139 Α' 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2012

Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ - Ειδικές περιπτώσεις προαγωγών
Άρθρο 29 - Μετάταξη σε Αξιωματικούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικοτήτων Τεχνικού, Υγειονομικού (Ψυχολόγου), ή Νομικού
14 Ιουνίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 139
14 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 1 περιπτώσεις ζ και στ του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις.» (Α΄ 35).
β) Τις διατάξεις του ν. 3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄ 311), περί ιεραρχίας, προαγωγών και αποστρατείας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 98).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
3. Την αριθ. «98/2012» Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του Υπουργού
Προστασίας του Πολίτη αποφασίζουμε:

Άρθρο 29Μετάταξη σε Αξιωματικούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικοτήτων Τεχνικού, Υγειονομικού (Ψυχολόγου), ή ΝομικούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι Σημαιοφόροι Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., απόφοιτοι της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.), Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες, δύνανται να μετατάσσονται σε κενές οργανικές θέσεις των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού (Ψυχολόγου), ή Νομικού, εφόσον κατέχουν πτυχία Σχολών Πληροφορικής, Τμήματος Ψυχολογίας, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ή Νομικής Σχολής αντίστοιχα, της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής. Επίσης απαιτείται να πληρούνται και οι κάτωθι προϋποθέσεις: α) έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δέκα έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, β) δεν τελούν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, γ) δεν έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Ανακριτικού Συμβουλίου, δ) έχουν αξιολογηθεί κατά την τελευταία τριετία ως εξαίρετοι, ε) δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ που εκδίδεται μετά από εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, καθορίζεται κάθε φορά ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν ανά ειδικότητα και τάσσεται προθεσμία για την υποβολή υπηρεσιακών ατομικών αναφορών των ενδιαφερομένων μέσω της Υπηρεσίας όπου υπηρετούν, η οποία δε δύναται να είναι μικρότερη των δεκαπέντε ημερών και μεγαλύτερη του ενός μηνός, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Η συνδρομή των προϋποθέσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής (των αποδεικτικών εγγράφων των περιπτώσεων (α) έως (ε) της προηγουμένης παραγράφου), ελέγχεται αυτεπάγγελτα από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με βάση τα τηρούμενα στοιχεία των ατομικών φακέλων και της ισχύουσας διαδικασίας του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας περί αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών, ενώ η επιλογή των υποψηφίων ενεργείται από το Κατώτερο Συμβούλιο Κρίσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι μετατασσόμενοι αποκτούν το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος τους απονέμεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί κτήσεως βαθμού των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και εντάσσονται στην αντίστοιχη επετηρίδα των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικών καθηκόντων, με βάση τη σειρά κρίσης τους. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις των Αξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. όσον αφορά τις προαγωγές, κρίσεις και αποστρατείες.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ