139 Α' 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2012

Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ −ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
14 Ιουνίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 139
14 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 1 περιπτώσεις ζ και στ του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις.» (Α΄ 35).
β) Τις διατάξεις του ν. 3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄ 311), περί ιεραρχίας, προαγωγών και αποστρατείας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 98).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
3. Την αριθ. «98/2012» Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του Υπουργού
Προστασίας του Πολίτη αποφασίζουμε:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ΙΕΡΑΡΧΙΑ −ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Άρθρο 1Ιεραρχία και αρχαιότητα Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η στρατιωτική ιεραρχία περιλαμβάνει την ιεραρχία των βαθμών και την ιεραρχία των καθηκόντων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ανάλογα με τη θέση τους στην ιεραρχία των βαθμών έχουν μεταξύ τους την ιδιότητα του ανωτέρου ή του κατωτέρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι ομοιόβαθμοι Αξιωματικοί ανάλογα με την αρχαιότητά τους και την κατηγορία στην οποία ανήκουν, έχουν μεταξύ τους την ιδιότητα του αρχαιοτέρου ή του νεοτέρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Μεταξύ ομοιοβάθμων Αξιωματικών, που συνδέονται με σχέση διοικητικής υπαγωγής ή εξάρτησης, η αρχαιότητα έχει την ίδια ισχύ που έχει και η διαφορά του βαθμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η ιεραρχία των καθηκόντων είναι η κλίμακα της διοίκησης. Αναλόγως με τη θέση που έχουν οι Αξιωματικοί στην ιεραρχία των καθηκόντων, έχουν οι μεν προς τους δε την ιδιότητα του προϊσταμένου ή του υφισταμένου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η ιεραρχία των καθηκόντων βρίσκεται σε αρμονία με την ιεραρχία των βαθμών, ή την αρχαιότητα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η αρχαιότητα των Αξιωματικών σε κάθε βαθμό προσδιορίζεται από το χρόνο κτήσης του βαθμού αυτού, πλην των ειδικών περιπτώσεων που καθορίζονται στις διατάξεις του παρόντος. Ως χρόνος κτήσης του βαθμού λογίζεται η χρονολογία υπογραφής του προεδρικού διατάγματος με το οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός ή γι’ αυτούς που προάγονται αναδρομικά, η συγκεκριμένη αναδρομική χρονολογία κτήσης του βαθμού που καθορίζεται στο προεδρικό διάταγμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά κατά τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγματος, στην περίπτωση ταυτόχρονης προαγωγής ομοιοβάθμων, η αρχαιότητα προσδιορίζεται από εκείνη του αμέσως προηγούμενου βαθμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Η αρχαιότητα που αποκτούν οι Αξιωματικοί κάθε κατηγορίας διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, εκτός αν επέλθουν μεταβολές λόγω: α) Απώλειας αρχαιότητας σύμφωνα με τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις. β) Μη συμπλήρωσης από υπαιτιότητά τους, των τυπικών προς προαγωγή προσόντων. γ) Προαγωγής εν ενεργεία μονίμων Αξιωματικών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., που αναδείχθηκαν ή αναδεικνύονται Ολυμπιονίκες σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα κατά τη διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων. δ) Κρίσης τους ως παραμενόντων στον ίδιο βαθμό. ε) Προαγωγής επ’ανδραγαθία, ή λόγω διακεκριμένης πράξης. στ) Προαγωγής Αξιωματικών αποφοίτων της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.), ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), καθώς και κάτοχοι διπλώματος Αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού Γ΄ τάξεως, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Οι κατατασσόμενοι ως Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Οικονομικού ή Νομικού, από την κατάταξή τους και με βάση τη σειρά επιτυχίας τους, εντάσσονται στην επετηρίδα της κατηγορίας τους, ως Ανθυποπλοίαρχοι Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ανάλογης ειδικότητας. Οι κατατασσόμενοι ως Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Ιερέα, εντάσσονται από την κατάταξή τους στην επετηρίδα της κατηγορίας τους, ως Ανθυποπλοίαρχοι Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ανάλογης ειδικότητας. Οι κατατασσόμενοι ως Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Ειδικής Μονιμότητας, μετά την αποφοίτησή τους από την οικεία σχολή, εντάσσονται κατά αρχαιότητα, σύμφωνα με το βαθμό αποφοίτησης τους, στην επετηρίδα της κατηγορίας τους, ως Σημαιοφόροι Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Ειδικής Μονιμότητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Οι μετατασσόμενοι ως Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Ιερέα ή Νομικού, εντάσσονται ως Σημαιοφόροι Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχης ειδικότητας, στην επετηρίδα των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. της κατηγορίας τους, με βάση τη σειρά κρίσης τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Η υπάρχουσα στην επετηρίδα σειρά αρχαιότητας δε διαταράσσεται από αναδρομική προαγωγή, που ενεργείται με βάση ειδικές διατάξεις, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Οι Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ανεξάρτητα από την αρχαιότητα που αποκτούν εντασσόμενοι σύμφωνα με αυτή στην οικεία επετηρίδα τους, έχουν και μεταξύ τους μία γενική σειρά αρχαιότητας, η οποία ειδικά για τους ομοιόβαθμους διαφορετικής προέλευσης που προάγονται το ίδιο ημερολογιακό έτος ορίζεται ως εξής: α) Αξιωματικοί που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. β) Αξιωματικοί ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Ιερέα, Οικονομικού και Νομικού. γ) Αξιωματικοί που προέρχονται από τη Σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ή αθλητές από βαθμοφόρους Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στους οποίους απονεμήθηκε ο βαθμός του Σημαιοφόρου. δ) Αξιωματικοί που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. ε) Αξιωματικοί Ειδικής Μονιμότητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Οι μόνιμοι εν ενεργεία Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. από το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου και άνω είναι αρχαιότεροι των εφέδρων Αξιωματικών που δε μονιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Οι μόνιμοι εν ενεργεία Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. θεωρούνται πάντοτε αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων εφέδρων, οι οποίοι ανακαλούνται στην ενεργό υπηρεσία, υπό την επιφύλαξη των ειδικότερων διατάξεων περί εφεδρείας.

Άρθρο 2Ιεραρχία και αρχαιότητα Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και ΛιμενοφυλάκωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η αρχαιότητα των Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφυλάκων σε κάθε βαθμό προσδιορίζεται από το χρόνο κτήσης του βαθμού. Ως ημερομηνία κτήσης του βαθμού λογίζεται η ημερομηνία υπογραφής της πράξης ονομασίας ή προαγωγής στο βαθμό, ή επί αναδρομικής προαγωγής η καθοριζόμενη στην πράξη αυτή ημερομηνία. Στην περίπτωση ταυτόχρονης προαγωγής ομοιοβάθμων, η αρχαιότητα προσδιορίζεται από εκείνη του αμέσως προηγούμενου βαθμού, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η αρχαιότητα που αποκτούν οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και οι Λιμενοφύλακες κατά την έξοδό τους από την οικεία παραγωγική σχολή, οι οποίοι ονομάζονται Κελευστές και Λιμενοφύλακες αντίστοιχα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, εκτός αν επέλθουν μεταβολές λόγω: α) Απώλειας αρχαιότητας, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. β) Μη συμπλήρωσης από υπαιτιότητά τους, των τυπικών προς προαγωγή προσόντων. γ) Κρίσης τους ως παραμενόντων στον ίδιο βαθμό. δ) Προαγωγής αθλητών στο βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. ε) Προαγωγής Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. αποφοίτων της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι είναι πτυχιούχοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.ΤΕ.Ε.), ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή είναι κάτοχοι διπλώματος Αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού Γ΄ τάξεως, μετά από ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. στ) Προαγωγής επ’ ανδραγαθία ή λόγω διακεκριμένης πράξης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι Ανθυπασπιστές, καθώς και οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ανεξάρτητα από την αρχαιότητα που αποκτούν εντασσόμενοι σύμφωνα με αυτή στην οικεία επετηρίδα, έχουν και μεταξύ τους μία γενική σειρά αρχαιότητας, η οποία ειδικά για τους ομοιόβαθμους διαφορετικής προέλευσης που προάγονται κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος, ορίζεται ως εξής: α) Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί προερχόμενοι από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. β) Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί ειδικότητας Υγειονομικού και γ) Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί προερχόμενοι από Λιμενοφύλακες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι κατατασσόμενοι ως Υπαξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού, από την κατάταξή τους και με βάση τη σειρά επιτυχίας τους, εντάσσονται στην επετηρίδα της κατηγορίας τους, ως Κελευστές Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχης ειδικότητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 1 του παρόντος προεδρικού διατάγματος, εφαρμόζονται αναλόγως και στους Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες.

Άρθρο 3Βαθμοί Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι βαθμοί των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και η αντιστοιχία τους με εκείνους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι: Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Στρατός Ξηράς Πολεμικό Ναυτικό Πολεμική Αεροπορία Ελληνική Αστυνομία Πυροσβεστικό Σώμα Κατώτεροι Αξιωματικοί Σημαιοφόρος Ανθυπολοχαγός Σημαιοφόρος Ανθυποσμηναγός Υπαστυνόμος Β΄ Ανθυποπυραγός Ανθυποπλοίαρχος Υπολοχαγός Ανθυποπλοίαρχος Υποσμηναγός Υπαστυνόμος Α΄ Υποπυραγός Υποπλοίαρχος Λοχαγός Υποπλοίαρχος Σμηναγός Αστυνόμος Β΄ Πυραγός Ανώτεροι Αξιωματικοί Πλωτάρχης Ταγματάρχης Πλωτάρχης Επισμηναγός Αστυνόμος Α΄ Επιπυραγός Αντιπλοίαρχος Αντισυνταγματάρχης Αντιπλοίαρχος Αντισμήναρχος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντιπύραρχος Πλοίαρχος Συνταγματάρχης Πλοίαρχος Σμήναρχος Αστυνομικός Διευθυντής Πύραρχος Ανώτατοι Αξιωματικοί Αρχιπλοίαρχος Ταξίαρχος Αρχιπλοίαρχος Ταξίαρχος Ταξίαρχος Αστυνομίας Αρχιπύραρχος Υποναύαρχος Υποστράτηγος Υποναύαρχος Υποπτέραρχος Υποστράτηγος Αστυνομίας Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Αντιναύαρχος Αντιστράτηγος Αντιναύαρχος Αντιπτέραρχος Αντιστράτηγος Αστυνομίας Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Στρατηγός Ναύαρχος Πτέραρχος

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι καταληκτικοί εν ενεργεία βαθμοί των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. είναι: α) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ο βαθμός του Αντιναυάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. β) Για τους Αξιωματικούς ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Οικονομικού και Νομικού, ο βαθμός του Υποναυάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. γ) Για τους Αξιωματικούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Ιερέα, ο βαθμός του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. δ) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ο βαθμός του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ε) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από βαθμοφόρους Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στους οποίους απονεμήθηκε ο βαθμός του Σημαιοφόρου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ο βαθμός του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στ) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από μόνιμους Έφεδρους Αξιωματικούς, ο βαθμός του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ζ) Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο βαθμός του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., εφόσον είναι απόφοιτοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.ΤΕ.Ε.), ή Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή Α.Ε.Ν. Δεν εξομοιώνονται με τους ανωτέρω, οι Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. απόφοιτοι της Σχολής Λιμενοφυλάκων, κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή τίτλου σπουδών μεταδευτεροβάθμιας μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και δεν εμπίπτουν στο πρώτο εδάφιο της παρούσας περίπτωσης, ο βαθμός του Σημαιοφόρου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. η) Για τους Αξιωματικούς Ειδικής Μονιμότητας, ο βαθμός του Πλωτάρχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Άρθρο 4Βαθμοί Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι βαθμοί των Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. είναι οι εξής: α) Αρχικελευστής β) Επικελευστής γ) Κελευστής

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι Ανθυπασπιστές Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. προέρχονται από τους Υπαξιωματικούς, αποφοίτους της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από τους Υπαξιωματικούς τους προαγόμενους από Λιμενοφύλακες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο βαθμός του Ανθυπασπιστή Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. αντιστοιχεί προς το βαθμό του Ανθυπασπιστή των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ενδιάμεσος μεταξύ του κατωτέρου βαθμού των Αξιωματικών και του ανωτέρου των Υπαξιωματικών.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ