όλα τα πρόσωπα που φέρουν την υπαλληλική ιδιότητα και συμμετέχουν σε ελέγχους των Διευθύνσεων αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α) Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος ισχύουν από 1.11.2012, ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων σύμφωνα με την αρ. 2/70212/0004/8−10−2012 (Β΄ 2871) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. β) Οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 4 του παρόντος ισχύουν από 21.5.2008, ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχων και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε., σύμφωνα με την αριθ. 2/49840/0004/2.7.2008 (Β΄ 1334) απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στην υποπερίπτωση γ΄ της περίπτωσης β΄ της υποπαραγράφου 3 της παρ. Ε του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α΄ 85) η φράση «μεταφέρονται στο Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Διαχείρισης Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών» αντικαθίσταται από τη φράση «μεταφέρονται στη Διεύθυνση Εκτάκτων Δημοσιονομικών Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ)». Οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 82 του ν. 4182/2013 (Α΄185) εξακολουθούν να ισχύουν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
Άρθρο 178Λοιπές ρυθμίσειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τέλος της περίπτωσης 2 του εδαφίου γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 2741/1999 (Α΄ 199) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Καθ’ όσον χρόνο η απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών της Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ) Α.Ε. ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ασκεί εποπτεία επ’ αυτής.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2628/ 1998 «Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους» (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.)» και άλλες διατάξεις» (Α΄ 151) αντικαθίσταται ως εξής: «β) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού ως Αντιπρόεδρο, o οποίος αναπληρώνεται σε περίπτωση νόμιμου κωλύματος ή απουσίας του από το νόμιμο αναπληρωτή του.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο άρθρο 35 του α.ν. 1846/1951 (Α΄ 179) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προστίθεται παράγραφος 3, που έχει ως ακολούθως: «3. Το προσωπικό του Κράτους, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο ασφαλίζεται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για παροχές ασθένειας σε χρήμα, δικαιούται το προβλεπόμενο από το παρόν άρθρο επίδομα ασθενείας εφόσον προσκομίσει βεβαίωση του εκκαθαριστή των αποδοχών του στην οποία αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την υπηρεσία λόγω αναρρωτικής άδειας έγινε περικοπή των αποδοχών του για τις ημέρες αυτές. Στην περίπτωση αυτή χορηγείται επίδομα ασθένειας από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ εφαρμοζομένων των διατάξεων των άρθρων 35 έως 38. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλόγως και για τα επιδόματα μητρότητας που προβλέπονται στο άρθρο 39.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο άρθρο 7 του ν. 4111/2013 προστίθενται νέα εδάφια ως εξής: «Η παραμονή στην υπηρεσία Προϊσταμένων των γενικών Διευθύνσεων κατόπιν αιτήσεώς τους και μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση νέων προϊσταμένων ανήκει στην ευρύτατη διακριτική ευχέρεια του αποφασίζοντος οργάνου. Με τη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου δεν θίγεται η παραμονή στην υπηρεσία των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων που έχουν ήδη επιλεγεί να παραμείνουν σε αυτή.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης γ΄της παραγράφου 5 του άρθρου 55 του ν. 4002/2011, μετά τη λέξη «επιπέδου» και έως τη λέξη «τμήματος» προστίθενται οι λέξεις «γραφείου, αυτοτελούς γραφείου».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Από την έναρξη ισχύος του ν. 4223/2013 (Α΄ 287), η παρ. 2 του άρθρου 36 αντικαθίσταται ως εξής: «Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1667/1986 (Α΄ 196) αντικαθίσταται ως εξής: «Κατά της πράξης του Ειρηνοδίκη και εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, αφότου έλαβαν γνώση της δημοσίευσης της πράξης, τα όργανα διοίκησης του συνεταιρισμού και οποιοσδήποτε υφίσταται βλάβη ή τίθενται σε κίνδυνο τα έννομα συμφέροντά του, μπορεί να ασκήσει ανακοπή, η οποία εισάγεται στο Ειρηνοδικείο της έδρας του συνεταιρισμού και δικάζεται με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.»

Άρθρο 179Ρυθμίσεις εκκρεμών θεμάτων των υπό εκκαθάριση πρώην θυγατρικών εταιριών της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οι πρώην θυγατρικές εταιρίες της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΛΚΑ Α.Ε.), «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΙΛΛΟΜΑΖΗΣ Ανώνυμος Εταιρεία» (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.), «ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΚΕΓ Α.Ε.), «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού, Ανώνυμος Εταιρία» και οι θυγατρικές αυτής «Εξωτερικές Υπηρεσίες Πρόληψης και Προστασίας Ε.Π.Ε.» (ΕΞΥΠΠ ΕΛ.ΚΕ.ΔΕ.) και το «Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΛΚΕΔΕ Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης» (ΚΕΚ−ΕΛΚΕΔΕ Ε.Π.Ε.), που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4038/2012 (Α΄ 14) είχαν λυθεί αυτοδικαίως και τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, τίθενται σε καθεστώς διανομής της εταιρικής τους περιουσίας. Η διανομή γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο παρόν και συμπληρωματικά στα καταστατικά τους, τον κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, και τις λοιπές σχετικές κείμενες διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού των εταιριών «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΛΚΑ Α.Ε.), «ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΚΕΓ Α.Ε.), «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού, Ανώνυμος Εταιρία» και των θυγατρικών της τελευταίας που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου θεωρείται ότι έχει λυθεί με καταγγελία από την δημοσίευση του ν. 4038/2012. Εντός εξήντα (60) ημερών από την δημοσίευση του παρόντος ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εκδίδει διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες προσδιορίζεται για κάθε εργαζόμενο η λύση της σχέσης εργασίας του και το ποσό της αποζημίωσης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967 (Α΄ 189), όπως ισχύει. Η καταβολή των αποζημιώσεων γίνεται τμηματικά σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το ακίνητο της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΙΛΛΟΜΑΖΗΣ Ανώνυμος Εταιρεία» (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.), περιέρχεται, από τη δημοσίευση του παρόντος, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο. Η σχετική συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης απαλλάσσεται παντός φόρου, τέλους ή βάρους πλην της συμβολαιογραφικής αμοιβής. Το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει ανάλογα τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας, κατά το λόγο συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της εταιρίας, από το προϊόν της εκποίησης του παραπάνω ακινήτου. Προς τούτο, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών οφείλει εντός έξι (6) μηνών από την περιέλευση του ακινήτου στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, να εκκινήσει τις διαδικασίες εκποίησής του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, κοινοποιώντας τα σχετικά έγγραφα στους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας οι οποίοι οφείλουν, εντός της παραπάνω προθεσμίας των έξι (6) μηνών, να ορίσουν έναν εξ αυτών ως αντίκλητο για την παραλαβή των εγγράφων αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο εναπομένων εξοπλισμός των παραπάνω εταιριών που είναι χρήσιμος για την ανάπτυξη των σκοπών και δράσεων των επί μέρους κλάδων, όπως αυτοί εκπροσωπούνται στη μετοχική σύνθεση μέσω των συλλογικών τους οργανώσεων, είναι δυνατόν να παραχωρηθεί σε αυτούς για χρήση άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κατόπιν θετικής γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Προς το σκοπό αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι κατά τα άνω συλλογικοί φορείς μπορούν να καταθέσουν σχετικό αίτημα εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών στην παραπάνω Υπηρεσία, η οποία υποχρεούται να προβεί στην έκδοση της σχετικής εισήγησης εντός δεκαπέντε (15) ημερών. Σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον εκ μέρους των παραπάνω οργανώσεων, ο εξοπλισμός θεωρείται ως μικρής ή άνευ αξίας εφαρμοζομένων αναλογικά των προβλέψεων του τετάρτου εδαφίου της παραγράφου 15 του άρθρου 14Α του ν. 3429/2005, όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Επί των άνω πράξεων μεταβιβάσεως ή παραχώρησης χρήσης εφαρμόζεται η παρ. 13 του άρθρου 14Α του ν. 3429/2005, όπως ισχύει.

Άρθρο 180ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

A. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 3029/2002, όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 2 αναριθμουμένων των υπολοίπων σε 3, 4, 5, 6 και 7, ως ακολούθως: «2.α) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αρμόδια για την εποπτεία και έλεγχο της ορθής εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 15 του άρθρου 7 του ν. 3029/2002 (Α΄ 60), καθώς και των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 3846/2010 (A΄ 66), όπως ισχύουν, ιδίως, την τήρηση των προβλεπομένων ορίων επενδύσεων την τήρηση των κανονισμών επενδύσεων των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.) και τον ορισμό θεματοφύλακα ή/και εταιρείας διαχείρισης εφόσον το T.E.A. δεν διαχειρίζεται το ίδιο τις επενδύσεις του. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιβάλλει τις κυρώσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2, 4, 5 και 6 του άρθρου 94 του ν. 4099/2012, όπως ισχύει, για παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος νόμου ή των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του. Η απόφαση αυτή γνωστοποιείται ταυτόχρονα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τις προβλεπόμενες ενέργειες των διατάξεων των άρθρων 7 και 8 του ν. 3029/2002. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η οποία εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος μετά από γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ρυθμίζονται θέματα όπως, τα στοιχεία που κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνονται στον κανονισμό επενδύσεων των T.E.A., η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των T.E.A., το περιεχόμενο και το χρονικό διάστημα υποβολής στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης. β) Εάν ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης διαχειρίζεται το ίδιο τις επενδύσεις του απαιτείται ειδική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθορίζονται οι οργανωτικές απαιτήσεις για τη χορήγηση της ως άνω εγκρίσεως, όπως η ύπαρξη υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου, συστημάτων Διαχείρισης Κινδύνων, η ύπαρξη κατάλληλα πιστοποιημένων στελεχών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης. Β. Η παρ. 3 του άρθρου 99 του ν. 4209/2013 αντικαθίσταται ως εξής: «3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (TEA) των άρθρων 7 και 8 του ν. 3029/2002 (A΄ 160), προς τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 648/2012, καθώς και για την εφαρμογή των παραγράφων 2 και 4 του άρθρου 103 του ν. 4209/2013 (A΄ 253).» Γ. Η παρ. 15 του άρθρου 7 του ν. 3029/2002 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 12 του ν. 3385/2005 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «15.1. Για τις ανάγκες των διατάξεων της παρούσης, ως ενεργητικό του TEA νοείται η αξία του χαρτοφυλακίου του που αποτιμάται σε ημερήσια βάση σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μείον: (α) τις λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις, τις απαιτήσεις και τους μεταβατικούς λογαριασμούς εκτός των στοιχείων που αφορούν δουλευμένες αποδόσεις των επενδύσεων και (β) τα έξοδα εγκατάστασης, τις ασώματες ακινητοποιήσεις, τις ενσώματες ακινητοποιήσεις που αφορούν μηχανήματα − τεχνικές εγκαταστάσεις και λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα, έπιπλα, λοιπό εξοπλισμό και αποθέματα, όπως εμφανίζονται στον τελευταίο νόμιμα συνταγμένο ισολογισμό του TEA. Με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης επενδύει με σύνεση και ειδικότερα σύμφωνα με τους ακόλουθους επενδυτικούς κανόνες: α) τα στοιχεία του ενεργητικού επενδύονται με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών και των δικαιούχων. Σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, ή, ο φορέας που διαχειρίζεται τις επενδύσεις του, διασφαλίζει ότι η επένδυση πραγματοποιείται αποκλειστικά προς το συμφέρον των μελών και των δικαιούχων, β) τα στοιχεία του ενεργητικού επενδύονται με γνώμονα την ασφάλεια, την ποιότητα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία του χαρτοφυλακίου στο σύνολό του. Το ενεργητικό που προορίζεται για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων επενδύεται επίσης κατά τρόπο προσιδιάζοντα στη φύση και στη διάρκεια των προσδοκώμενων μελλοντικών συνταξιοδοτικών παροχών, γ) το ενεργητικό επενδύεται πρωτίστως σε οργανωμένες αγορές. Το τμήμα που επενδύεται σε στοιχεία μη εισηγμένα προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένες αγορές δεν υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του ενεργητικού. δ) επένδυση σε παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα είναι δυνατή, εφόσον συμβάλλουν στη μείωση των επενδυτικών κινδύνων ή διευκολύνουν την αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Τα παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα αποτιμώνται με σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη το υποκείμενο στοιχείο και περιλαμβάνονται στην αποτίμηση του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης αποφεύγει την υπερβολική έκθεση σε κίνδυνο από έναν αντισυμβαλλόμενο, καθώς και από άλλες πράξεις σε παράγωγα χρηματοπιστωτικά μέσα, ε) τα στοιχεία του ενεργητικού είναι προσηκόντως διαφοροποιημένα, ώστε να αποφεύγεται η υπέρμετρη εξάρτηση από κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο ή εκδότη ή όμιλο επιχειρήσεων αλλά και η συσσώρευση κινδύνων στο χαρτοφυλάκιο συνολικά. Οι επενδύσεις σε στοιχεία που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο εκδότη ή από εκδότες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο δεν πρέπει να εκθέτουν το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης σε υπέρμετρη συσσώρευση κινδύνων, στ) η επένδυση στη χρηματοδοτούσα επιχείρηση δεν υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνόλου του χαρτοφυλακίου και στην περίπτωση που η χρηματοδοτούσα επιχείρηση ανήκει σε όμιλο, η επένδυση στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τη χρηματοδοτούσα επιχείρηση δεν υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό (10%) του χαρτοφυλακίου. Εάν το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης χρηματοδοτείται από περισσότερες της μιας επιχειρήσεων, η επένδυση στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιείται με σύνεση, λαμβανομένης υπόψη της ανάγκης για προσήκουσα διαφοροποίηση. 2. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης δεν επιτρέπεται, να δανείζεται ή να ενεργεί ως εγγυητής υπέρ τρίτων. Κατά παρέκκλιση των παραπάνω, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης δύναται να δανειοδοτηθεί μόνο για σκοπούς ρευστότητας και σε προσωρινή βάση. 3. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ή, ο φορέας που διαχειρίζεται τις επενδύσεις του, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε προηγούμενη έγκριση ή συστηματική γνωστοποίηση των επενδυτικών αποφάσεων που λαμβάνει. 4. Τηρουμένων των αρχών των υποπαραγράφων 1 και 2 του παρόντος, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης τηρεί επιπροσθέτως τα ακόλουθα όρια και περιορισμούς: α) οι επενδύσεις σε μετοχές, διαπραγματεύσιμες κινητές αξίες εξομοιούμενες προς μετοχές και εταιρικές ομολογίες, που έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένες αγορές, δεν υπερβαίνουν το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του ενεργητικού που καλύπτει τα τεχνικά αποθέματα ή του συνολικού χαρτοφυλακίου των ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, στα οποία οι ασφαλισμένοι φέρουν τον κίνδυνο επενδύσεων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, δύναται να επιβάλει χαμηλότερο όριο σε ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης που καταβάλλουν συνταξιοδοτικές παροχές με εγγύηση μακροπρόθεσμων επιτοκίων, φέρουν τον επενδυτικό κίνδυνο και παρέχουν τα ίδια την ανωτέρω εγγύηση, β) οι επενδύσεις σε στοιχεία ενεργητικού εκπεφρασμένα σε νομίσματα διαφορετικά από εκείνο στο οποίο είναι εκπεφρασμένες οι υποχρεώσεις του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης δεν υπερβαίνουν το τριάντα τοις εκατό (30%) του ενεργητικού που καλύπτει τα τεχνικά αποθέματα, γ) οι επενδύσεις σε επιχειρηματικά κεφάλαια και σε παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου δεν υπερβαίνουν αθροιστικά το πέντε τοις εκατό (5%) του ενεργητικού, δ) οι επενδύσεις σε κινητές αξίες ή/και μέσα χρηματαγοράς του ίδιου εκδότη δεν υπερβαίνουν το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, ε) κατά παρέκκλιση της ως άνω περίπτωσης δ΄ επιτρέπεται η τοποθέτηση μέχρι τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης σε κινητές αξίες και μέσα χρηματαγοράς του ίδιου εκδότη, όταν οι κινητές αξίες ή τα μέσα χρηματαγοράς έχουν εκδοθεί ή είναι εγγυημένα από κράτος − μέλος ή από τρίτα κράτη, όπως αυτά ορίζονται σε σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή από δημόσιο διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν ένα ή περισσότερα κράτη−μέλη, στ) το σύνολο των επενδύσεων σε κινητές αξίες και σε μέσα χρηματαγοράς της ως άνω περίπτωσης ε΄ επιτρέπεται να αυξηθεί μέχρι το εκατό τοις εκατό (100%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, εφόσον το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης έχει επενδύσει σε κινητές αξίες και μέσα χρηματαγοράς που ανήκουν σε τουλάχιστον έξι (6) διαφορετικές εκδόσεις και οι αξίες που ανήκουν σε κάθε έκδοση δεν υπερβαίνουν το τριάντα τοις εκατό (30%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, ζ) κατά παρέκκλιση της ως άνω περίπτωσης δ΄, επιτρέπεται η τοποθέτηση μέχρι είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, σε ομολογίες που εκδίδονται από πιστωτικό ίδρυμα που έχει την καταστατική του έδρα σε κράτος − μέλος και υπόκειται δια νόμου σε ειδικό καθεστώς δημόσιας εποπτείας για την προστασία των ομολογιούχων, η έκδοση των οποίων έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, τα ποσά που προέρχονται από την έκδοση των ομολογιών αυτών επενδύονται σύμφωνα με τη νομοθεσία σε στοιχεία του ενεργητικού, τα οποία, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των ομολογιών, είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις που απορρέουν από τις ομολογίες και τα οποία, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους του εκδότη, θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα για την εξόφληση του αρχικού κεφαλαίου και την καταβολή των δεδουλευμένων τόκων. Οι επενδύσεις του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης σε ομολογίες της παρούσας περίπτωσης που ανά εκδότη είναι άνω του πέντε τοις εκατό (5%), δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ογδόντα τοις εκατό (80%) του ενεργητικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τηρουμένου του ορίου του εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) ανά εκδότη, η) οι καταθέσεις του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ δεν δύναται να υπερβαίνει ανά πιστωτικό ίδρυμα το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ενεργητικού του, θ) το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, δεν επιτρέπεται να συνδυάζει, αθροιστικά, άνω του σαράντα τοις εκατό (40%) του ενεργητικού του σε: αα) επενδύσεις σε κινητές αξίες ή μέσα χρηματαγοράς που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο οργανισμό, ββ) καταθέσεις στον οργανισμό αυτό, ή/και γγ) κινδύνους από πράξεις παράγωγων χρηματοπιστωτικών μέσων με αντισυμβαλλόμενο τον οργανισμό αυτό, ι) η αξία του συνόλου των ακινήτων του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, πρέπει να είναι κατώτερη του είκοσι τοις εκατό (20%) του ενεργητικού του, ια) το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης δεν επιτρέπεται να αποκτά πολύτιμα μέταλλα. 5. Οι ως άνω επενδυτικοί κανόνες και περιορισμοί τηρούνται για κάθε κλάδο του T.E.A. χωριστά. 6. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να απαιτεί την εφαρμογή αυστηρότερων επενδυτικών κανόνων ανά Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης μετά από γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία αιτιολογείται ειδικώς, αναλόγως των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.» Δ. Τα ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης προσαρμόζουν τις υφιστάμενες επενδύσεις τους με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 7 του ν. 3029/2003,όπως ισχύει, εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού. Η περίοδος για την προσαρμογή υφιστάμενων επενδύσεων σε ακίνητα ορίζεται έως και πέντε (5) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Σε περίπτωση που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης κατέχουν ομόλογα πιστωτικού ιδρύματος που υπάγονται στις ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης 155492/Β.638 (Β΄ 373), τα ομόλογα αυτά δύναται να παρακρατηθούν έως της λήξεως. Ε. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο επί των Τ.Ε.Α. που ιδρύονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος έξι (6) μήνες μετά τη δημοσίευση του καταστατικού τους. Για τα ήδη υφιστάμενα Τ.Ε.Α. η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο ένα μήνα μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται θέματα αποτίμησης. ΣΤ. α) Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εκδίδεται Κανονισμός Δεοντολογίας και Καλών Πρακτικών λειτουργίας των ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης των άρθρων 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄160), με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα όπως, ο τρόπος διοίκησης, τα προσόντα προέδρου και μελών Δ.Σ., η εκπαίδευση των μελών Δ.Σ και προσωπικού, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό, β) Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά από γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής ρυθμίζονται θέματα διενέργειας επιτόπιων ελέγχων, τα χρονικά διαστήματα και η έκταση αυτών, τα αρμόδια όργανα, η συχνότητα, καθώς και ο χρόνος και οι διαδικασίες ανταλλαγής στοιχείων και πληροφοριών ελεγκτικών αρχών Υπουργείου, Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. γ) Τα ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης υποχρεούνται σε τήρηση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας και Κανονισμού Επενδύσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Δεοντολογίας και Καλών Πρακτικών. Σε περίπτωση μη τηρήσεως των αρχών αυτών επιβάλλονται οι κυρώσεις της υπουργικής απόφασης Φ51010/1821/16 (Β΄ 370/2004) όπως ισχύει. Ζ. α) Από 1.1.2014 οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στα αλληλοβοηθητικά ταμεία (Ν.Π.Ι.Δ.) της παρ. 20 του άρθρου 6 του ν. 3029/2002 (Α΄ 160) τηρούνται σε ατομικές μερίδες. Τα ταμεία αυτά υποβάλλουν κάθε έτος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή υποχρεωτικά αναλογιστικές μελέτες και οικονομικές καταστάσεις για έλεγχο της βιωσιμότητάς τους. Εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος τα ως άνω ταμεία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Ασφαλιστικής Αρχής ακολουθούν είτε το κεφαλαιοποιητικό σύστημα των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης των άρθρων 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄ 160) είτε το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC). β) Σε περίπτωση καθιέρωσης κεφαλαιοποιητικού συστήματος έχει εφαρμογή η ισχύουσα νομοθεσία για τις επενδύσεις των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης των άρθρων 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄ 160). Σε περίπτωση καθιέρωσης διανεμητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC) οι όροι και οι προϋποθέσεις των επενδύσεων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. γ) Στα ως άνω αλληλοβοηθητικά ταμεία επιβάλλονται αναλόγως οι κυρώσεις της υπουργικής απόφασης Φ51010/1821/16 (Β΄ 370/2004), όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο άρθρο 12 παρ. 4 περίπτωση α΄ του ν. 4238/2014 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας μεταφέρεται αριθμός δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής που υπηρετούν στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ και στους λοιπούς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, των οποίων ο κλάδος υγείας εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετά από σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, μπορεί να αναθέτει κατά περίπτωση δικαστικές υποθέσεις ασφαλιστικής και οικονομικής φύσης σε ιδιώτες δικηγόρους για τη διεκπεραίωσή τους. Η αμοιβή για τις παραπάνω περιπτώσεις καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 2556/1997 (Α΄ 270) εφαρμόζεται και στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με αμοιβολόγιο το εκάστοτε ισχύον για το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο τέλος της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4169/1961, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά η δήλωση του άρθρου 985 παράγραφος 1 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (π.δ. 503/1985) και του άρθρου 32 παράγραφος 1 του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974) υποβάλλεται από υπάλληλο του ΟΓΑ, που υπηρετεί στον Κλάδο, που είναι αρμόδιος για την εκκαθάριση της απαίτησης που κατάσχεται.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α) Ο ΟΓΑ διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από: αα) Τον Διοικητή του ΟΓΑ ως Πρόέδρο. αβ) Δύο (2) εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.). αγ) Έναν (1) υπάλληλο προερχόμενο από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 2 του Κεφαλαίου ΙΑ΄ του άρθρου 138 του ν. 4052/2012 (Α΄ 41). αδ) Έναν (1) προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών. αε) Έναν (1) προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. αστ) Ένα (1) μέλος ειδικό στα Οικονομικά με προσόντα ανάλογα του Προέδρου. β) Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου ως Κυβερνητικός Επίτροπος ένας υπάλληλος προερχόμενος από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τα προσόντα που αναφέρονται στην παρ. 2 του Κεφαλαίου ΙΑ΄ του άρθρου 138 του ν. 4052/2012 (Α΄ 41). γ) Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΓΑ, όταν συζητούνται θέματα προσωπικού ή οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού. δ) Οι εκπρόσωποι της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. διορίζονται από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά από πρόταση που υποβάλλεται από την οικεία Συνομοσπονδία εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έγγραφη ειδοποίησή της. Σε περίπτωση μη υποβολής της σχετικής πρότασης εντός της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προβαίνει στο διορισμό των εκπροσώπων αυτών κατά την κρίση του. ε) Ο Πρόεδρος, ο Κυβερνητικός Επίτροπος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τους αναπληρωτές τους διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τριετή θητεία, η οποία μπορεί να παραταθεί μέχρι το διορισμό των νέων άλλα όχι πέραν του τριμήνου και δεν επιτρέπεται η εκλογή ή ο διορισμός τους για περισσότερες από τρεις συνεχείς θητείες. στ) Χρέη γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου εκτελεί υπάλληλος του ΟΓΑ που ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τον Διοικητή του ΟΓΑ. ζ) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απουσιάζει επί τρεις συνεχείς συνεδριάσεις χωρίς σοβαρό λόγο, ο οποίος κρίνεται από το Δ.Σ., αντικαθίσταται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου. η) Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΓΑ, που συγκροτήθηκε με τη Φ.10034/26876/1090/17.1.2011 (ΥΟΔΔ 16) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου και όχι πέραν των δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. θ) Ο Διοικητής του ΟΓΑ, ο οποίος έχει επιλεγεί με τη διαδικασία του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, και διορίσθηκε με τη Φ.10034/22823/1318/26.7.2013 (ΥΟΔΔ 361) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας νομίμως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του. ι) Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη που αναφέρεται στον αριθμό και τη σύνθεση των μελών του Δ.Σ. του ΟΓΑ καταργείται.

Άρθρο 181ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο άρθρο 184 του ν. 3584/2007 (Α΄143) προστίθεται παράγραφος 3Α, που έχει ως εξής: «3Α. Επιτρέπεται απόσπαση υπαλλήλων Ο.Τ.Α., σε υπηρεσίες Υπουργείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού και αντίστροφα, για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων. Απόσπαση για προσωπικούς λόγους είναι δυνατή κατ’ εξαίρεση και εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η διάρκεια αποσπάσεως της παραγράφου αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη συνολικά. Με αίτηση του υπαλλήλου, η απόσπαση μπορεί να παρατείνεται για ένα (1) ακόμη έτος.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α) Οι προθεσμίες της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 4255/2014 (Α΄ 89) παρατείνονται κατά δεκαπέντε (15) ημέρες. β) Η προθεσμία της παρ. 4 του άρθρου 19 του ν. 4255/ 2014 (Α΄ 89) συντέμνεται κατά είκοσι (20) ημέρες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παρ. 3 του άρθρου 18 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4255/2014, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «β. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων δημοτικής ή τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των συμβούλων εξαιρούμενων των μονομελών οργάνων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α) Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 3870/2010 (Α΄ 138) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «α. Απαγορεύεται στους επικεφαλής των συνδυασμών, αντιπεριφερειάρχες, υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους να παρουσιάζουν αμέσως ή εμμέσως κάθε είδους εκπομπές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι οποίες μεταδίδονται από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, καθώς και από διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες εξαιρουμένων των προσωπικών ιστοσελίδων των υποψηφίων και των ιστοσελίδων των συνδυασμών.» β) Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 3870/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «β. Οι εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, των αντιπεριφερειαρχών, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες, υπό οποιαδήποτε μορφή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιτρέπεται, ως εξής:».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 121 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «α) Πιστοποιητικό εγγραφής του υποψηφίου στο δημοτολόγιο δήμου της οικείας περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιος.»

Άρθρο 182ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Δυνατότητα συνεργασίας με ιατρούς με ΑΠΥ στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. Η παρ. 1 του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, το ΚΕ.Λ.Π.ΝΟ., ο «Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών» και η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία τους και των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με ιατρούς κάθε ειδικότητας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από δικούς τους πόρους.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Δημοσίευση στατιστικών στοιχείων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης Στο άρθρο 6 του ν. 3892/2010 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής: «7. Για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και τη διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας του rebate και του clawback, μπορεί να δημοσιεύονται ή να χορηγούνται έναντι συνδρομής στατιστικά στοιχεία από τη λειτουργία της Εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν περιλαμβάνονται σε αυτά κανενός είδους προσωπικά δεδομένα. Με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζονται οι ακριβείς όροι και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για αστέγους Με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ιδρύονται μονάδες άμεσης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας αστέγων. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι φορείς λειτουργίας των μονάδων, οι παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας στο πλαίσιο των διατάξεων του ν. 1821/1988, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Δυνατότητα συνταγών για χρόνια νοσήματα Στο άρθρο 72 του ν. 3918/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στο τέλος της περίπτωσης 1 προστίθεται περίπτωση 1α ως εξής: «1α. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από εισήγηση του ΕΟΠΥΥ, προσδιορίζονται τα χρόνια νοσήματα για τα οποία παρέχεται η δυνατότητα μέχρι και εξαμηνιαίας συνταγής, με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις εκτέλεσής τους που έχουν και οι τρίμηνες συνταγές.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ανακατανομή μεταξύ νοσοκομείων των πιστώ σεων δεδουλευμένων εφημεριών− Καταβολή επιδόματος ευθύνης 1. Οι πιστώσεις των δεδουλευμένων εφημεριών ιατρικού προσωπικού ΕΣΥ του οικονομικού έτους 2013, οι οποίες έχουν προβλεφθεί και εγκριθεί, στο πλαίσιο του συνόλου των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας της ίδιας περιόδου, μπορούν να ανακατανέμονται μεταξύ των νοσοκομείων, με σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδίδεται εντός εξαμήνου από τη λήξη του οικονομικού έτους αναφοράς. 2. Οι πρόσθετες εφημερίες του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3868/2010 που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013 και κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο έτους 2014 και εγκρίθηκαν μεταγενέστερα από τις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι νόμιμες και εκκαθαρίζονται σε βάρος του προϋπολογισμού των νοσοκομείων. 3. Δαπάνες για την πληρωμή αποζημιώσεων εφημεριών των ιατρών του Γ.Π.Ν.Α. Σισμανόγλειου νοσοκομείου, καθώς και του παραρτήματος αυτού, 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ−ΕΤΑΜ Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουάριου έως και 30 Σεπτεμβρίου του έτους 2012, καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού και χωρίς την τήρηση των περί αναλήψεως υποχρεώσεων διατάξεων, δύνανται να εκκαθαριστούν άλως εξαιρετικά σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, τρέχοντος έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών με τα ανωτέρω διατάξεων. 4. Καταβάλλεται επίδομα σε υπαλλήλους νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., που άσκησαν και ασκούν καθήκοντα σε θέσεις ευθύνης, ήταν προϊστάμενοι και με απόφαση του αρμοδίου οργάνου ασκούν καθήκοντα σε κενή θέση ευθύνης ανώτερης βαθμίδας. Τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι τη λειτουργία των Σ.Ε.Π.. 5. Οι δαπάνες που αφορούν σε πράξεις των Διοικητών των Νοσοκομείων, που διενεργήθηκαν για την ομαλή λειτουργία τους και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, πριν τη τοποθέτηση Διοικητικών Συμβουλίων, είναι κανονικές και νόμιμες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Συμβάσεις ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ Στο άρθρο 20 του ν. 4238/2014 προστίθεται δεύτερη παράγραφος ως εξής: «Ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. δύναται να συνάψει συμβάσεις για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μηνών: α) με τους ιατρούς και οδοντιάτρους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν. 4238/2014 και δεν υπέβαλαν την αίτηση του άρθρου 17 παρ. 1 του νόμου αυτού, β) με τους ιατρούς και οδοντιάτρους που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4238/2014, γ) τους ιατρούς και οδοντιάτρους των οποίων οι συμβάσεις μίσθωσης έργου με τον ΕΟΠΥΥ που παρατάθηκαν με το άρθρο 23 του ν. 4208/2013 και έληξαν μέχρι 31.12.2013 και δ) τους ιατρούς που έχουν την επαγγελματική τους έδρα στην Κεφαλονιά. Όσον αφορά στους ιατρούς των παραπάνω κατηγοριών ορίζεται ανώτατος μηνιαίος αριθμός επισκέψεων έως διακόσιες (200) και αποζημίωση δέκα (10) ευρώ ανά επίσκεψη. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών καθορίζεται η αποζημίωση των οδοντιάτρων, καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια.»

Άρθρο 183ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τρίτο εδάφιο του άρθρου 72 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) διαγράφονται οι λέξεις «μέχρι τη σύσταση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.)».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η παράγραφος 1 του άρθρου 4Α της υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίζεται ειδικός διαχειριστής, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με σύμβαση έμμισθης εντολής, ο οποίος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της ειδικής διαχείρισης διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, που μεταβιβάζονται στο Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 2. Το έργο της ειδικής διαχείρισης πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το έργο της ειδικής διαχείρισης μπορεί να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον έτη.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 4Α της υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Ειδικότερα τα δικαιώματα της καταργηθείσας με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν: α) στη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος υπό το σήμα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και β) στις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος υπό το σήμα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4173/2013 (Α΄ 169) προστίθεται τέταρτο εδάφιο ως εξής: «Στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης: α) του ακινήτου με ΚΑΕΚ 050021505001, στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, επί της Λ. Μεσογείων 432. Το εν λόγω δικαίωμα αφορά και στα συστατικά, τα παραρτήματα και το σύνολο των κινητών εντός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του οπτικοακουστικού, εντύπου και φωτογραφικού αρχείου της καταργηθείσης ΕΡΤ Α.Ε. (μετά του μόνιμου αρχειακού χώρου, των πάσης φύσεως μηχανημάτων και μουσειακών αντικειμένων), β) του ακινήτου με ΚΑΕΚ 05057000108081043, στο Δήμο Ιλίου, επί της οδού Ραδιοφωνίας. Το σύνολο των κινητών εντός του κτιρίου, σύμφωνα με την έκθεση καταγραφής του, μεταβιβάζεται στη NEPIT AE κατά κυριότητα, νομή και κατοχή, και γ) των κέντρων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος, που προβλέπονται στον ακόλουθο πίνακα, μετά του συναφούς εξοπλισμού και εν γένει υποδομής που είναι απαραίτητα για την εκπομπή σήματος. Στη NEPIT A.E. παραχωρείται και το δικαίωμα χρήσης όλων των κέντρων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος μετά του συναφούς εξοπλισμού, που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα και χρησιμοποιούνταν από την καταργηθείσα ΕΡΤ Α.Ε. για την εκπομπή του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού της προγράμματος. Με την εφαρμογή της παρούσας για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης δεν θίγονται οι διατάξεις για την ειδική διαχείριση της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και ιδίως οι διατάξεις για την καταγραφή του συνόλου του ενεργητικού και του παθητικού της που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα αρμόδια όργανα της NEPIT Α.Ε. παρέχουν πρόσβαση και συνδρομή για την ακώλυτη διενέργεια της ειδικής διαχείρισης και την εκπλήρωση του σκοπού της. Άρθρο 184 Τροποποιήσεις των νόμων 2238/1994, 4174/2013, 4238/2014, 2960/2001, 2961/2001 και άλλες διατάξεις 1. Στο τέλος της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 (Α΄ 151) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων κατά το οικονομικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και δεν αποκτούν εισόδημα από ακίνητα, τα εισοδήματά τους αυτά φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών − συνταξιούχων.» 2. α. Η περίπτωση η΄ του άρθρου 18 του ν.2238/1994 αντικαθίσταται ως εξής: «η) Προκειμένου για αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες του άρθρου 16 φυσικού προσώπου που έχει τη φορολογική του κατοικία στην αλλοδαπή.» β. Οι διατάξεις της ως άνω παραγράφου έχουν εφαρμογή για τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες που πραγματοποιούνται κατά το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013). 3. Στο άρθρο 50 του ν. 4238/2014 (Α΄ 38) προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής: «γ) Οι διατάξεις των εδαφίων 1 και 2 της παραγράφου α΄ του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για υποθέσεις που είχαν εισαχθεί στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/1994, με αίτημα διοικητικού συμβιβασμού, και δεν εξετάστηκαν από αυτή έως τις 31.12.2013, εφόσον ο φορολογούμενος δεν έχει ασκήσει σχετική προσφυγή ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων ή έχει παραιτηθεί από προσφυγή που ασκήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τέταρτου του ν. 4183/2013 (Α΄186). Η σχετική αίτηση του φορολογούμενου προς την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης του άρθρου 63 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) εξετάζεται μόνο εφόσον υποβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.» 4. α. Η παρ. 27 του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170), όπως προστέθηκε με το άρθρο 50 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287), αντικαθίσταται ως εξής: «27. Αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίες έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του Κώδικα Φ.Π.Α., που κυρώθηκε με το ν. 2859/2000, όπως αυτός ισχύει μέχρι 31.12.2013, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 31.8.2014 ή μέχρι την έκδοση αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, εφόσον αυτές εκδοθούν σε προγενέστερο χρόνο.» β. Η διάταξη της παρούσας παραγράφου ισχύει από την 31η Μαρτίου 2014.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 (Α΄ 58), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 26 του ν. 3943/2011 (Α΄ 66), αντικαθίσταται ως εξής: «5. Επιτρέπεται μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας, συναρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), η δημοσίευση του ΑΦΜ, του αντικειμένου των εργασιών, της ημερομηνίας έναρξης και λήξης εργασιών και της επαγγελματικής εγκατάστασης των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, καθώς και κάθε φυσικού προσώπου με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Η περαιτέρω χρήση των πληροφοριών του προηγούμενου εδαφίου γίνεται πάντοτε με την επιφύλαξη της τήρησης των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ν.2472/1997, Α΄ 50), όπως αυτές κάθε φορά ισχύουν.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στην περίπτωση θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 78 του ν. 2960/2001 (Α΄ 265) και μετά από τη φράση «Σ.Ο. 2701, 2702 και 2704» προστίθενται οι λέξεις «και η ηλεκτρική ενέργεια του κωδικού της Σ.Ο. 2716».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Στο άρθρο 44 του ν.4111/2013 (Α΄ 18) προστίθεται νέα παράγραφος 2 ως εξής: «2. Για το οικονομικό έτος 2014 και εξής, ως έτος πρώτης κυκλοφορίας των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα από τον ΟΔΔΥ, θεωρείται το έτος που τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ ή του ΕΟΧ προ της πώλησής τους από τον ΟΔΔΥ. Εάν το πρώτο έτος κυκλοφορίας δεν αποδεικνύεται, ως έτος πρώτης κυκλοφορίας θεωρείται το έτος που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας που χορηγήθηκε μετά τη μεταβίβασή τους από τον ΟΔΔΥ.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η παρ. 2 του άρθρου 10 του ν.4224/2013 (Α΄ 288) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η σύμβαση εκχώρησης συνάπτεται μεταξύ του εκκαθαριστή του νομικού προσώπου, ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του εκχωρητή, και του Προϊσταμένου της αρμόδιας φορολογικής αρχής του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου, ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του Δημοσίου, εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της πρώτης παραγράφου. Η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης εκχώρησης πέραν των τριάντα (30) ημερών δεν επηρεάζει την εγκυρότητά της ή τη δυνατότητα δικαστικής χρήσης της. Η σύναψη της σύμβασης εκχώρησης γίνεται χωρίς υποχρέωση καταβολής τέλους χαρτοσήμου, καθώς και οποιουδήποτε άλλου τέλους, φόρου ή εισφοράς. Μετά την αναγγελία της εκχώρησης στους οφειλέτες, το Δημόσιο υπεισέρχεται αυτοδικαίως στα δικαιώματα του εκχωρητή και δύναται να παρίσταται και ως πολιτικώς ενάγον σε κάθε ποινική δίκη είτε έχει ολοκληρωθεί σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό είτε άρχεται μετά το χρόνο αυτόν, σχετική με αδίκημα, με το οποίο συνδέονται οι εκχωρηθείσες απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και οποιουδήποτε διαπραχθέντος και/ή διαπραττομένου αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και από τρίτα πρόσωπα, ακόμη και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και του Αρείου Πάγου, εφόσον στον προηγούμενο βαθμό δικαιοδοσίας έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής του εκχωρητή, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης νόμου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Η παράγραφος 6 του άρθρου 82 του Κώδικα διατάξεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια, ο οποίος κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 2961/2001 (Α΄ 266) αντικαθίσταται ως εξής: «6. Με πράξη της Φορολογικής Διοίκησης επιτρέπεται η εξόφληση του συνόλου ή μέρους οφειλόμενου φόρου κληρονομιάς από οφειλέτη που βρίσκεται σε αδυναμία να τον καταβάλει με μετρητά, μετά από αίτησή του, με μεταβίβαση στο Ελληνικό Δημόσιο της πλήρους κυριότητας ολοκλήρου αξιόλογου κληρονομιαίου ή άλλου ακινήτου, το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και δεν βαρύνεται με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα, αγωγή ή άλλο βάρος. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται στον οφειλέτη η τυχόν διαφορά μεταξύ της αξίας του ακινήτου που προσφέρεται και του φόρου κληρονομιάς που οφείλεται. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζεται η διαδικασία εξόφλησης του φόρου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Η παρ. 8 του άρθρου 31 του ν. 2778/1999 (A΄ 295) αντικαθίσταται ως εξής: «8. Οι διατάξεις των ανωτέρω παραγράφων 1 έως 6, εφαρμόζονται και στις θυγατρικές των ΑΕΕΑΠ εταιρείες των περιπτώσεων δ΄ και ε΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του παρόντος νόμου και ισχύουν από την έναρξη εφαρμογής του ν. 4141/2013 (Α΄ 81).»

Άρθρο 185ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στον Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), όπως ισχύει, προστίθεται νέο άρθρο 39β, ως εξής: «Άρθρο 39β Ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής 1. Κατά παρέκκλιση των γενικών διατάξεων του παρόντος Κώδικα, των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τις πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ, μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος του παρόντος άρθρου. 2. Για τα πρόσωπα που εντάσσονται στο ειδικό αυτό καθεστώς: α) Ο φόρος καθίσταται απαιτητός κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής ή μέρους αυτής που αφορά τις πραγματοποιούμενες από τα πρόσωπα αυτά φορολογητέες πράξεις. β) Ο φόρος εισροών εκπίπτεται κατά το χρόνο πληρωμής του τιμήματος ή μέρους αυτού που αφορά τις φορολογητέες πράξεις που λαμβάνουν από άλλους υποκείμενους στο φόρο. 3. Οι υποκείμενοι στο φόρο λήπτες παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από τα πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς, εκπίπτουν το φόρο που αναλογεί στις πράξεις αυτές κατά το χρόνο πληρωμής του τιμήματος. 4. Στο ειδικό καθεστώς δεν υπάγονται οι ακόλουθες πράξεις: α) Παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών οι οποίες απαλλάσσονται από το φόρο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 έως 28β. β) Εισαγωγές αγαθών. γ) Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών. δ) Πράξεις για τις οποίες υπόχρεος για την καταβολή του φόρου καθίσταται ο λήπτης των αγαθών ή υπηρεσιών. ε) Λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών. στ) Πράξεις για τις οποίες ο τόπος φορολόγησης δεν βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. 5. Η ένταξη στο ειδικό καθεστώς πραγματοποιείται με υποβολή δήλωσης στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης, ισχύει από την έναρξη της επόμενης φορολογικής περιόδου και δεν μπορεί να παύσει πριν τη λήξη της επόμενης διαχειριστικής περιόδου. 6. Στο ειδικό καθεστώς δεν μπορεί να ενταχθεί υποκείμενος στο φόρο, ο οποίος αποδεδειγμένα κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων δεν έχει υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος ή καταστάσεις πελατών − προμηθευτών ή έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις που συνιστούν φοροδιαφυγή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 παράγραφος 2 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. 7. Οι υποκείμενοι στο φόρο που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς υποχρεούνται να αναγράφουν στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδουν την ένδειξη «ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής − άρθρο 226.7α Οδηγίας 2006/112/ΕΚ». 8. Οι υποκείμενοι στο φόρο που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς υποχρεούνται να τηρούν τα λογιστικά αρχεία τους με τρόπο που να διαπιστώνονται οι εισπράξεις και οι πληρωμές της αντιπαροχής για παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιούν ή λαμβάνουν και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για τις εν λόγω εισπράξεις και πληρωμές. Επίσης οι υποκείμενοι στο φόρο, που λαμβάνουν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, από υποκείμενους του ειδικού καθεστώτος, υποχρεούνται να τηρούν τα λογιστικά αρχεία τους με τρόπο που να διαπιστώνονται οι πληρωμές που πραγματοποιούν για τις εν λόγω πράξεις και να παρέχουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στη Φορολογική Διοίκηση για τις εν λόγω πληρωμές. 9. Ο υποκείμενος στο φόρο δεν μπορεί να παραμείνει στο ειδικό καθεστώς στην περίπτωση που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις, όπως ορίζονται από αυτό ή υποπίπτει σε φορολογικές παραβάσεις που συνιστούν φοροδιαφυγή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 παράγραφος 2 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Στην περίπτωση αυτή η Φορολογική Διοίκηση ενημερώνει εγγράφως και αιτιολογημένα τον υποκείμενο και η έξοδος από το καθεστώς ισχύει από τη φορολογική περίοδο που έπεται της εν λόγω ειδοποίησης. Επίσης το ειδικό καθεστώς παύει να ισχύει για την επόμενη διαχειριστική περίοδο για υποκείμενους στο φόρο, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Ο υποκείμενος στο φόρο μπορεί να ζητήσει την έξοδό του από το ειδικό καθεστώς με δήλωση που υποβάλλει στη Φορολογική Διοίκηση και η έξοδος αυτή θα ισχύει από την επόμενη διαχειριστική περίοδο. 10. Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καθορίζονται: α) Ο τύπος, το περιεχόμενο και ο χρόνος υποβολής της δήλωσης ένταξης ή εξόδου από το ειδικό καθεστώς του παρόντος άρθρου. β) Ο τρόπος τήρησης των λογιστικών αρχείων, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος της είσπραξης ή πληρωμής του οφειλόμενου φόρου, καθώς και ο τρόπος είσπραξης και πληρωμής. γ) Ο τρόπος ηλεκτρονικής ενημέρωσης της Φορολογικής Διοίκησης. δ) Κάθε άλλο θέμα που απαιτείται για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι διατάξεις της παραγράφου 1 ισχύουν για συναλλαγές που πραγματοποιούνται από 1ης Οκτωβρίου 2014 και εφεξής.

Άρθρο 186Ρύθμιση ζητημάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και διορθώσεις του ν. 4254/2014ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Από 1.1.2014 στις αποδοχές των Γενικών Διευθυντών Οικονομικών Υπηρεσιών του άρθρου 3Β του ν. 2362/1995 (Α΄ 247), όπως συμπληρώθηκε με τις όμοιες του άρθρου 1 παρ.16 του ν.4038/2012 (Α΄ 14), που τοποθετήθηκαν μετά την 1.11.2011 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και αμείβονται με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του ν.4024/2011 (Α΄ 226), συμπεριλαμβάνεται και το ποσό της παραγράφου 2 του άρθρου 29 του ίδιου νόμου, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό που υπολογίσθηκε για τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης του ίδιου φορέα την 1.11.2011.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Χρηματικές ενισχύσεις που καταβλήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), σε κατοίκους των Νήσων Ρόδου, Καλύμνου και Ψερίμου, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013, θεωρούνται ως νομίμως καταβληθείσες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α) Η Κεντρική και οι περιφερειακές Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι δυνατόν να στελεχώνονται με προσωπικό κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που συμμετείχε σε διαδικασίες επιλογής του Ανώτατου Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ή φορέων των οποίων οι πίνακες ελέγχονται από το ΑΣΕΠ, με τίτλους σπουδών οικονομικών ή νομικών επιστημών και περιλαμβάνεται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων, οι οποίοι δημοσιεύτηκαν από 1.1.2009 έως 31.12.2012, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει διοριστεί. β) Η πλήρωση των θέσεων θα διενεργείται κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών με Δημόσια Πρόσκληση του ΑΣΕΠ, στην οποία θα εξειδικεύονται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Η επιλογή θα πραγματοποιείται από το ΑΣΕΠ, εκ των πινάκων διοριστέων, όπως αυτοί δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με βάση τη χρονική σειρά δημοσίευσης στα αντίστοιχα ΦΕΚ και εντός του κάθε πίνακα διοριστέων, με βάση τη φθίνουσα σειρά βαθμολογίας τους και τούτο εφόσον δεν έχουν διοριστεί κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη δημόσια πρόσκληση του ΑΣΕΠ. Αν συμπέσει η παλαιότητα πινάκων γραπτού διαγωνισμού με άλλους οριστικούς πίνακες διοριστέων, προηγούνται οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε πίνακες γραπτού διαγωνισμού. Ο πίνακας των επιλεγομένων από το ΑΣΕΠ αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών. γ) Στην αίτηση συμμετοχής, οι υποψήφιοι θα αναγράφουν κατά σειρά προτίμησης τις θέσεις τις οποίες επιθυμούν να καταλάβουν. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο είχε δημοσιευθεί ο πίνακας διοριστέων στον οποίο περιλαμβάνονται και από υπεύθυνη δήλωση στην οποία οι υποψήφιοι θα δηλώνουν: α) ότι δεν έχουν διοριστεί ή προσληφθεί με βάση τον πίνακα αυτόν και β) ότι με το διορισμό τους παύει κάθε αξίωση για διορισμό στον φορέα στον οποίο είχαν διατεθεί αρχικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στην παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 285/1979, όπως αντικαταστάθηκε από την περίπτωση 5 της υποπαραγράφου ΣΤ.12 της παραγράφου ΣΤ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α΄ 85), η λέξη «Περιφερειάρχης» αντικαθίσταται από τις λέξεις «Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3α του ν. 2557/ 1997 (Α΄ 271), όπως αντικαταστάθηκε από την περίπτωση 1α της υποπαραγράφου ΣΤ.4 της παραγράφου ΣΤ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α΄ 85) αντικαθίσταται, ως εξής: «3.α. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία στην Ελλάδα στην ελληνική γλώσσα οφείλει να καθορίζει την τιμή διάθεσής τους στο κοινό, καθώς και τις πρόσθετες παροχές που μπορούν να προσφέρονται στο κοινό και να ενημερώνει για την τιμή και τις πρόσθετες παροχές όσους προμηθεύονται αντίτυπα του βιβλίου για διάθεση στο κοινό.»

Άρθρο 187Οικισμός Βλητικός Σταθμός ΚαισαριανήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η έκταση του πρώην στρατοπέδου Βλητικού Σταθμού Καισαριανής που περικλείεται με μαύρη διακεκομμένη γραμμή, με στοιχεία 1, 2, 3,..... 36, 37, 1 όπως φαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι οικιστική και δεν εφαρμόζονται γι’ αυτήν οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Τυχόν εκδοθείσες πράξεις κατ’ εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας αίρονται αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Επί της ως άνω εκτάσεως ανακαλείται κάθε ισχύουσα παραχώρηση προς τρίτους με σκοπό την προστασία αυτής και απαγορεύεται εφεξής η ανέγερση νέων κτιρίων ή η προσθήκη σε υφιστάμενα κτίρια. Με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, καθώς και ειδικές ζώνες πυρασφάλειας μετά από γνώμη της οικείας πυροσβεστικής υπηρεσίας στα όρια της εκτάσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών εγγραφών επί της ως άνω εκτάσεως, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Άρθρο 188ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για την κατάταξη στους βαθμούς, στα μισθολογικά κλιμάκια και τον υπολογισμό της υπερβάλλουσας μείωσης των υπαλλήλων της κατηγορίας ΠΕ του Υπουργείου Οικονομικών του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 8Κ/2008, που κυρώθηκε με την αριθμ. 940/11.5.2010 απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Α.Σ.Ε.Π. (Γ΄ 412), των υπαλλήλων της κατηγορίας ΠΕ του ίδιου Υπουργείου, του διαγωνισμού 2Ε/2007, που κυρώθηκε με την αριθμ. 319/17.2.2010 απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Α.Σ.Ε.Π. (Γ΄ 120), των υπαλλήλων που διορίσθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 στο Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν των αριθμ. 30256/28.2.2002 (Β΄ 299) και 1019/5.8.2003 (Β΄ 1166) αποφάσεων του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των αριθμ. 15/2Γ/2002 και 2/1Γ/2004 προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 3 του ν. 2643/1998 και της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3227/2004, καθώς και των αποφοίτων της ΚΑ΄ εκπαιδευτικής σειράς της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., που τοποθετήθηκαν στο ίδιο Υπουργείο εφαρμόζονται αποκλειστικά από 1.5.2014 οι διατάξεις των άρθρων 28 και 29 του ν. 4024/2011, χωρίς να είναι δυνατός ο υπολογισμός τυχόν πλασματικού χρόνου για την περαιτέρω βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και χωρίς να είναι δυνατή η αναδρομική λήψη διαφοράς αποδοχών για το προηγούμενο από την ημερομηνία αυτή χρονικό διάστημα πραγματικής υπηρεσίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου έχουν ανάλογη εφαρμογή από 1.5.2014: α. Στο προσωπικό που μετατάχθηκε σε κενές οργανικές θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. β. Στο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, που μεταφέρθηκε από τον Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε. με την αριθμ. Δ6Β1036140ΕΞ2012 (Β΄ 606) κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών. γ. Στο προσωπικό που μετατάχθηκε στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 39 του ν.4024/2011.

Άρθρο 189

Οι διατάξεις του π.δ. 11 (Α΄ 17, 27.1.2014), που αφορούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές μέσω πανελλήνιων εξετάσεων τίθενται σε ισχύ για πρώτη φορά από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2015.

Άρθρο 190Έναρξη ισχύος (άρθρο 162 της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ)ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 1−166 του παρόντος νόμου περιλαμβανομένων των εξουσιοδοτικών διατάξεων αυτού, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2014, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του. Ειδικώς όμως η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 57−59 και 154 αρχίζει από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κατά παρέκκλιση από την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, η ισχύς των άρθρων 121 έως και 124 και από 126 έως και 132 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2016. Ειδικότερα, το απόθεμα ασφαλείας G−SII της παραγράφου 4 του άρθρου 124 εφαρμόζεται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2016 κατά τον εξής τρόπο: α) το 25% αυτού έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, β) το 50% αυτού έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, γ) το 75% αυτού έως την 31η Δεκεμβρίου 2018, και δ) το 100% αυτού από την 1η Ιανουαρίου 2019.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα ιδρύματα εφαρμόζουν τις οριζόμενες στην περίπτωση στ΄ του άρθρου 86 αρχές στις αποδοχές που αποδίδονται για υπηρεσίες ή επιδόσεις που παρέχονται από την 1η Ιανουαρίου 2014 και εφεξής, ανεξάρτητα από το χρόνο σύναψης των συμβάσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 178 εφαρμόζονται από το χρόνο ισχύος του άρθρου 7 του ν. 4111/ 2013.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η έναρξη ισχύος των λοιπών διατάξεων ορίζεται στην ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του. Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους. Αθήνα, 5 Mαΐου 2014 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ−ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους. Αθήνα, 5 Mαΐου 2014 Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ