107 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4261/2014

Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Άρθρο 173 - Ρυθμίσεις σχετικά με τα τυχερά παίγνια
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6
05 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 107
5 Μαΐου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4261
Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι περιπτώσεις α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 7 του άρθρου 28 του ν. 4002/2011, αντικαθίσταται ως εξής: «α. Ποσοστό 0,5% επί του μικτού κέρδους (GGR) όλων των τυχερών παιγνίων, που διεξάγονται στην Ελληνική Επικράτεια. Με την παρούσα διάταξη τροποποιούνται αντίστοιχα οι κείμενες διατάξεις που, ορίζουν την κατά περίπτωση οικονομική συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στo μικτό κέρδος τυχερών παιγνίων, η οποία μειώνεται κατά ίδιο ποσοστό. β. Ποσοστό 10% επί των επιβαλλόμενων διοικητικών προστίμων του άρθρου 51 του παρόντος νόμου, καθώς και επί των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται από την Ε.Ε.Ε.Π., με βάση άλλες διατάξεις, που αφορούν τους λοιπούς εν λειτουργία φορείς αδειοδότησης και ελέγχου, από την ημερομηνία κατά την οποία η Ε.Ε.Ε.Π. θα αναλάβει την άσκηση των αρμοδιοτήτων των φορέων αυτών, όπως και επί εκείνων που έχουν ήδη επιβληθεί, αλλά δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Τα παραπάνω πρόστιμα εισπράττονται από την Ε.Ε.Ε.Π., η οποία, στο τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα, αποδίδει ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) του ποσού των προστίμων που έχει εισπραχθεί, στο Ελληνικό Δημόσιο. γ. Τα διοικητικά τέλη και παράβολα που ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού, καθώς και όσα προβλέπονται να καταβάλλονται, με βάση άλλες διατάξεις, σε λοιπούς εν λειτουργία φορείς αδειοδότησης και ελέγχου, τις αρμοδιότητες των οποίων αναλαμβάνει η Ε.Ε.Ε.Π..»