258 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4310/2014

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ − ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Άρθρο 68 - Μεταβατικές ρυθμίσεις
08 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 258
8 Δεκεμβρίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4310
Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 68Μεταβατικές ρυθμίσειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο τίτλος σπουδών της Ε.Π.Α.Θ. που κατέχουν οι εξομοιούμενοι απόφοιτοι της Ε.Π.Α.Θ. με τους πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 15 του ν. 4283/2014 (Α΄189) και υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης, εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά το δικαίωμα διορισμού στο μειονοτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 3 του ν. 695/1977.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καταργούνται: α) η παρ. 9 του άρθρου 14 του ν. 2640/1998 (Α΄ 206), β) η παρ. 8 και η παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 2817/2000 (Α΄ 78), γ) το άρθρο 1 του ν. 2341/1995 (Α΄ 208) και δ) το άρθρο 32 του π.δ. 1/2003 (A΄ 1).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται «Συντονιστής Μειονοτικών Σχολείων», εφεξής θα νοείται ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης. Ο κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου υπηρετών στη θέση του Συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετείται σε θέση Σχολικού Συμβούλου για τη Δευτεροβάθμια Μειονοτική Εκπαίδευση, η οποία καταργείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση την 31.8.2015.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης Προϊσταμένου του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης και μέχρι την επόμενη τοποθέτηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης, διορίζεται, κατά παρέκκλιση και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3848/2010, Προϊστάμενος Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης ύστερα από εισήγηση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης, εν ενεργεία εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος έχει ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί οκτώ (8) έτη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων τουλάχιστον τα έξι (6) στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων σχολικών συμβούλων μειονοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διορίζονται, κατά παρέκκλιση και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3848/2010, στις θέσεις αυτές με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης εν ενεργεία εκπαιδευτικοί του μειονοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιστοίχως με προϋπηρεσία στο μειονοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιστοίχως, τουλάχιστον δέκα (10) ετών. Η θητεία των σχολικών συμβούλων του προηγούμενου εδαφίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τεσσάρων (4) ετών και σε κάθε περίπτωση λήγει αυτοδικαίως με το διορισμό και την τοποθέτηση των σχολικών συμβούλων μειονοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιλεγούν στην πρώτη μετά την ως άνω τετραετία σχετική προκήρυξη του άρθρου 18 του ν. 3848/2010.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και υπηρετούν σε θέσεις του μειονοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και υπηρετούν σε θέσεις του ελληνόγλωσσου εκπαιδευτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τίθενται στη διάθεση των οικείων Π.Υ.Σ.Π.Ε. για επανατοποθέτησή τους από το σχολικό έτος 2015−2016.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων στα υπηρεσιακά συμβούλια διεξάγονται εντός τριμήνου από την ημερομηνία ισχύος του. Μέχρι την εκλογή και το διορισμό των αιρετών μελών μετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ορίζονται κατά τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 10 του π.δ. 1/2003 (A΄ 1). Μέχρι την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, ειδικά στα Π.Υ.Σ.Π.Ε., Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, όταν συζητούνται θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικού του ελληνόγλωσσου προγράμματος των μειονοτικών σχολείων, μπορεί να συμμετέχει, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο αιρετός ή ο αναπληρωτής του που εξελέγησαν στις εκλογές της 5.11.2014 για το Υ.Σ.Μ.Ε..

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ