107 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4261/2014

Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Άρθρο 173 - Ρυθμίσεις σχετικά με τα τυχερά παίγνια
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 19
05 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 107
5 Μαΐου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4261
Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 19

Μετά το άρθρο 52 του ν. 4002/2011 προστίθεται άρθρο 52Α ως εξής: «Άρθρο 52Α 1. Οι έλεγχοι διοργάνωσης και διεξαγωγής κάθε είδους παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή/και πιστοποίηση του καταστήματος, των παιγνιομηχανημάτων και των παιγνίων, που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ, στην περίπτωση των καταστημάτων, παιγνιομηχανημάτων και παιγνίων του άρθρου 39 του νόμου αυτού, καθώς και κάθε άλλων αδειοδοτημένων καταστημάτων, παιγνιομηχανημάτων και παιγνίων από την Ε.Ε.Ε.Π.. 2. Ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες στο νόμο και τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων διοικητικές κυρώσεις και με την επιφύλαξη της διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 54 του νόμου αυτού τα κάθε είδους παιγνιομηχανήματα ή/και εξοπλισμός ή/και μέσα διεξαγωγής παιγνίων, που καταλαμβάνονται, κατά τη διάρκεια των παραπάνω ελέγχων, να μην διαθέτουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση ή άδεια καταλληλότητας, αφού καταγραφούν και αποτυπωθούν φωτογραφικά, καταστρέφονται επιτόπου από τα όργανα που πραγματοποιούν τους ελέγχους αυτούς. Για την καταστροφή συντάσσεται ειδικό πρακτικό. Με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. ορίζεται η διαδικασία καταστροφής και ο τύπος και το περιεχόμενο του συντασσόμενου ειδικού πρακτικού. 3. Πρόσωπα που εισάγουν ή/και εμπορεύονται κάθε είδους εξοπλισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, καταγράφονται σε ειδικό μητρώο που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.. Η εισαγωγή ή/και εμπορία του παραπάνω εξοπλισμού από πρόσωπο που δεν είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο αυτό απαγορεύεται. 4. Η με κάθε τρόπο διάθεση σε τρίτο και η διακίνηση κάθε είδους εξοπλισμού διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση και τον έλεγχο της Ε.Ε.Ε.Π.. Με απόφασή της ορίζεται η ακολουθούμενη διαδικασία και τα τηρούμενα έγγραφα. 5. Πρόσωπο το οποίο εισάγει ή/και εμπορεύεται ή/και διαθέτει με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτο ή/και διακινεί το ίδιο ή μέσω χρήσης υπηρεσιών μεταφοράς τρίτων κάθε είδους εξοπλισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πλην παιγνιόχαρτων, χωρίς να είναι καταγεγραμμένο στο ειδικό μητρώο της Ε.Ε.Ε.Π. ή/και χωρίς να έχει λάβει την εκ των προτέρων έγκριση για τη διάθεση ή/και διακίνηση του εξοπλισμού αυτού, θεωρείται διοργανωτής τυχερών παιγνίων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και τιμωρείται με τις ποινές που προβλέπει η περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 52 του νόμου αυτού.»